Enguany la ruta de tapes se celebrarà del 9 al 26 de maig i tindrà una sola edició

Com marca la tradició, el Mercat Central de Reus ha acollit, aquest divendres 22 de març, la tradicional sessió fotogràfica de la Ganxet Pintxo que enguany se celebrarà del 9 al 26 de maig. Els trenta-set establiments participants d’aquesta edició han presentat les seves creacions davant de la xef i assessora gastronòmica, Eva Hausmann, la qual ha estat l’encarregada de donar els darrers consells a les propostes, en una edició marcada per destacades novetats i la potenciació, de nou, dels productes de proximitat de qualitat.

Més dies de Ganxet Pintxo

Aquest 2024 la Ganxet Pintxo arriba carregada de novetats per al públic, però també per als restauradors. En primer lloc, cal destacar que només se celebrarà una edició de la ruta de tapes de referència al territori i que, en paral·lel, s’allargarà una setmana més del que acostuma a ser habitual. En aquest sentit, el coordinador de la Ganxet Pintxo i vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista, ha destacat que “l’objectiu és fer de la Ganxet Pintxo, encara més, un dels esdeveniments en majúscules de la primavera a la ciutat i també del territori”, remarcant el fet d’incloure un altre cap de setmana a la ruta i poder destinar tots els recursos pressupostaris en una sola edició.

Així mateix, Batista ha refermat la nova proposta de fer una única ruta de la Ganxet Pintxo durant la primavera, en una temporada “on torna el bon temps i ve de gust sortir al carrer com a motiu social”. A més, el coordinador de la Ganxet Pintxo considera que aquesta decisió “dona l’opció als restauradors i restauradores d’aprofitar més el material gràfic de la ruta i els serveix de porta d’enllaç amb Sant Joan, Sant Pere i l’estiu”.

Aposta per les xarxes socials amb els restauradors

La Ganxet Pintxo 2024 farà una aposta ferma per les xarxes socials i la participació dels usuaris de la ruta i els restauradors. D’aquesta forma, s’han previst tres sortejos entre el públic on se sortejaran tiquets bescanviables per tapes dels establiments participants, entrades per a PortAventura, Infinitum Beach Club o lots per cortesia de l’Agència de Reus Promoció, entre d’altres propostes que s’aniran desvetllant durant les pròximes setmanes.

Però no només els usuaris de les xarxes socials de la Ganxet Pintxo podran ser afortunats enguany. Els restauradors tindran la possibilitat de participar en un sorteig amb premis molt destacats. El primer guanyador participarà en l’Espai Gastro de la Reus Viu el Vi 2024 de forma

gratuïta, mentre que el segon i el tercer obtindran barrils de cervesa gratuïts per cortesia d’Estrella Damm. “Amb aquestes iniciatives pretenem engrescar als establiments participants i que es vegin com una part molt activa de la ruta”, afirma Jaume Batista.

“Aquesta edició té tots els detalls pensats perquè sigui un referent i el nou punt de partida de la Ganxet Pintxo cap a un futur encara més exitós”, ha conclòs Jaume Batista, el qual ha afegit que, en l’àmbit gastronòmic “cal tornar a fer valdre la importància de l’assessorament d’Eva Haussman amb els restauradors. A la Ganxet Pintxo no només volem que se serveixin tapes, sinó que pretenem que siguin de la màxima qualitat i que el preu justifiqui el producte”. Una voluntat en la qual la Cambra s’alinea amb el patrocinador de l’operatiu, Estrella Damm.

La presentació de les tapes ha comptat també amb la participació de Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat, Josep Baiges, regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica i Coneixement, i Òscar Mas, en representació d’Estrella Damm.

La Ganxet Pintxo és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus.