Més de 600 persones, en gran part joves, han visitat durant aquest dimecres, 23 de novembre, la primera Fira de l’Ocupació de la Conca de Barberà, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus i Concactiva.

El certamen, que ha tingut lloc a l’església de Sant Francesc de Montblanc, ha comptat amb un ampli ventall d’empreses referents de la comarca de la Conca de Barberà. En concret, les empreses participants han estat Camping Capfun, English Summer i Balneario Villa Engracia SL, Mahle, Europastry, Noxifer, Kriscadecor, Verallia, Coperal, Pastisfred, Drac Actiu, Vigerm, K-Lagan, AMES Simo Group i les empreses de treball temporal Adecco, Eurofirms i Randstad.

Així mateix, la Fira de l’Ocupació també ha tingut la participació d’APRODISCA, l’Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà, el Servei Català d’Ocupació (SOC), el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i el programa Ocell de Foc, de benestar emocional i salut mental per a joves.

Cal destacar també la presència de la Cambra de Comerç de Reus, que ha informat dels programes disponibles per a joves, i de Concactiva, que treballa per promocionar el desenvolupament econòmic, ocupacional i social de la Conca de Barberà.

Els assistents a la fira, arribats majoritàriament des de les comarques de la Conca de Barberà, Baix Camp i Alt Camp, han pogut conèixer de primera mà quins perfils professionals necessiten incorporar les empreses participants i entregar el seu currículum.

Un altre dels punts destacats, en el marc de la Fira, ha estat l’oportunitat de poder participar en diverses activitats formatives per millorar les seves capacitats a l’hora de cercar feina. En concret, s’han dut a terme les jornades ‘Descobreix els teus talents! Autoconeixement per la recerca de feina’ i ‘L’actitud, la clau de l’èxit’.  A més, s’ha ofert durant el matí el ‘Role playing’ d’entrevista de feina per obtenir estratègies a l’hora d’afrontar una entrevista laboral.

El vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Reus, Àngel Torija, ha expressat “el compromís de la corporació a ampliar la seva presència en el territori que representa, promovent sinergies i establint les connexions necessàries entre les cinc comarques de l’àmbit de Cambra Reus”.

“Aquest esdeveniment té una estreta vinculació amb la generació d’iniciatives en benefici del teixit econòmic i productiu. La nostra aspiració és que la jornada esdevingui un punt on es concentrin les empreses i les entitats representatives de la Conca de Barberà que tenen necessitat de donar cobertura a les seves ofertes de llocs de treball i les persones que estan en recerca activa d’ocupació, fent especial èmfasi en el públic jove”, he detallat Torija.

El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela, ha afirmat que “actualment l’accés dels joves al món laboral és especialment complicat, de la mateixa manera que també és complicat trobar segons quins perfils professionals a les empreses situades en un entorn rural com el nostre. Per tant, posar en contacte aquestes empreses i entitats amb persones que es troben en recerca de feina és una proposta encertada i engrescadora”.

Canela ha afegit que la Fira de l’Ocupació de Montblanc “permetrà als joves trobar feines adients i a les empreses cercar aquests perfils professionals que busquen i que, a voltes, no troben. Per tant, la comarca hi surt doblement afavorida”. En el seu torn, l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, ha posat en valor l’oportunitat que significa per als joves poder conèixer les empreses de la Conca de Barberà i ha fet valdre la localització estratègica de Montblanc per l’organització d’aquesta primera fira, a la qual li augura una llarga continuïtat.