El Restaurant de la Societat El Círcol, un dels establiments que ha participat en més ocasions a la ruta de tapes, ha estat l’escenari de la presentació de la Ganxet Pintxo de Primavera 2023 que es desenvoluparà del 23 de març al 2 d’abril. Una ruta que arriba a la vint-i-una edició, després de dotze anys de trajectòria, havent-se consolidat com un dels operatius de dinamització de referència al país. Així mateix ho corrabora Damm, l’empresa patrocinadora encarregada de l’impuls d’altres rutes similars arreu de Catalunya. La Ganxet Pintxo és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus amb el suport, també, de l’Ajuntament de Reus.

En total hi participen 32 establiments, dels quals un 10% s’incorporen novament amb relació a la darrera edició. I els seus responsables han rebut l’assessorament de la xef Eva Hausmann que novament, per quarta ocasió consecutiva, ha participat en tots els processos d’acompanyament que s’han realitzat en aquesta edició, i que van cristal·litzar en la sessió fotogràfica realitzada el passat 17 de febrer al Mercat Central.

El resultat final, que podran descobrir els clients que facin la ruta, són trenta-dues creacions on els productes locals de qualitat, vinculats a la nostra realitat territorial, hi tenen un pes específic molt important.

 

LA TAPA I EL QUINTO O CANYA ESTRELLA DAMM, A 4 EUROS

La Ganxet Pintxo ha previst per aquesta ocasió un increment de la tapa, que passa dels 3,5 als 4 euros. D’aquesta manera l’organització ha volgut atendre la petició dels mateixos establiments en una moment molt específic, considerant l’increment progressiu dels costos de la matèria primera i dels subministraments. En aquest sentit la Cambra sempre ha atès les demandes dels establiments valorant que es tracta d’un operatiu que es va idear, des de bon principi, per donar suport al sector de la restauració. Per aquest motiu, sempre s’ha considerat necessari donar resposta concreta a les seves necessitats. I en aquesta ocasió, davant l’evidència de l’increment de les despeses generals que han de suportar per poder mantenir la seva activitat, s’ha considerat necessari aplicar aquest increment.

En totes les creacions s’ha volgut reforçar la inclusió de productes locals de qualitat per poder convertir, cada tapa, en un exemple de la realitat territorial de casa nostra.

 

UNA RUTA 100% DIGITAL

Després de l’experiència pilot de l’edició de tardor 2022, la ruta manté, per segona edició consecutiva, el seu canal de difusió 100% digital. D’aquesta manera es continua amb l’aposta decidida per la sostenibilitat i el respecte mediambiental com pot ser l’eliminació de la difusió en paper considerant el gran nombre de recursos naturals que cal destinar per la seva fabricació.

Els clients podran accedir a tota la informació a través de l’App de Gastronosfera i també a la pàgina web gastronosfera.com. En tots els elements visuals a les xarxes socials de la Ganxet Pintxo es podrà accedir al codi QR que permet descarregar-se l’aplicació. A més Gastronosfera permet geolocalitzar els establiments participants. Això farà molt més fàcil ubicar-los i desplaçar-se d’un lloc a l’altre de manera precisa.

 

EL CARTELL DE PREMIS DE LA GANXET PINTXO

Com és habitual els clients de la ruta tindran l’oportunitat de votar les millors tapes de la GP. Una votació que servirà per determinar els guanyadors dels tres premis populars. Tots els que emetin el seu vot participaran en el sorteig d’un àpat per a dues persones en un dels restaurants Estrella Michelin de la demarcació de Tarragona. En paral·lel el jurat professional decidirà quins són els tres guardonats en la seva categoria.

El cartell d’establiments distingits es completarà amb el premi que atorga Estrella Damm a la tapa que millor marida amb la cervesa; el premi especial Gremi de Forners amb el que l’entitat distingirà la tapa elaborada amb el millor pa de forner artesà d’aquesta edició; i finalment el premi Ciutat de Reus que l’Ajuntament de Reus lliurarà, per segona vegada, i que voldrà reconèixer la qualitat de la tapa i el vincle de l’establiment amb la realitat ciutadana.

 

LA RUTA AMB LA FESTA DE L’ESPORT DE L’AUTISME

Com sempre la Ganxet Pintxo manté la seva voluntat d’implicar-se en la realitat ciutadana. I per aquest motiu ha decidit donar suport a la primera festa de l’esport de la Federació Catdalana de l’Autisme que es realitzarà a Reus el diumenge 26 de gener, concretament a les instal·lacions esportives de l’escola de futbol La Pastoreta. La ruta patrocina a l’equip local, el SUPERA’T, integrat pels xiquets de l’associació que vetlla per la inclusió social dels nens i nenes amb autisme.

 

L’ALCALDE DE REUS SERÀ L’ENCARREGAT D’INAUGURAR LA RUTA

L’acte d’inauguració de la ruta es realitzarà el dijous 23 de març a les 20 h a l’espai de la Llotja de Reus. I el protagonista de la mateixa serà l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Atenent que ja no es tornarà a presentar a les eleccions municipals del mes de maig, i que per tant posarà punt i final, el proper mes de juny, a la seva responsabilitat al capdavant de l’alcaldia, l’organització voldrà reconèixer d’aquesta manera el suport que el mateix alcalde ha donat a la ruta des del seu inici, la tardor de 2011.

L’acte comptarà amb l’actuació del duet musical COVER H.