A primera hora de la tarda ha tancat portes la Fira de l’Ocupació de la Cambra de Comerç de Reus que s’ha realitzat a l’espai de la Llotja. I la valoració no pot ser més positiva, havent superat amb escreix les expectatives inicials. Els estands de les empreses participants han registrat una gran activitat, recollint nombrosos currículums dels joves que han assistit presencialment al certamen per presentar la seva candidatura a les ofertes de treball que s’han plantejat. Al final, la xifra d’assistents s’ha enfilat als mil dos-cents joves, superant el registre total de la darrera edició.

Convé destacar també l’èxit de les sessions formatives que s’han dut a terme en paral·lel i que han registrat una altíssima demanda, provocant que la sala d’actes fos plena de gom a gom. Els tallers “Claus per trobar feina”, “Role playing d’entrevista de feina” i “Quatre històries inspiradores per treballar l’actitud proactiva” han deixat petita la sala d’actes el que demostra l’interès que ha suscitat el programa en paral·lel.

El President de la Cambra, Jordi Just, s’ha felicitat per l’èxit de la convocatòria, destacant que aquesta cinquena edició “ha de marcar un punt d’inflexió en l’evolució de la fira. Després d’aquestes cinc edicions i d’haver consolidat el certamen com una autèntica referència, l’hem de fer créixer en hores d’obertura. La conjuntura que travessen les empreses, i la situació del mercat, fa necessari potenciar activitats com la d’avui. I queda clar que veient la resposta del públic, és important donar resposta a les seves necessitats”. Just també ha apostat per intentar replicar el model arreu del territori corporatiu amb l’objectiu d’apropar-se a la realitat de cada comarca. “És evident que els interessos i les possibilitats dels joves a l’hora de cercar feina, amb barreres com el transport, fan que la realitat de cadascú sigui deferent en funció del seu lloc de residència. Per tant, cal que siguem proactius a l’hora de plantejar la descentralització de la fira. Cal treballar en aquesta idea per apropar la fira de l’ocupació arreu del territori de la Cambra”.

A destacar, en aquesta edició, la presència de les oficines jove de les cinc comarques (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta) i la presència, per primera vegada, de la Guàrdia Urbana de Reus en una acció innovadora per cercar talent i vocacions pel futur de la policia local.

La Fira de l’Ocupació de la Cambra de Comerç de Reus compta amb el suport del Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020.