Serveis Cambra

Des de la Cambra de Comerç de Reus es planifiquen i desenvolupen tot un seguit d’accions de promoció especialment pensades per donar resposta a les necessitats de les empreses en l’àmbit de la internacionalització. Serveis Cambra. S’organitzen participacions agrupades a fires, missions comercials conjuntes, tant sectorials com plurisectorials, amb l’objectiu d’ajudar les empreses en la seva projecció exterior.

Si vol internacionalitzar la seva empresa i obrir-la a nous mercats contacti amb nosaltres, l’ajudarem amb tots els tràmits i l’assessorarem perquè la seva iniciativa sigui un èxit. Serveis Cambra

Des de la Cambra de Comerç de Reus es planifiquen i desenvolupen tot un seguit d’accions de promoció especialment pensades per donar resposta a les necessitats de les empreses en l’àmbit de la internacionalització. Serveis Cambra. S’organitzen participacions agrupades a fires, missions comercials conjuntes, tant sectorials com plurisectorials, amb l’objectiu d’ajudar les empreses en la seva projecció exterior.

Per què fer-ho amb la Cambra és la millor opció? Serveis Cambra

Perquè:

– Disposareu d’informació de primera mà sobre el mercat objectiu

– No us haureu de preocupar dels aspectes logístics del viatge. Serveis Cambra La Cambra s’encarrega de gestionar-ho tot.

– Establireu sinèrgies amb les altres empreses participants, que poden propiciar acords de col·laboració i intercanvi d’experiències.

Gaudireu de patrocinis o de suports econòmics i institucionals Serveis Cambra

La Cambra l’ajuda a expandir la seva empresa

La Cambra de Comerç de Reus, en associació amb les Cambres de Catalunya i d’Espanya, tenen preparats diversos programes d’activitats de promoció en comerç internacional per ajudar a les empreses en la seva tasca d’internacionalització. Aquestes accions inclouen les missions empresarials, visites i participació a fires, exposicions de catàlegs, missions inverses, trobades empresarials, etc.

El Departament d’ Internacionalització de la Cambra t’ofereix els següents serveis:

INTERNACIONALITZACIÓ

Serveis Cambra

Promoció exterior

Jornades i seminaris 

Missions comercials 

✓ Trobades empresarials 

PAI 2017 

Xarxa ENN

La Comissió Europea, des de la Direcció General d’Empresa i Indústria, ha posat en marxa la xarxa ENTERPRISE EUROPE NETWORK (ENN).

La Xarxa EEN ofereix a la petita i mitjana empresa (PIME) informació i assessorament en relació a les polítiques i oportunitats de negoci als països de la UE, així com assistència en processos de transferència tecnològica i accés a programes europeus de finançament, de recerca i desenvolupament i innovació (R+D+i).

La Cambra de Comerç de Reus forma part de la xarxa EEN i us oferim els següents serveis:

 • Facilitar la recerca de possibles socis dins la Unió Europea per a l’empresa.
 • Resolució de consultes davant una acció comercial dins la UE.
 • Informació sobre actualitat europea (Notícies i legislació).
 • Informació sobre oportunitats de negoci amb l’Administració Europea (Licitacions).
 • Informació sobre publicacions d’estudis i estadístiques.
 • Informació sobre projectes de cooperació empresarial.

DESTINATARIS

Està dirigit a petites i mitjanes empreses (PIME’s) que volen fer negocis a Europa i a altres països que formen part de la xarxa EEN.

METODOLOGIA

Per accedir als serveis de la xarxa EEN us heu de donar d’alta a la xarxa http://een.ec.europa.eu/.

Un cop emplenat el formulari el vostre perfil queda validat però tot seguit caldrà que entreu a l’enllaç que rebreu per correu electrònic per tal de crear el vostre “query” (selecció dels filtres que configuren l’enviament de les alertes automàtiques). Podeu fer diversos “queries” i editar-los i/o modificar-los tants cops com necessiteu. És imprescindible seleccionar els camps següents:

 • Codi NACE/Keywords (com a mínim un)
 • Tipus de col·laboració que desitgeu (comercial, tecnològic, R+D)
 • Tipus d’esdeveniments que us interessa conèixer del vostre sector (Brokerage Events i Missions)

A partir de l’alta en aquesta xarxa, podeu rebre al vostre correu electrònic alertes periòdiques personalitzades de manera gratuïta sobre

Ofertes i demandes de col·laboració empresarial:

 • Tecnològiques
 • Comercials
 • Propostes per participar a projectes de finançament europeu (Horizon 2020)

Brokerages Events i Missions Empresarials que s’organitzen arreu del món en el vostre sector d’activitat.

PREU

L’alta a la xarxa EEN és gratuïta.

Tramitació de documentació per a l’exportació

Serveis Cambra

Què pots trobar aquí?
A la Cambra elaborem tota la documentació que pugui necessitar l’empresa per realitzar qualsevol gestió a nivell internacional.

Certificats d'origen

El certificat d’origen és un document que serveix per acreditar, davant l’autoritat duanera d’importació, que la mercaderia que es detalla s’ha fabricat o produït al país que s’indica com origen.

Aquesta acreditació resulta imprescindible per determinar l’aranzel aplicable a la importació i els règims preferencials derivats d’acords entre ambdós països.

Cal demanar a la Cambra de Comerç l’imprès corresponent i, un cop emplenat, hi posem la signatura i el segell que dóna fe de les dades que s’indiquen.

✓ Com complimentar un CO

✓ Model de CO

✓ Plantilla per a complimentar el CO

Certificats lliure venda

Aquest certificat acredita que determinats productes són de lliure venda en el mercat espanyol, de conformitat amb les disposicions vigents en el país d’origen del mateix.
Cal demanar-lo a la Cambra, donant les dades de l’empresa i els productes que s’exporten en aquella ocasió.

Certificats empreses censades

És un document expedit per la Cambra de Comerç que certifica que l’empresa que ho sol·licita pertany al cens de la Cambra i pot comercialitzar els seus productes de forma lliure en el mercat espanyol i a l’estranger.

Cal demanar-lo a la Cambra, donant les dades de l’empresa i els productes que s’exporten.

Legalització de documents a Ambaixades i Consolats
Sovint les operacions internacionals requereixen legalitzacions documentàries en organismes oficials ubicats a les capitals: ambaixades, consolats, ministeris i altres organismes. Per estalviar-te desplaçaments i facilitar-te les gestions, presentem a les administracions competents la documentació requerida en cada cas. Els terminis de lliurament poden variar en funció de cada organisme.
Traducció i traducció jurada de documents

La Cambra de Reus t’ofereix un servei que et garanteix l’obtenció de tot tipus de traduccions i interpretacions amb un alt nivell de qualitat que et permetrà relacionar-te amb interlocutors d’altres països.

 • Traduccions d’idioma (anglès, francès, alemany, àrab, etc.)
 • Traduccions tècniques i multilingües de qualsevol sector.
 • Correccions d’estil i ortogràfiques.

Si estàs interessat, només cal que ens facis arribar el text a traduir i ens indiques l’idioma i format (traducció comercial, tècnica o jurada) i et farem pressupost.

Quaderns ATA

És un document duaner internacional, expedit per les Cambres de Comerç, que permet a les empreses enviar mercaderies temporalment a 74 zones geogràfiques i països dels cinc continents. D’una manera econòmica i fàcil substitueix als documents nacionals d’exportació i importació temporal i esdevé una eina essencial per la lliure circulació de mercaderies.

Cal fer arribar el formulari de sol·licitud a la Cambra així com el mateix Quadern, el qual té una validesa d’un any, tramitació en 72 h.

Confecció de llistats d’empreses import-export

Informació d’empreses importadores, distribuïdores i fabricants d’un determinat producte a qualsevol país del mon.
Podeu sol·licitar un pressupost per la vostra consulta directament enviant e-mail a internacional@cambrareus.org

Registre de firmes

Per al procés d’expedició dels certificats d’origen, legalització de factures i tramitació d’altres documents d’exportació, la Cambra necessita, degudament complimentada en tots els apartats, la fitxa de registre de firmes a fi de registrar l’empresa sobre la qual la Cambra expedeix el certificat o realitza les legalitzacions.

• Sol·licitud Registre de Firmes

Confecció d’agendes internacionals a destí

Ja has fet el primer pas i tens clar els mercats potencials per a la exportació?

Vols preparar un viatge de prospecció comercial i tenir ja una agenda totalment personalitzada?

Vols ampliar la xarxa de contactes a l’exterior?

Confeccionem una agenda a mida amb clients potencials o distribuïdors del mercat d’interès. La millor manera per treure el màxim rendiment d’un viatge.

Metodologia

– Entrevista personal amb l’empresa a on es determinaran els potencials contactes en el mercat escollit i s’acordaran les dades del viatge a realitzar.

– A partir d’aquí la Cambra posa a disposició de l’empresa un col·laborador en el mercat objectiu perquè prepari l’agenda sobre el terreny.

Consultoria i assessorament

✓ Assessorament tècnic en mercats internacionals

✓ Inici a l’exportació
✓ Assessorament aranzelari
✓ Assessorament en negociació de contractes internacionals
✓ Assessorament jurídic internacional
✓ Intermediació en conflictes internacionals
✓ Cobertura d’operacions

Serveis Cambra

Missions Cambra Reus

La Cambra de Comerç de Reus va realitzar, el passat mes de desembre, la Missió Comercial a Israel amb l’objectiu de descobrir noves oportunitats de negoci en un país que s’ha convertit en un dels principals socis d’Espanya a l’Orient Mitjà. Paral·lelament a l’agenda estrictament comercial que van seguir les empreses, la Missió va permetre avançar en l’acord de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Beer Sheva, representant d’un dels territoris amb més projecció econòmica del país, especialment d’ençà la inauguració del prestigiós CyberSack, el nou parc tecnològic de la indústria cibernètica que s’ha definit com el Silicon Valley israelià.

Des de Beer Sheva s’ha impulsat l’Eurasian Business Union, la plataforma desenvolupada per la corporació israeliana per connectar empreses i on hi participen organitzacions no únicament d’Israel sinó també de països de l’Est d’Europa i Àsia. La iniciativa compta amb la participació de diverses Cambres dels Estats Units i Canadà.

D’aquesta manera la Cambra de Comerç de Reus seria la primera de l’Estat Espanyol en incorporar-se a aquest projecte TIC per afavorir la relació entre les empreses a nivell internacional.

La propera missió organitzada per la Cambra es realitzarà el proper mes de juny a Rússia amb l’objectiu de potenciar els vins de la DO Terra Alta en un mercat que cada vegada és més atractiu per les empreses del territori. Cal tenir en compte que Rússia és un dels països amb major índex de consum d’alcohol per càpita del món. En aquesta estadística, el consum del vi es situa en 5,5 litres per càpita l’any. Una xifra que ha crescut durant els últims anys. Moscú, Sant Petersburg i les grans ciutats russes són les que concentren un major consum de vi de qualitat. Cal tenir en compte que la producció interna no pot satisfer la demanda de vi que hi ha al país, i això fa que aproximadament s’hagi d’important el 60% del vi que es consumeix al cap de l’any.

 

Serveis Cambra

Ajuts i Finançament

Si vols internacionalitzar la teva empresa i obrir-la a nous mercats contacta amb nosaltres, t’ajudarem amb tots els tràmits i t’assessorarem perquè la teva iniciativa sigui un èxit.

La Cambra et gestiona, juntament amb ACC1Ó, un seguit d’ajuts per a les noves empreses exportadores per definir i posar en pràctica el seu pla de promoció internacional.

Serveis Cambra

Serveis Cambra

Fires i esdeveniments

✓ Premis Cambra

La Cambra organitza cada any la Gala dels Premis Cambra amb l’objectiu de reconèixer aquelles empreses que, en diversos àmbits i sectors, s’han significat en la promoció de l’economia del territori. L’acte serveix també per lliurar els Premis de Periodisme que serveixen per reconèixer articles i reportatges que posen en valor la trajectòria de les empreses de la demarcació.

Reus viu el vi

La Reus Viu el Vi és un gran acte de ciutat. La capital del Baix Camp li deu molt a aquest sector que, amb la seva activitat arreu del territori, ha definit en bona part l’essència comercial de la capital del Baix Camp. La fira aplega cellers de les Denominacions d’Origen del nostre territori corporatiu (DOQ Priorat, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Tarragona i DO Terra Alta) i, també, empreses elaboradores del vermut de Reus. La fira es realitza el primer cap de setmana del mes de juny.

FENAVIN

FENAVIN, des dels seus inicis, s’ha especialitzat en el negoci exterior, una projecció internacional que permet que l’oferta vinícola espanyola pugui estar present en els mercats més importants. La Cambra disposa del seu propi estand que posa a disposició dels cellers del territori que vulguin presentar els seus vins a la fira més important de l’Estat.

✓ Alimentària 2018

FENAVIN, des dels seus inicis, s’ha especialitzat en el negoci exterior, una projecció internacional que permet que l’oferta vinícola espanyola pugui estar present en els mercats més importants.

Serveis Cambra

Serveis Cambra

Posa’t en contacte amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies