Carregant Esdeveniments

Per què?

Les Vendes són primordials en el desenvolupament de l´empresa. I ens trobem amb els professionals de Back Office que tenen implicacions i relacions molt importants en aquest flux entre empresa, col·laboradors, comercials i clients.
Les seves actuacions han de ser tremendament efectives.

La complexitat dels entorns i negocis fan que aquests professionals hagin de ser competitius també en tasques directes amb clients. Tant per a resoldre incidències, com per a detectar i generar oportunitats de vendes.
Aquest curs es centra en tres objectius essencials: millorar la gestió del temps, optimitzar la comunicació interna amb la resta de departaments, i amb els clients (què es pot dir, què millor que no, i com es pot dir) conèixer  tècniques actives de venda per l’assoliment, anticipació i generació de oportunitats de vendes o de comandes dels clients. El programa és molt pràctic amb moltes dinàmiques interactives.

Per a qui?

· Personal de Back Office que està en permanent contacte amb d’altres persones (administració, comercials, servei i atenció als clients, etc.).
· Caps de departament que vulguin implantar millores dins les seves organitzacions (empresaris, caps de venda, directors comercials, etc.).

Com?

El programa és eminentment pràctic. Amb dinàmiques individuals i grupals. Focalitzat en aportar eines realment útils.

Quan?

Inici del curs mes d´abril
Tots els dimarts
dies 6, 13, 20 i 27 d´abril de 9:30 a 12h.
Format presencial a la sala d’actes de la Cambra

Garanties de l´Expert

Xavier Fumanal.
Gerent de JFK inteligencia competitiva, i Director d´Expansió a S2CX Consulting. Creador de mètodes com E2M2C2, FVMANAL, les 12 Ps, Con8, . . . Més de 20 anys desenvolupant programes d’alt impacte per a millorar models de negoci, estratègies de màrqueting i solucions comercials (tècniques de vendes, recursos i habilitats competencials).
Confiança continuada d´entitats i clients de prestigi com Caixabank, Banc de Sabadell, Barcelona Activa, Seat, Knauf, Iveco, Argal, Randstad, H&M, Benetton, Ikea, Universitat de Barcelona-IL3, URV, EAE, UVic, Universitat de Manresa. . . i desenes de pimes.

Més informació i inscripcions a: empreses@cambrareus.org

     

     

    Esdeveniment: Un pas endavant Back Office: gestió eficaç millor comunicació potenciar tècniques de venda