Primer pas per fer possible les noves Federacions d’entitats comercials i de polígons industrials que impulsa la Cambra de Comerç de Reus amb l’objectiu de fer xarxa a l’hora de defensa els interessos de les empreses del seu àmbit corporatiu. Les Unions de Botiguers de Montblanc i de L’Espluga de Francolí han signat el manifest d’intencions per sumar-se a la Federació d’entitats Comercials de la Cambra (FECOCAR) que neix amb la voluntat d’aglutinar les diferents realitats associatives del sector al territori per actuar com a lobby de pressió i com a catalitzador de noves propostes. La Federació ha de ser, també, un espai de creació de noves idees i per compartir projectes d’èxit.

En la mateixa línia el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha signat el manifest per vincular-se a la Federació de Polígons Industrials de la mateixa Cambra (FEPICAR) per sumar esforços amb l’objectiu de millorar les condicions del sector empresarial ubicat en els múltiples polígons industrials del territori corporatiu, i esdevenir un dinamitzador de les empreses per escalar projectes que donin resposta a necessitats comunes.

El President de la Cambra, Jordi Just, ha manifestat que la signatura d’ambdós manifestos, que rubriquen el suport de la Conca de Barberà a la iniciativa, són el “millor estímul per aconseguir que les línies estratègiques d’ambdues Federacions s’escampin, com una autèntica taca d’oli, per tot el territori corporatiu. Aquesta pot ser una suma que multipliqui a l’hora de poder generar sinergies en benefici de les fites que perseguim. D’una banda, potenciar un sector estratègic com és el comerç. De l’altra, disposar d’eines i mecanismes per poder resoldre, de manera àgil i efectiva, les problemàtiques creixents dels polígons industrials de la demarcació”.

Durant les properes setmanes la Cambra replicarà la signatura dels manifestos d’adhesió arreu de la resta de comarques del seu àmbit corporatiu. En aquest sentit, el President Just ha apuntat que estan molt avançades les converses amb els Consells i les entitats de referència del territori per poder teixir aquesta xarxa de treball col·laboratiu.