L’agropecuària Coperal de Santa Coloma de Queralt, ha estat l’escenari, aquest matí, de l’acte simbòlic de la sega del blat. El mal temps ha obligat a traslladar l’esdeveniment a l’interior d’una de les naus de l’agropecuària plena a vessar del blat que servirà per elaborar la farina de quilòmetre zero que impulsen els Forners Artesans de les Comarques de Tarragona amb el suport de la Cambra. Una farina on el blat de Coperal és molta a l’únic molí fariner del #TerritoriCambraReus, el que regenta la família Poquet a Ascó, a la Ribera d’Ebre.

L’aposta decidida que han fet enguany els socis de Coperal per la producció del blat permetrà elaborar una quantitat molt important de farina. Un salt de qualitat i quantitat que ha decidit als promotors a organitzar un acte públic a Reus, durant la propera tardor, que ha de servir per poder difondre les virtuts de la farina i, alhora, oferir una mostra de productes elaborats amb aquesta. L’acte es realitzarà a l’espai de la Llotja i s’inclourà dins del conjunt d’activitats commemoratives del 50è aniversari de l’actual edifici del mercat dels dilluns.

El comissionat a la Conca de Barberà de la Cambra, Àngel Torija, ha volgut subratllar la maduresa del projecte de la Farina de Mestral “el que ens permet plantejar-nos un salt qualitatiu pel que fa a la seva difusió. L’aposta dels socis de Coperal a l’hora de sembrar el blat demostra que aquesta era una idea que acabaria arrelant. I enguany estem en disposició d’anar més enllà a l’hora de popularitzar la marca entre els consumidors”.

Per la seva part el president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, Ramon de la Fuente, ha destacat la importància de l’acte que es voldrà realitzar a la Llotja “i que ha de servir, definitivament, per convertir la Farina en un referent agroalimentari. Amb totes les parts implicades en aquest projecte, com són Coperal, el Gremi, la Cambra, Farines Poquet, Concactiva i el Departament d’Acció Climàtica, hem aconseguit desenvolupar una idea que recull l’essència d’allò que volíem proposar des de l’inici, com és l’elaboració d’una farina realment de quilòmetre zero, amarada del territori”.

Durant el mes de setembre es confirmarà la data d’aquest acte que permetrà al visitant adquirir no únicament productes elaborats amb la farina Mestral, sinó també comprar-la per utilitzar-la per ús domèstic.