La Cambra de Comerç de Reus ha reprès aquest dimarts la sèrie els tastos de productes agroalimentaris que programa, de manera periòdica, a l’espai Llotja. En aquesta ocasió, i com acte de la Festa Major de Misericòrdia vinculat també al vintè aniversari de la Ganxet Pintxo que se celebrarà el mes de novembre, la protagonista ha estat la Cervesa DAMM, principal patrocinador de la ruta de tapes de Reus. La conducció ha anat a càrrec de Yan Maia Auad, Beer Sommelier de la mateixa empresa cervesera.

Precisament els 50 assistents al tast han pogut assaborir fins a cinc varietats diferents de la marca catalana: Inedit, Estrella, Malquerida, Turia i Complot. Tot just aquesta última cervesa té un ingredient molt vinculat a la realitat del territori Cambra Reus com és el Llúpol de Prades. D’aquí que l’acte hagi comptat, també, amb la presència de l’alcaldessa de la vila vermella, Lídia Bargas, acompanyant a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Bargas, en la seva intervenció, ha detallat l’estratègia que ha seguit el municipi a l’hora d’apostar pel Llúpol. Un cultiu que ha esdevingut referència pel municipi, amb 9,5 hectàrees dedicades al seu cultiu de les quals, enguany, preveuen collir-ne 16.500 quilos de les tres varietats.

Destacar que entre les autoritats que han seguit el tast en directe també cal comptar a la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; la Delegada del Govern, Teresa Pallarès; i els regidors Mari Luz Caballero, Carles Prats i Daniel Recasens.

El calendari de tastos, a punt

El tast de cerveses DAMM ha servit per obrir la programació 2022/23 de tastos agroalimentaris a l’espai Llotja que enguany té caràcter commemoratiu atenent la celebració del 50è aniversari de la moderna Llotja de Reus. La propera cita serà el 4 d’octubre amb el tast d’aiguardents que es programa amb motiu de la fira de l’aiguardent de Prat de Comte, a la Terra Alta. I pel 26 d’octubre està programat el tast NO TRENQUIS AVELLANES AMB LES DENTS en homenatge al poeta Xavier Amorós i que servirà per tastar producte elaborat amb avellanes pels associats del Gremi de Forners.

Abans d’acabar l’any la Llotja també acollirà un tast de vins rancis i dolços, un de xocolata, i la fira de la Farina de Mestral que permetrà als assistents tastar diverses delicadeses elaborades amb la farina de km0 que es produeix al territori al marge d’adquirir, també, la farina envasada.