El nou subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, ha realitzat aquest dilluns la seva primera visita oficial a la Cambra de Comerç de Reus d’ençà del seu nomenament, el passat 30 de gener. Durant la reunió amb el president de la Cambra, Jordi Just, ha pres nota de les principals línies d’actuació, que la corporació segueix en diversos àmbits de la seva responsabilitat, per aconseguir millorar la competitivitat de les empreses a les quals representa a les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Així, el president Just ha traslladat al subdelegat les darreres gestions que es fan en favor del desdoblament de la Nacional 420, un eix que es considera bàsic pel repoblament de les comarques d’interior, i per millorar la connexió amb la península per grans pols d’activitat econòmica com poden ser el Port o l’AEQT. Just també s’ha referit a la importància estratègica que ha de jugar la futura estació intermodal per donar servei a tota l’àrea metropolitana del Camp de Tarragona i, molt especialment, per incrementar les possibilitats de desenvolupament de l’aeroport de Reus, en fase continua de creixement.

Els fons Next Generation, especialment amb el seu impacte en l’àmbit agroalimentari, o el paper que han de jugar les cambres de comerç en la vessant de desenvolupament constant, també han centrat l’atenció d’una reunió que ha culminat amb el lliurament, per part del President al Subdelegat, de la rèplica del pergamí de la concessió del Mercat dels Dilluns que el 1309 va atorgar el rei Jaume II a la ciutat de Reus. Una concessió que marca l’origen de l’actual delimitació territorial i econòmica de la Cambra.