La Cambra de Comerç de Reus valora positivament l’anunci del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) per encarregar l’estudi informatiu de l’Estació Intermodal a l’àmbit de Tarragona. Un encàrrec que s’ha fet a Ineco, Sociedad Mercantil Estatal, amb un pressupost que supera els 348.000 euros.

El President de la corporació, Jordi Just, considera que el nou pas que dona el MITMA és favorable pels interessos del Camp de Tarragona davant d’un projecte que, per la seva magnitud i transcendència, és gairebé de país. “Sempre hem defensat la necessitat d’aquesta estació intermodal. I farem confiança en la decisió tècnica que determini la millor de les ubicacions per fer-la altament competitiva a l’hora de donar resposta als interessos i les necessitats de la nostra gent i les nostres empreses”. En aquest sentit el President de la Cambra subratlla la transcendència d’aquesta infraestructura “a l’hora de garantir la mobilitat al Camp, que actualment és un dèficit que resta qualitat de vida a les persones i competitivitat a les empreses.”

Per aquest motiu Just considera que el MITMA va complint els compromisos, però cal seguir amb actitud vigilant. “Tots recordem els antecedents que hem viscut i patit en relació al projecte de l’estació intermodal, que va arribar a estar fins i tot adjudicada. Per tant no hem d’abaixar la guàrdia a l’hora de demanar que es compleixin els terminis i que el projecte vagi vencent els tràmits fixats de manera satisfactòria” ha apuntat el President de la Cambra, que també ha insistit en la necessitat d’escoltar al territori en totes i cadascuna de les decisions. “Institucions com la Cambra, corporació de Dret Públic que té la missió de vetllar pels interessos generals, hauria de tenir més informació.  I és evident que una actuació d’aquestes característiques, en un moment tan important com és el de la seva definició, hauria d’escoltar molt al territori. Considerem, per tant, que la informació hauria de fluir de manera més ordenada per poder aconseguir que aquest sigui el projecte de tots, que realment faci xarxa amb tots els agents i actors del territori”.

Finalment Just ha recordat la importància de l’estació per donar servei a l’aeroport de Reus. “És evident que la dimensió d’aquesta estació va molt més enllà del mateix aeroport. Però per l’aeroport aquesta estació pot determinar un abans i un després. Per tant, en funció de la ubicació definitiva, el que haurem de treballar és per garantir una connexió ràpida amb llançadores. Tenint en compte el que hi ha en joc, n’estic segur que trobarem la solució que donarà resposta a totes les necessitats”.