El president i conseller delegat de l’empresa pública AENA, Maurici Lucena, ha estat el protagonista avui al migdia d’una nova sessió dels Vermuts Cambra, un cicle que organitza la Cambra de Comerç de Reus i que ha reunit més d’un centenar de representants de la classe política del territori, com els alcaldes de Reus, Cambrils i Vila-seca; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i bona part del teixit socioeconòmic del territori.

Lucena, en la seva intervenció a l’auditori de la Cambra de Reus, s’ha referit directament al futur de l’aeroport de Reus i ha dit que el seu creixement passa per tres eixos: el més important de tots és “el projecte de Hard Rock”. De fet, Lucena ha vinculat directament el creixement d’aquesta infraestructura (destinacions i usuaris) amb la posada en marxa d’aquest ressort turístic a Vila-seca i Salou, que encara està pendent de començar a construir-se. També ha afirmat que entre els aeroports de Barcelona i de Reus hi ha d’haver una simbiosi total. De fet, i a l’espera que hi hagi un canvi de rumb de la Generalitat de Catalunya en el seu posicionament contrari a l’ampliació del Prat, Lucena ha indicat que l’actual previsió de creixement de l’aeroport barceloní el porta cap a la saturació i aquest fet pot ser positiu per Reus perquè ha de permetre “absorbir algunes destinacions i incrementar els seus usuaris”.

Finalment, el president del gestor aeroportuari estatal, que actualment gestiona 46 aeroports a l’Estat i 34 en l’àmbit internacional, considera vital la futura estació intermodal projectada al terme de Vila-seca, molt a prop de la ciutat de Reus. “La intermodalitat farà que l’aeroport de Reus sigui molt més atractiu per aconseguir captar nous vols a noves destinacions i també perquè la gent del territori se’l faci seu”, ha dit. En aquest sentit, Lucena no s’ha manifestat com s’ha de fer aquesta intermodalitat perquè Aena encara “no disposa de prou informació tècnica del projecte”.

Inversions a Reus

Respecte a les inversions a l’aeroport de Reus, ha dit que en els últims dotze anys s’han invertit prop de 84 milions d’euros i, en els pròxims anys, s’invertiran 22 milions més. Aquestes inversions passen per l’adaptació del sistema de control de vigilància en bodega, una millora en la capacitat de la plataforma i un gran parc fotovoltaic de 18 hectàrees que ha d’estar operatiu l’any 2026 i que permetrà a l’aeroport ser autosuficient energèticament.

Lucena considera que en els pròxims anys s’anirà incrementant el tràfic aeri a Reus. En aquests moments, ja es troba al 88% del tràfic de l’any 2019 per anar-se acostant a poc a poc als millors anys, com va ser el 2009, amb 1,7 milions de passatgers. Lucena, aprofitant la seva estada a Reus, ha recordat que l’aeroport genera 800 llocs de treballs de forma directa i també 20.000 llocs de treball de forma indirecta, principalment en el sector turístic i de serveis, que és a partir del qual ha de créixer aquest aeroport.

Per la seva part, Jordi Just, el president de la Cambra de Comerç de Reus, en la seva intervenció inicial de benvinguda i aprofitant la presència de l’alcalde de Capçanes, Lluís del Arca, entre el públic, ha dit que “l’aeroport de Reus és molt important pel territori perquè és una causa justa, com les que defensava el Carrasclet”. Així, s’ha referit al radi d’influència de l’aeroport, Reus, el Camp de Tarragona, el Penedès, Terol i el nord del País Valencià i ha demanat un treball en conjunt de les administracions i el teixit socioeconòmic per afegir noves destinacions. Just ha dit que caldria plantejar de nou un vol regular entre Reus i Madrid, ja que l’AVE, en alguns moments, està saturat, ha assegurat. Finalment, ha recordat la importància que tindria també una nova base de Ryanair i, en aquest sentit, ha reclamat facilitar tot el que sigui possible per obtenir-la.

L’acte l’ha clausurat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que s’ha referit al consens del territori sobre el futur de l’Aeroport i també en la necessitat d’executar les infraestructures que hi van lligades com un llegat per les generacions venidores.

Com és habitual el #VermutCambraReus ha estat patrocinat per Vermuts Miró.

Impactes mediàtics

Us facilitem alguns enllaços amb l’impacte als mitjans del Vermut Cambra amb el President d’Aena: 

Tarragona 21

http://diaridigital.tarragona21.com/el-president-daena-es-compromet-a-financar-la-connexio-entre-laeroport-de-reus-i-lestacio-intermodal/

Reus Digital

https://www.reusdigital.cat/noticia/94967/lucena-soste-aeroport-reus-incrementara-seu-trafic-fins-prat-no-arribi-limit-capacitat

Canal Reus TV

https://www.canalreustv.cat/noticies/aena-supedita-creixement-laeroport-reus-al-collapse-del-prat

Diari Més

https://www.diarimes.com/noticies/reus/2022/09/14/el_president_aena_diu_que_aeroport_reus_no_incrementara_trafic_fins_que_prat_no_arribi_limit_capacitat_127615_1092.html

Diari de Tarragona

https://www.diaridetarragona.com/reus/estacion-intermodal-vila-seca-aeroport-de-reus-le-parece-bien-el-nombre-PG12273480

Tac 12

https://www.tac12.tv/camp-de-tarragona/arxiu-camp-tarragona/item/25029-pellicer-l-estacio-intermodal-s-ha-de-denominar-vila-seca-aeroport-de-reus

https://www.tac12.tv/camp-de-tarragona/arxiu-camp-tarragona/item/25029-pellicer-l-estacio-intermodal-s-ha-de-denominar-vila-seca-aeroport-de-reus

CCMA

https://www.ccma.cat/324/lucena-soste-que-laeroport-de-reus-no-incrementara-el-seu-trafic-fins-que-el-prat-no-arribi-al-limit-de-capacitat/noticia/3184405/