L’espai de la Llotja de la Cambra de Comerç de Reus acull aquests dies les sessions del Taller de la Llotja, una iniciativa dels estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Assistència a la Direcció de l’Institut Baix Camp, impulsada pel Patronat de la Llotja i per la Cambra de Comerç de Reus.

Aquest taller, que va néixer l’any 2020 i que va veure interrompuda la seva primera edició per l’esclat de la pandèmia, permet conèixer la història i l’evolució del Mercat dels Dilluns que defineix, en bona part, l’essència comercial de la ciutat i del seu ampli territori d’influència.

Però a més l’activitat ofereix la possibilitat de participar d’una simulació activa de les taules de contractació, el que serveix per descobrir les mecàniques d’aquest ancestral sistema de negociació. A l’acabar, els assistents són obsequiats amb una bossa amb productes que es cotitzen a la Llotja i que han cedit algunes de les empreses de referència del sector agroalimentari del #TerritoriCambraReus com són Crisol, Unió, Concentrados Costa, Borges, Coselva i la DOP Avellana de Reus

En aquesta edició participaran al Taller de la Llotja més de tres-cents alumnes de quart d’ESO, primer de BAT i cicles formatius de centres d’arreu de la demarcació de la Cambra com són l’Institut Domènech i Montaner de Reus, Col·legi Maria Rosa Molas de Reus, Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils, Institut Baix Camp de Reus, Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, Institut Joan Guinjoan de Riudoms, Institut Joan Tapiró de Reus, Institut Antoni Ballester de Mont-roig del Vamp, Institut de Flix i l’Institut Salvador Vilaseca de Reus.

Un projecte impulsat sota el programa InnovaFP

Durant l’acte de presentació del Taller, que s’ha fet aquest dijous a la mateixa Llotja, s’ha signat el conveni de l’InnovaFP que fa possible l’encàrrec que el patronat de la Llotja i la Cambra van fer, en el seu moment, a l’Institut Baix Camp per la definició i execució de l’activitat. InnovaFP és el programa de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que promou la col·laboració d’empreses i centres de formació professional per treballar en projectes d’innovació i transferència de coneixement.