Els membres del Gremi de Forners de Reus i Comarca han participat aquest migdia de l’aturada simbòlica de quinze minuts per protestar contra l’encariment desmesurat dels preus de l’energia, i el risc imminent de tancament definitiu de moltes empreses si aquesta situació no es resol de manera urgent. L’acció de protesta, que s’ha batejat amb l’eslògan “Que no s’apagui el Nadal”, ha estat una iniciativa de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i de la Confederación Española de Panadería, Pastelería, Bollería y Afines. Es tracta de la segona mesura d’aquestes mateixes característiques que realitzen després de la que van fer el passat 28 d’octubre amb la mateixa finalitat.

Pel President del Gremi, Ramon de la Fuente, la situació és insostenible atenent l’encariment dels costos de producció en més d’un 60% i demana ajudes a les administracions per poder pal·liar aquesta situació. “El Govern central té previstes noves mesures de suport a les grans empreses industrials per superar la crisi energètica, però incomprensiblement encara no inclou en les seves accions de suport a les micro, petites i mitjanes fleques i pastisseries” ha apuntat De la Fuente, que considera que si no es dona resposta urgent a les seves necessitats, moltes empreses del sector poden plantejar-se la seva continuïtat atenent l’actual conjuntura i la impossibilitat de fer front a l’encariment dels subministraments i de les matèries primeres.

La campanya d’aquest dimecres ha jugat també amb l’època de l’any en la que ens trobem. A l’eslògan “Que no s’apagui el Nadal” s’hi afegeix també “El Nadal que podem perdre si no actuem JA” per subratllar la importància de les empreses del sector en un moment tan important i familiar com és el d’aquestes festes on el producte que elaboren juga un paper determinant.