La Cambra de Comerç de Reus disposarà del seu propi estand a FENAVIN, la Feria Nacional del Vino, que es realitzarà del 9 a l’11 de maig a Ciudad Real. Són cellers que representen algunes de les principals Denominacions d’Origen del Territori com és el cas de la DO Catalunya, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta. És la quarta edició d’aquest certamen bianual on la Cambra disposarà del seu propi estand amb l’objectiu de donar aixopluc a les empreses que volen participar d’aquest esdeveniment de referència nacional i internacional. Els cellers participants són Altavins Viticultors de Batea, Celler Germans Balart de Gandesa, Celler Batea, Celler Cal Pla de Porrera, Gran Clos del Priorat de Bellmunt del Priorat, Celler Sant Rafel de Pradell de la Teixeta, Celler Ronadelles de Cornudella de Montsant. Viticultors Bateans, Vinícola de Nulles i l’estand monogràfic de Vermuts de Reus.

 

LES VUIT MAQUES DEL VERMUT DE REUS REPRESENTADES SOTA EL PARAIGUA DE L’AGÈNCIA REUS PROMOCIÓ
L’estand de la Cambra comptarà, també, amb la presència de l’Agència de Promoció de Ciutat de Reus amb un espai propi que servirà per donar a conèixer les 8 marques que formen part de la marca Vermut de Reus, Miró, Yzaguirre, Iris, Rofes, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp, així com informar de tot allò relacionat amb aquesta beguda centenària i de totes les experiències i activitats de “La Ruta del Vermut de Reus”, dirigides al públic individual, que juntament amb les propostes relacionades amb la visita al patrimoni modernista de la ciutat, configuren una proposta turística singular i atractiva, que permet allargar l’estada a la ciutat, i per tant, afavorirà l’allotjament als hotels de Reus.
Aquesta acció està alineada amb els objectius fixats al Pla Estratègic de l’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció», per potenciar el posicionament de Reus com a Capital del Vermut.

 

L’IMPACTE DE FENAVIN
A l’hora de quantificar la importància de FENAVIN, un certamen bianual organitzat per la Diputació de Ciudad Real que no es poden realitzar l’any passat per les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, és bo fixar-se en algunes xifres prou eloqüents. S’hi aplegaran 1.900 cooperatives i cellers, que produeixen o comercialitzen vi, en vuit pavellons de la fira de Ciudad Real que sumen, en total, 29.000 metres quadrats. S’espera la presència de prop de 18.000 compradors (14.000 nacionals i 3.700 internacionals procedents de 80 països) que podran gaudir de vins avalats per 137 segells de qualitat diferenciada de tot el país. En paral·lel la fira es complementa amb un programa d’activitats que inclou jornades i conferències tècniques centrades en l’exportació, en les últimes tendències de màrqueting i noves tecnologies per optimitzar la venda de vi. També s’abordarà la sostenibilitat en el consum mundial del vi després de la pandèmia entre d’altres temes d’interès.
Cal tenir en compte, a més, que FENAVIN disposa de la major sala de tast de vins del món, amb 1.436 referències en els 1.600 metres quadrats, que formen, en aquesta edició, la Galeria del Vi.