ENTREVISTES EMPRESES TERRITORI CAMBRA REUS

Jaume Domènech Jordà és el propietari de l’empresa Automàtics Priorat SL, dedicada al sector de les màquines recreatives, amb sales pròpies i com explotadors en establiments turístics. Domènech fa una bona valoració del sector l’any 2023 i espera que aquest 2024 segueixi la mateixa dinàmica. Entre les novetats més rellevants, destacada la creació de les sales pròpies sota el nom de Gambito Games, enfocades a un públic familiar.

 

Quina és la salut del sector de les màquines recreatives?

Em dedico al sector recreatiu: màquines esportives de simuladors, billars, futbolins… El món de l’oci la gent el necessita. Li fa falta sortir i gaudir, canviar el xip mental del dia a dia i és quan aprofita per anar a sales d’oci. El sector encara manté un cert nivell d’estabilitat.

Nosaltres som explotadors de màquines. Comprem les màquines i les posem en explotació en sales pròpies o en percentatge en sales d’altres persones.

 

Què ofereixen als seus clients?

El que volem és que la gent canviï el xip i marxi de la rutina i preocupacions, i si pot ser amb oci familiar, encara millor. Hi ha màquines que ofereixen jugar de forma compartida, que competeixin entre ells de forma sana. És una forma que els fills no vegin el contrincant com un enemic, sinó com una persona que intenta el millor de si mateix. Volem que s’ho passin bé i es diverteixin

 

Quines són les perspectives per aquest 2024?

És un any incert. Arriba amb preocupacions, ja que no estem exempts del que passa al món. Només demanaria que fos com l’any 2023, que va ser bastant normal. La gent ha sabut tenir moments d’oci. De moment aquest 2024 és fred, però ens trobem a la pitjor època de l’any, a l’hivern. A partir de Setmana Santa, quan arriba el bon temps, les coses canvien de forma màgica. Les perspectives semblen bones, però sempre ho mirem amb prudència.

 

Com van tancar l’any 2023?

El 2023 va ser bo. Ha estat un any que hem passat amb certa normalitat, sense alts i baixos. L’important és aquesta normalitat. No demanem res extraordinari ni cap al costat positiu ni molt menys cap al negatiu. Esperem que el 2024 camini cap al mateix. Hi ha núvols negres al fons, però hem d’esperar.

 

Per tant, esperen la temporada de primavera i estiu.

A partir de Setmana Santa és quan tot es mou. Quan obren els allotjaments turístics és quan nosaltres ens posem en marxa. Si tot és normal i va bé, esperem que aquest 2024 entrem dins de la normalitat.

 

Disposen de sales pròpies?

Treballem amb el món de l’hostaleria. Posem les màquines als establiments turístics i cobrem un percentatge establert amb la propietat. Des de fa un temps hem començat a muntar sales a escala pròpia, sota el nom de Gambito Games. Tenim dues sales a la demarcació de Tarragona i quatre a les illes Canàries.

 

De què es tracta Gambito Games?

Són sales pròpies d’oci amb màquines recreatives que cerquen el públic familiar, grups d’amics i gent jove. A més, si tenen sort, les màquines ofereixen tiquets-regal i els poden bescanviar per premis. Aquesta ha estat la nostra aposta l’any 2023. En tenim una a Cambrils, que ara està tancada per manca de públic diari.. Per Setmana Santa tornarem a obrir i afrontar la nova temporada.

L’altra sala de la demarcació de Tarragona està a la Pineda, molt enfocada a l’estiu. Ens agradarien sales per tot l’any, que hi hagi feina els 365 dies, malgrat que l’obvietat és que es potenciaran a l’estiu. Hem de buscar poblacions amb un cert nombre de gent que ens ajudi a encaixar amb la planificació i la inversió. No ens tanquem a obrir-ne de noves. Hem de buscar els espais idonis i plantejar el projecte.

 

Com evoluciona el sector?

És un sector que sempre ha existit i evoluciona constantment. Sempre hi ha màquines de tota la vida com el billar, el futbolí o el pin ball. Ha evolucionat d’acord amb la tecnologia, des dels marcians fins als simuladors esportius. La tecnologia també influeix molt en aquest sector. Els fabricants milloren els processos per oferir màquines òptimes, fins a arribar a les màquines de realitat virtual. És un sector molt viu i això significa que té vitalitat. La gent DEMANA i nosaltres intentem que el fabricant ofereixi el que volen. El sector de les màquines recreatives té recorregut i futur.