La Cambra de Comerç de Reus ha realitzat aquest dimarts la tradicional trobada nadalenca amb els mitjans de comunicació, la qual ha servit de presentació oficial i primera trobada en persona del president de la corporació, Mario Basora, amb els professionals de la comunicació que hi han assistit.

Durant la mateixa, el president de la Cambra ha exposat les seves impressions fruit de les primeres setmanes de mandat, ha fet balanç del darrer any d’activitat cameral i ha aprofitat per presentar un projecte inicial de remodelació de l’Espai Llotja, com una de les novetats projectades per aquest proper exercici.

Durant les qüestions dels periodistes, Mario Basora ha refermat l’objectiu de la Cambra de Comerç de Reus de potenciar el territori de les comarques que formen part de la corporació, així com de treballar a favor del seu teixit empresarial per tal de donar-los les màximes facilitats en els diversos àmbits on necessitin de l’assistència de la Cambra.

Mario Basora també ha fet esment d’un futur treball de les cambres de comerç de Reus, Tarragona, Valls i Tortosa per potenciar i crear sinergies de cara a la futura Regió Metropolitana del Camp de Tarragona en la qual, tal com ha explicat, “les cambres de comerç hi tenen molt a dir”.

El president de la Cambra de Comerç de Reus també ha recordat durant la trobada “la necessitat d’impulsar una Llei de Cambres a Catalunya”, posant l’accent en que es tracta de l’única comunitat autònoma que no en disposa. Així mateix, ha parlat dels Fons de Transició Nuclears, “una oportunitat pel territori que cal saber gestionar i que ha d’impulsar activitats enfocades en la diversificació econòmica, la transició verda i la creació de nous llocs de treball”.

Projecte inicial de l’Espai Llotja

L’objectiu del projecte és convertir la Llotja de Reus en un centre de promoció de la producció agroalimentària de qualitat, per tal que sigui la porta d’entrada i el km 0 per degustar i descobrir l’origen dels productes de Reus i el territori CambraReus (Baix Camp, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta i Conca de Barberà) a través d’un portafolis d’experiències turístiques memorables. En resum, un espai de coneixement, experiència, degustació i compra de producte local.

D’altra banda, també es pretén modernitzar i actualitzar l’espai, tot generant un canvi que sorprengui els visitants. El nou Espai Llotja també planteja un escenari multifuncional, amb una pantalla de leds gegant, un escenari per a presentacions i un altre per a showcookings.

Mario Basora, ha afirmat que aquest projecte “donarà la importància que té l’Espai Llotja davant del territori”. Així mateix, Basora ha expressat que “volem convertir la Llotja de Reus en un aparador de les comarques del territori CambraReus i de les seves denominacions d’origen i obrir-ho a la ciutadania i als turistes”. “L’objectiu és que es facin la idea de la grandesa de les comarques que conformen la Cambra de Reus”, ha dit.