La 12a edició de la Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” ha crescut en espai, durada i cellers participants. Enguany l’esdeveniment durarà sis dies (del 7 al 12 d’octubre), comptarà amb la participació de 35 cellers i 20 bars i restaurants i s’ha hagut d’ampliar el recinte firal utilitzant la totalitat del Parc del Pescador (21.000 m2), aprofitant al màxim la capacitat, per donar cabuda a tots els participants i alhora mantenir l’ambient distès i acollidor de sempre.

També com a novetat, s’ha creat un nou espai amb la pèrgola de tastos a la zona de la barca, el Mercat Artesanal “La Sardineta” oferirà una oferta lúdica i familiar, i Cambrils Art Total farà una subhasta solidària de botes pintades pels artistes del col·lectiu.

L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. L’horari serà de matí i tarda els 3 dies festius i de tarda els 3 dies laborables: divendres 7, dilluns 10 i dimarts 11 d’octubre de 18h a 23h, i dissabte 8, diumenge 9 i dimecres 12 d’11 a 15h i de 18h a 23h.

La programació de la Mostra s’ha presentat avui en una roda de premsa a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la presidenta de la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç, Berta Cabré; el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí, i la representant de Makro (principal patrocinador), Sandra Ruiz.

L’organització preveu una afluència aproximada de 40.000 persones durant els sis dies de la mostra. Cal destacar que es tracta d’un esdeveniment ja consolidat amb una oferta diferenciada i única gràcies a la combinació de l’entorn privilegiat del Parc del Pescador, el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants, i la variada programació d’activitats.

Vins, tapes i degustacions gastronòmiques

En la mostra es podran degustar una gran varietat d’excel·lents vins de les diferents D.O. de la província que aportaran els 35 cellers (10 més que a la darrera edició) que s’han inscrit de moment.

Enguany els cellers participants són Abadia de Poblet (D.O Conca de Barberà) (l’únic celler de Catalunya ubicat dins un monument històric), Scala Dei (D.O.Q Priorat) (el celler més antic del Priorat), Portal del Montsant (D.O Montsant), Clos Farena (D.O.Q Priorat), Gerida Viticultors (D.O Conca de Barberà), Molí de Rué (D.O Tarragona), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins Viticultors (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles-Cap de Ruc (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Anguera Domènech (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà);, Torelló Viticultors (Corpinnat DO Penedès); Suñer (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DOQ Priorat, DO Penedès, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Aixalà (DOQ Priorat) Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat);  Cairats (D.O Montsant), Bielsa Ruano (DO Terra Alta) (S’Amfora (Vins sota el mar), Casa Mariol (DO Terra Alta), Coca i Fitó (DOQ Priorat, DO Montsant i D.O Terra Alta), La Bruixa dels Mudefes (DO Terra Alta); Vinyes d’en Gabriel (DO Montsant); Mon Padrí (DOQ Priorat i DO Montsant); Joan AmetllerClos Farena (DOQ Priorat); Agrícola Corbera d’Ebre (DO Terra Alta), PedravoltaCal Pucolla i les vinoteques de Cambrils Mar del Priorat i Beuret.

Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec de 20 bar-restaurants  (6 més que l’any passat): Casa Macarrilla 1966, Copacabana, Daniel Salinas, La Stiva, On Tap,  La Finestreta, Ca la Sica,  Taller 9, Nou Xivarri, Vora; El Bandarra by La Jijonenca Cambrils, Pasta e Basta, L’Instint, Marro Cafè, Umamita, El Pòsit, L’Original Experiències Gastronòmiques, Arcà Fusió, Petit Vegan i  l’Associació Gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils).

Preus tiquets

El sistema de compra de tiquets serà únicament a través de targeta de crèdit i no es podran fer transaccions en metàl·lic. Els tastos de vi (Glups) i els de  tapes (Nyams) es podran adquirir a les dues casetes que estaran situades als extrems de la fira i també a la zona de la barca, on enguany s’hi instal·larà el tercer punt de venda de tiquets. A banda, hi haurà venda itinerant com l’any passat per evitar cues i aglomeracions a les casetes de venda de tiquets.

  • Pack 1                 Copa + 2 tastos + bossa                                                          6 €
  • Pack 2                 4 Glups (tastos vi)                                                                   6 €
  • Pack 3.                               10 Glups                                                                   12 €
  • Pack 4.                4 Nyams (tapes)                                                                       9€
  • Pack 5.                10 Nyams                                                                                22 €

1 Glup                                                                                               2€

1 Nyam                                                                                            2,50€

La programació

La programació inclou fins a 27 tastos guiats, presentacions i maridatges a la pèrgola que s’ubicarà al costat de la barca, amb capacitat per a 30 persones i on els visitants s’hauran d’inscriure prèviament per poder gaudir-les a l’oficina de Turisme o a les casetes de venda de tiquets un cop hagi començat la fira.

Més informació: www.firadelvicambrils.com