La valoració d’aquesta catorzena edició tant per part de l’organització com dels expositors i usuaris ha estat altament positiva

A poques hores del tancament de la Reus Viu el Vi 2024, la catorzena fira de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Comerç de Reus, haurà registrat una edició amb un nou augment de participació. Més de 10.500 persones han passat per la fira durant els tres dies, des del divendres 7 de juny i fins avui, un 15% més que en l’edició anterior. Aquest creixement se suma al de l’any passat (30%) i al de 2022 (40%). En tres anys, doncs, la Reus Viu el Vi haurà registrat un increment de participació del 85%.

Enguany és el primer que la fira del vi de Reus s’ha celebrat al parc de Sant Jordi i la valoració ha estat altament positiva, tant per part dels usuaris, com per als expositors de la zona de vermuts, de la de cellers i de la zona gastronòmica. Des de l’organització, el president de la Cambra de Comerç, Mario Basora, ha volgut posar en valor aquesta nova ubicació, “que ha propiciat un ambient més esponjat i que s’ha pogut gaudir tant amb amics com en família”.

Basora també ha destacat la importància de la fira com a aparador dels vins de les DOs del territori: “Em sento orgullós de dir que som l’única Cambra de Comerç que té sis denominacions d’origen de vi. La Reus Viu el Vi és una plataforma excepcional per donar a conèixer les referències de tots els nostres cellers i de promocionar la cultura vitivinícola, una de les riqueses del nostre territori”.

Pel que fa a l’obligat tancament de portes que es va dur a terme dissabte al vespre, com ja es va informar des de l’organització, va ser una incidència puntual que va afectar temporalment l’entrada dels visitants a la fira per una qüestió d’aforament i de seguretat per als mateixos visitants. Les persones que van fer alguna comanda de manera anticipada a través de la web reusviuelvi.cat i que no han pogut validar-la a dia d’avui podran recuperar els seus diners. L’organització s’ha compromès a retornar la despesa a la mateixa targeta amb què es va fer la compra en un màxim de cinc dies hàbils. A més, les persones que havien adquirit algun pack a la mateixa fira i que no l’hagin pogut gastar pel tancament de dissabte, han pogut recuperar també els seus diners a les casetes de l’organització.

L’equip que fa possible la Reus Viu el Vi ja està treballant en les petites incidències que s’hagin pogut produir enguany per millorar el funcionament de la fira de cara a la propera edició, que tornarà a celebrar-se al parc de Sant Jordi.

La Reus Viu el Vi 2024 és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el suport de l’Ajuntament de Reus, l’Agència Reus Promoció i el patrocini de Vermuts Miró.