Avui tingut lloc, a la Cambra de Comerç de Reus, l’acte de presentació del cupó que l’ONCE dedica el proper dimarts 25 d’abril al 50 aniversari de la Llotja de Reus. Patricio Cárceles,  director general adjunt de Joc de la Direcció General de l’ONCE i Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya; han lliurat a Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus,  una imatge emmarcada del cupó. També ha participat Fran Sánchez, director d’ONCE a Reus.

La Llotja de Reus, que gestiona la Cambra de Comerç de Reus, és la institució més antiga de Reus, ja que el seu origen es remunta al 1309 quan el rei Jaume II “El Just” va concedir a la ciutat el privilegi de fer el Mercat dels Dilluns. “És una satisfacció que La Llotja sigui protagonista del nostre cupó. Estem al costat del teixit productiu i de les persones de casa nostra i volem contribuir a fer una societat més pròspera, justa i inclusiva”, ha manifestat Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya.

L’any passat la Llotja es va convertir en la primera de Catalunya i la quarta de l’Estat en merèixer el reconeixement com a Llotja de referència per la cotització específica de quatre productes, l’avellana, l’ametlla, la garrofa i els ous, que il·lustren una part del cupó. Un fet que, en paraules del President de la Llotja, Jordi Just, constitueix “una demostració de la vigència de la institució més antiga de la ciutat, amb un ampli impacte sobre el seu territori d’influència. Per això és tan important que l’ONCE hagi tingut l’atenció de dedicar un cupó a la Llotja, perquè corrobora la importància de la institució i la seva trajectòria a casa nostra”.

 

‘El Grup Social ONCE, un model únic al món’

Patricio Cárceles, director general adjunt de Joc de l’ONCE; ha explicat “El model únic al món del Grup Social ONCE” en una conferència al Vermut Cambra.  “Un model que engloba serveis personalitzats  i especialitzats en tots els àmbits que pot necessitar una persona cega o amb discapacitat visual greu: educació, ocupació, rehabilitació, ajudes tècniques, comunicació i accés a la informació, cultura, esport i oci”, va detallar Cárceles. I va afegir: “L’ONCE els dona a més de 72.000 persones afiliades gràcies a la solidaritat que milers de ciutadans fan cada dia amb la compra  de la loteria responsable, social i segura de l’Organització”. A més a més, ” prestem ajudes al col·lectiu de persones amb discapacitat, tant aquí com arreu, amb la Fundación ONCE i creem llocs de treball amb les empreses d’economia social d’ILUNION. Ni ha cap altra entitat que ho faci així en tot el món”, va concloure.

El Cupó Diari de l’ONCE posa en joc un premi de 500.000 euros al número més la sèrie, i 49 premis de 35.000 euros a les cinc xifres del número premiat. A més: 450 premis de 250 euros a les quatre primeres xifres i 450 premis més a les quatre últimes; 9.000 premis de 25 euros en el cas de tres darreres o tres primeres; i el mateix per a les dues primeres i últimes (6 euros), i reintegrament de 2 euros a la primera o darrera xifra del nombre premiat.Els cupons de l’ONCE són part dels productes de loteria social, segura, responsable i solidària de l’Organització que, des del seu disseny fins a la seva comercialització, implementa controls per neutralitzar consums descontrolats, prohibeix expressament la venda a menors d’edat o el consum a crèdit, entre altres mesures. L’Organització manté una responsabilitat amb la ciutadania promovent una política de joc responsable amb els sistemes d’avaluació i seguiment més exigents definits per l’Associació Mundial de Loteries i l’Associació Europea de Loteries i Totos d’Estat.Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels més de 19.000 venedors i venedores de l’organització, 2.400 d’ells a Catalunya. A més, es poden adquirir des de www.juegosonce.es, i en establiments col·laboradors autoritzats.