Programes subvencionats

Creació d’Empreses Reus

La Cambra de Comerç Reus t’ajuda a l’hora de crear una empresa i tirar endavant un projecte professional. Moltes persones, quan tenen una idea de negoci, molts cops no saben quins són els passos a realitzar per fer que aquesta idea es converteixi en tangible i material en forma de empresa. Per això, la Cambra de Reus ajuda a l’emprenedoria amb la Creació d’Empreses Reus.

La Cambra de Comerç Reus t’ajuda amb la creació d’empreses Reus, perquè no tinguis cap problema alhora de crear la teva propia organització. La Cambra t’ajuda amb els nostres tècnics especialitzats en emprnedoria, que escolten les idees dels emprenedors per tal de definir i madurar aquesta idea i convertirá en un negoci amb un servei d’assessorament professional i especialitzat.

La Cambra de Comerç de Reus busca que en els àmbits de Comerç, Indústria i Navegació, le empreses de la zona tinguin el màxim benefici possible, amb una aportació doncs molt important per a la societat. Una d’aquestes aportacións es la Creació d’empreses Reus, amb un assessorament que detecta les teves necessitats i les del teu possible públic objectiu, essencial per comprender els passos posterior a fer en l’inici d’una empresa.

El servei de Creació d’Empreses Reus t’ajudarà a entendre quin tipus de societat has de crear per desenvolupar el teu exercici, i en aquest sentit, un dels elements més sol·licitats és la creació de Societat Limitada (SL). En aquest, la Cambra et podrà ajudar a crear la teva empresa de forma telemàtica, amb un cost menor i des de casa teva, sense necessitat de desplaçar-se.

A més, tambés es pt realitzar la Creació d’Empreses Reus als Punts PAE,  que són unes oficines pr prestar servei presencial d’informació i assessorament als emprenedors en la definició i tramitació telemàtica de la SL iniciar el tràmit administratiu de constitució de la societat.

Amb la voluntat de fer-te guanyar temp, agilitat alhora de la creació d’empreses Reus, La Cambra et forma perquè puguis crear la teva propia organiztació de forma fàcil, senzilla i des de casa o en qualevol punt anteriorment esmentat. Mai havia estat tant fàcil crear una empresa i ara  és el momnto de fer-ho, de convertir les idees, emocions i voluntat en projectes guanyador i d’èxit

Programes Cambra

A la Cambra posem a la vostra disposició diversos programes subvencionats per empreses i joves.

Programes emprenedors i empreses
Ets emprenedor o tens una empresa?
Coneix els diversos programes que des de la Cambra posem al teu abast
PAEM: Programa recolzament empresarial a les dones
Dirigit a dones emprenedores que volen iniciar un projecte de negoci.

– Objectiu: Oferir informació i assessorament per a la posta en marxa del seu projecte d’emprenedoria.

– Específicament: Ajuda a la generació del Pla d’empresa, recolzament en la posta en marxa del Pla, informació sobre les subvencions i ajudes disponibles.

– Jornada de sensibilització: Projectes d’emprenedores d’èxit i posta en comú de les experiències

Més informació: http://empresarias.camara.es/

 

EE: Programa recolzament empresarial emprenedors
España Emprende (EE)

Recolzament a la creació i consolidació d’empreses.

– Objectiu: Contribuir a la posta en marxa de noves activitats empresarials, incidint en la sostenibilitat i competitivitat a mig termini.

– Activitats que contempla: Divulgació i sensibilització sobre el procés d’emprenedoria, capacitació i preparació dels emprenedors, assessorament personalitzat, recolzament en els tràmits administratius, seguiment i acompanyament en la evolució de les iniciatives empresarials.

 • Realització de dos tallers sobre temàtica d’emprenedoria
 • Impartir un curs per emprenedors

Més informació aquí

 

XPANDE: Iniciació a la exportació
Dirigit a Pimes que vulguin donar les primeres passes en la internacionalització i saber les claus per a la sostenibilitat exterior.

 • Fase I: Assessorament per la estructuració d’un pla d’internacionalització en un mercat exterior seleccionat. Quatre mòduls: selecció de mercats, accés al mercat seleccionat, comunicació i màrqueting i pla econòmic-financer.
 • FASE II: Ajuts econòmics per a la posada en marxa i el desenvolupament del pla d’internacionalització.

Més informació aquí.

 

XPANDE DIGITAL: Posicionament digital en mercats internacionals
Dirigit a Pimes que vulguin tenir un pla de posicionament digital per a competir en els mercats exteriors.

– Fase I d’assessorament: anàlisi detallada de l’empresa amb l’objecte de desenvolupar un informe de recomanacions i un pla d’acció en màrqueting digital internacional.

– Fase II d’ajutsper a la posada en marxa del pla de posicionament online de la teva empresa al mercat objectiu. Subvencions sobre la inversió necessària.

COMERÇ MINORISTA: Programa de millora del comerços detallistes
Dirigit a autònoms i Pimes del sector comercial detallista que comptin, al menys,  amb un establiment o punt de venda físic.

– Tallers: Tallers de treball sobre assumptes importants pels comerciants detallistes, coordinats per un expert i sota un format de migdia.

– Diagnosis: Valoració i recomanacions sobres aspectes clau en la gestió del punt de venda: Entorn i competència, imatge externa e interna, màrqueting i comunicació, gestió comercial i financera.

– Implantació: Si de la diagnosi resultant s’aconsellen mesures que impliquin una implantació en procediments d’innovació o de TIC’s, es pot demanar una ajuda a fons perdut per part del cost.

Més informació aquí.

 

COMPETITIVITAT TURÍSTICA: Millora competitivitat empreses sector turístic
Dirigit a autònoms i Pimes del sector turístic que vulguin millorar la seva situació competitiva.

– Diagnosi: Diagnosi assistida realitzada per un tècnic de la Cambra que marca els punt a considerar de l’empresa, acompanyada per un informe de recomanacions de millora.

– Implantació: Si de la diagnosi resultant s’aconsellen mesures que impliquin una implantació en procediments d’innovació o de TIC’s, es pot demanar una ajuda a fons perdut per part del cost.

 

INNOCAMARAS: Foment cultura innovació a les Pimes
Dirigit a afavorir l’adopció de la cultura d’innovació a les Pimes

– Sessions de sensibilització: Per mentalitzar a les Pimes de la importància de una política d’innovació permanent per aconseguir una situació duradora al mercat, i presentació del programa per a la captació d’empreses.

– Fase I: Diagnosi individualitzada, aplicant una metodologia desenvolupada per les Cambres i presentada per un tècnic cameral.

– Fase II: Pla d’Implantació de soluciones innovadores. Implica la subvenció d’una part del cost de la posta en marxa del projecte d’Innovació identificat en la diagnosi de la fase anterior.

 

TICCAMARAS: Incorporació noves tecnologies de informació i comunicació
Dirigit a impulsar la incorporació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a les Pimes

– Sessions de sensibilització: Orientades a presentar la importància de la incorporació de les TIC als processos de negoci de les empreses, i a la captació d’empreses pel programa.

– Fase I: Diagnosi assistit de TIC. Anàlisi del nivell de digitalització de l’empresa, comprovant el nivell d’utilització actual de les TIC, la gestió del comerç electrònic i la situació del màrqueting digital.

– Fase II: Pla d’Implantació de soluciones tecnològiques. Implica la subvenció d’una part del cost de la post en marxa del projectes d’Innovació identificats en la diagnosi de la fase anterior.

Més informació aquí.

 

FP DUAL: Introducció de la formació professional dual a les Pimes
Dirigit a Pimes que es vulguin incorporar als programes de Formació Professional Dual

 • Jornades per a l’explicació i promoció de la formació professional dual a les empreses
 • Assessorament i orientació personalitzada a les empreses
 • Formació de tutors de FP Dual per a les empreses
 • Ajut en la realització els tràmits per constituir-se l’empresa com agent formatiu de la FP Dual
 • Potenciació de la relació entre el centres formatius i les empreses
 • Seguiment i avaluació de la feina feta i resultats obtinguts

Més informació aquí.

Programes per a joves
Programes per a joves, jornades i pla de movilitat
Coneix els diversos programes que des de la Cambra posem a l’abast dels joves.
Programa Talent Emprenedor: Emprenedoria Juvenil
PICE: Programa integral de qualificació i ocupació
Dirigit a joves entre 16 i 29 anys que busquen formació i inserció laboral.

Complementat amb Fira de l’ocupació, on els joves interactuen amb empreses, experts i entitats dedicades al foment de la ocupació.

S’articula en diferents trams:

  • Tram 0: Inscripció del jove
  • Tram 1: Orientació vocacional
  • Tram 2: Formació troncal
  • Tram 3: Formació específica
  • Tram 4: Acompanyament a empreses
  • Tram 5: Inserció laboral o auto-ocupació.

Més informació aquí.

Document ajudes PICE 2018

Sol·licitud ajuts PICE 2018 opció A

Sol·licitud ajuts PICE 2018 opció B

 

FEE: Jornades foment esperit emprenedor
Dirigit a estudiants de secundària, formació professional o universitaris que es plantejant l’auto-ocupació com a sortida professional.

 

Contingut:

 • Tallers explicatius on professionals que han desenvolupat el seu projecte d’èxit expliquen les seva experiència.
 • Jornada explicativa del recolzament d’entitats com les Cambres poden donar als emprenedors.
 • Visites a Cambres o Vivers d’empreses amb activitats per fomentar les capacitats per a la emprenedoria.
PLA MOBILITAT: Treballs en pràctiques per joves al estranger
Dirigit a joves de 18 a 30 anys que vulguin realitzar pràctiques laborals al estranger, contemplant diferents sectors d’activitat.

 

Contingut:

 • Fira de mobilitat, amb la participació de tècnics Cambra, experts en ocupació a la CEE, empreses i centres d’ensenyança, on s’explica als joves del Pla de Mobilitat i es capten candidats pel programa.
 • Formació preparatòria d’aproximadament 50 hores prèvia a la realització de les pràctiques.
 • Estància en una empresa de la Unió Europea, realitzant pràctiques laborals, per un període entre dos i sis mesos, amb una important aportació per a les despeses mensuals del jove.

Posa't en contacte amb nosaltres.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies