• El 20 d’octubre s’iniciarà el termini de presentació de les sol·licituds a través de la seu electrònica de Red.es (https://sede.red.gob.es) i estarà obert durant dotze mesos.
  • A partir d’aquesta data, estaran obertes les tres convocatòries del Programa Kit Digital.
  • El BOE ha publicat avui la resolució per la qual es convoquen les ajudes destinades a la digitalització de petites empreses d’entre 0 i menys de 3 empleats (segment III).
  • La quantia del bo digital que s’atorgui a les petites empreses, microempreses i autònoms del segment III tindrà un import de 2.000 euros amb el qual podran adquirir les solucions de digitalització que ofereix el programa Kit Digital.
  • Prop de 400 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència ja han arribat a les pimes espanyoles.

Red.es -entitat adscrita al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial- publica la tercera convocatòria d’ajudes destinades a la digitalització de petites empreses d’entre 0 i menys de 3 empleats (segment III). Es pot consultar la convocatòria en el següent enllaç: https://boe.es/boe/dias/2022/10/12/pdfs/boe-b2022-31240.pdf

En la convocatòria es detallen els requisits per a sol·licitar les ajudes, les obligacions que contreuen els beneficiaris, els imports màxims d’ajuda per cada categoria de solucions de digitalització, la justificació, el pagament i control de la implantació de les solucions, entre altres matèries importants. Aquesta tercera convocatòria compta amb un pressupost inicial de 500 milions d’euros i té per finalitat la millora de la competitivitat i del nivell de maduresa digital d’empreses d’aquest segment.

La quantia de l’ajuda per a aquest segment serà de 2.000€ i amb ella les pimes i autònoms podran adquirir les solucions de digitalització per a àrees clau com: lloc web i presència en internet, gestió de xarxes socials, comerç electrònic; la gestió de clients; serveis i eines d’oficina virtual, intel·ligència empresarial i analítica, gestió de processos, factura electrònica, comunicacions segures, ciberseguretat, i les dues noves solucions de digitalització que es van afegir amb la modificació de l’ordre de bases: presència avançada en internet i marketplace.

Serà a partir del 20 d’octubre a les 11 hores quan les petites empreses d’entre 0 i menys de 3 empleats puguin sol·licitar l’ajuda del programa Kit Digital a través de la seu electrònica de Red.es (https://sede.red.gob.es).

El termini per a presentar les sol·licituds es mantindrà obert durant 12 mesos.

Com sol·licitar l’ajuda de Kit Digital

  1. Registrar-se en l’àrea privada de www.acelerapyme.es i completar el test d’autodiagnòstic digital que no porta més de 10 minuts.
  2. Consultar la informació disponible de les solucions de digitalització del programa Kit Digital, on es podrà triar una o diverses de les quals s’indiquen en el catàleg que es pot consultar a www.acelerapyme.es
  1. Sol·licitar l’ajuda en la seu electrònica de Red.es https://sede.red.gob.es

Una vegada es comprova que l’empresa compleix els requisits, es concedeix el bo digital. El beneficiari podrà consultar en www.acelerapyme.es el catàleg de solucions bàsiques de digitalització que ofereix el programa Kit Digital i el catàleg d’agents digitalitzadors. Haurà de seleccionar un o diversos agents digitalitzadors amb els quals desenvolupar les solucions de digitalització que millor s’adaptin a les necessitats del seu negoci i subscriure els “acords de prestació de solucions de digitalització”.

Les ajudes són de concurrència no competitiva i s’atorgaran de manera directa i per ordre d’arribada, una vegada realitzades les comprovacions del compliment dels requisits exigits en la convocatòria.

Les empreses interessades en aquesta tercera convocatòria podran consultar les bases reguladores i totes les seves novetats en el següent enllaç:

https://www.boe.es/boe/dias/2022/07/29/pdfs/boe-a-2022-12734.pdf

Red.es agilitza i facilita el procés de sol·licitud a les petites empreses

Amb la finalitat de facilitar al màxim l’accés a les ajudes, s’ha habilitat la figura del “representant voluntari”, és a dir, que qualsevol tercer sigui persona física o jurídica, degudament autoritzat, pot sol·licitar l’ajuda per compte de l’empresa.

A més, seguint la línia d’alleugerir el procés de sol·licitud per a les empreses, sota el lema “zero papers”, Red.es ha dissenyat un sistema de tramitació molt innovador usant eines de robotizació i intel·ligència artificial automatitzada que redueix la càrrega burocràtica, disminueix el nombre de documents a presentar i escurça els terminis de concessió. L’empresa podrà sol·licitar l’ajuda sense aportar cap documentació. Serà suficient que l’empresari autoritzi a Red.es a consultar d’ofici els requisits i obligacions requerits per a obtenir la condició de beneficiari, salvaguardant la transparència i seguretat jurídica.

Més de 9.300 agents digitalitzadors

Actualment, el catàleg d’agents digitalitzadors està compost per més de 9.300 agents adherits. El termini d’adhesió continuarà obert durant tota la durada del Programa, per la qual cosa el catàleg s’anirà ampliant segons es vagin resolent les sol·licituds.

Els agents digitalitzadors són els únics habilitats per a subscriure “acords de prestació de solucions de digitalització” amb les empreses beneficiàries de les ajudes del programa Kit Digital i titulars del bo digital, i podran col·laborar en el procés de sol·licitud de les ajudes sent també representants voluntaris, així com en les actuacions de control que es derivin d’aquestes.

A més, seran ells els que presentin tota la documentació justificativa i els que rebin el pagament del bo digital cedit pel beneficiari, una vegada s’hagi acceptat la seva justificació.

Prop de 400 milions d’euros del Pla de Recuperació ja han arribat a les pimes

Fins avui, el programa Kit Digital ha rebut prop de 77.000 sol·licituds per part d’empreses d’entre 10 i menys de 50 empleats i prova de l’agilitat del Programa són les prop de 29.000 ajudes que ja han estat concedides en aquest segment. Aquest nombre d’ajudes concedides equival al voltant de 344 milions d’euros procedents dels fons europeus NextGeneration EU.

La primera convocatòria, dirigida al segment d’empreses d’entre 10 i menys de 50 empleats, ha ampliat el termini de presentació de sol·licituds sis mesos més, amb el que estarà obert fins al 15 de març de 2023.

El termini de sol·licitud de la segona convocatòria d’ajudes del programa Kit Digital, dirigida a empreses d’entre 3 i menys de 10 empleats, va començar el passat 2 de setembre i ja s’han rebut al voltant de 50.000 sol·licituds. Només el primer dia es van rebre més de 12.000 peticions. En data d’avui, i poc més d’un mes després de l’obertura de formularis, ja s’han concedit prop de 5.000 ajudes a petites empreses, microempreses i autònoms d’aquest segment, la qual cosa equival al voltant de 30 milions d’euros procedents dels fons europeus NextGeneration EU.

A més, actualment el portal www.acelerapyme.es compta amb 300.000 empreses registrades.

Programa Kit Digital

El programa Kit Digital impulsat pel Govern d’Espanya i gestionat per Red.es, té com a objectiu promoure la digitalització de petites empreses, microempreses i autònoms, i contribuir a modernitzar el teixit productiu espanyol.

Està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d’euros, finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l’agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025, i té la finalitat de digitalitzar a pimes i autònoms de tots els sectors productius en tot el territori nacional durant els pròxims tres anys.