Aquest diumenge ha tancat l’edició de la tardor de la Ganxet Pintxo 2022 havent complert les expectatives inicials. Aquesta vintena edició ha significat un pas endavant en la digitalització de la ruta, ja que s’ha suprimit el format paper de la guia apostant pel format electrònic a través de la plataforma Gastronosfera on el client ha pogut conèixer l’oferta existent i geolocalitzar tots els establiments participants.

El repte, atenent la innovació i el canvi de rutina, cal valorar-lo com a molt positiu. Així s’ha expressat el director tècnic de la ruta, Jaume Batista, que ha volgut subratllar la importància “de donar aquest pas a l’hora de fer una aposta clara per la sostenibilitat. Entenem que operatius d’aquest volum i transcendència han de servir, també, per sensibilitzar a la població sobre la importància d’administrar adequadament els recursos naturals. I el fet de suprimir el paper va en aquesta línia. Per tant, i tenint en compte que era la primera experiència que assumíem a la Ganxet Pintxo d’aquestes característiques, cal dir que l’hem superada amb nota”.

Una altra de les dades a valorar molt positivament és la qualitat de les tapes que els mateixos clients han puntuat de manera excel·lent, rubricant d’aquesta manera la voluntat de la ruta de fer l’aposta per l’evolució contínua, des del punt de vista gastronòmic, de l’oferta gastronòmica.

Cal destacar, també, les campanyes que en paral·lel ha realitzat la Ganxet Pintxo. És el cas de la campanya de donació de Sang a l’hospital de Sant Joan. En els tres dies d’activitats s’han superat les tres-centes donacions aconseguint també, en paral·lel, d’altres donants de plasma i també inscrits al registre de medul·la.

Sobre aquestes dades el President de la Cambra, Jordi Just, ha volgut agrair la generositat “dels establiments participants en l’hora de cedir, desinteressadament, les tapes amb les quals hem agraït als donants. Que un operatiu d’aquestes característiques pugui servir per ajudar a incrementar les donacions del Banc de Sang, en un moment en el qual les reserves són escasses, demostra clarament que la Ganxet Pintxo és molt més que una ruta de tapes”.

És important remarcar també l’àmplia participació registrada als concursos del Ganxet Mot i del Ganxet Llengua que es realitzen en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística. Precisament les votacions del Ganxet Llengua serviran per determinar el guanyador de l’establiment més sensible amb l’ús de la llengua catalana.

Un premi que serà lliurat, durant els dies vinents, juntament amb la resta de distincions d’aquesta edició en un cartell que contempla els premis professionals i populars, el que atorga Estrella Damm a la tapa que millor marida amb la seva cervesa i el premi del Gremi de Forners a la millor tapa elaborada amb pa de forner artesà. I finalment un guardó que s’entregarà enguany per primera vegada, el Trofeu Ciutat de Reus, que atorgarà l’Ajuntament de Reus als establiments amb la millor tapa que també demostri la seva voluntat i vocació de vincular-se amb la ciutat de Reus.

La Ganxet Pintxo Tardor 2022 és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus.