La Cambra de Comerç de Reus, amb el suport de l’Institut Domènech i Montaner i el Gremi de la Construcció del Baix Camp, ha decidit sumar-se a la celebració de l’Any Domènech i Montaner a Reus amb una iniciativa singular, la del taller del picapedrer Joan Mateu “Mateuet”.

La corporació sempre ha entès que per valorar com cal el patrimoni modernista és necessari, també, reivindicar la feina d’aquells professionals de la construcció que, en les diverses especialitats, van encarregar-se de fer realitat aquests edificis tan emblemàtics. Professionals molts d’ells vinculats a la ciutat i al seu territori d’influència. D’aquí la voluntat de sumar, a la iniciativa, al Gremi de la Construcció del Baix Camp que hi dona suport.

D’aquests professionals en destaquen els picapedrers, encarregats de treballar la pedra per la construcció i que també feien treballs d’escultura. Per aquest motiu, el castellvellenc Joan Mateu ha dirigit aquest taller pràctic on diversos alumnes d’ESO de l’Institut Domènech i Montaner han tingut l’oportunitat d’atrevir-se a picar la pedra, adonant-se de les enormes possibilitats que ofereix aquesta tècnica i els brillants resultats que poden obtenir-se.

El taller del Joan Mateu es tornarà a programar el diumenge 16 d’abril a la Casa Navàs en motiu del Reus 1900, la Festa Modernista, on la Cambra també hi col·labora amb voluntat de seguir donant a conèixer la funcionalitat d’aquest taller i el vincle de l’ofici amb el ric patrimoni modernista de la capital del Baix Camp.