La Cambra de Comerç de Reus vol manifestar la seva profunda tristesa per la desaparició del poeta i escriptor Xavier Amorós Solà. Més enllà de posar en valor la seva extraordinària obra literària, que ha prestigiat la ciutat i el territori, la corporació vol subratllar també el seu compromís amb l’associacionisme local del que en va deixar testimoni, entre d’altres, durant la seva intensa etapa a la mateixa Cambra.

Amorós, com a representant del sector del tèxtil atenent el seu vincle professional amb l’establiment de teixits Les Amèriques del carrer de Llovera, regentat per la societat Creus, Reig i Amorós, fou vocal del Ple de la Cambra durant 25 anys, en el període comprés entre el 1953 i el 1978.

Un període intens que Amorós va també perpetuar amb molta gràcia als seus textos memorialístics, els Temps Estranys, publicats per l’Associació d’Estudis Reusencs. En la seva condició de membre del Ple, Amorós va participar d’alguns dels moments culminants de la història de la Cambra com fou la construcció de la nova seu de la corporació i de l’espai de la Llotja, sota la presidència de Francesc Cabré, de la qual tot just enguany es compleix el cinquantè aniversari.

El President de la Cambra, Jordi Just, ha volgut posar en valor la trajectòria d’Amorós que, com tants d’altres empresaris locals, va voler també “participar activament de la vida corporativa, suggerint iniciatives, aportant coneixement, i sumant en benefici d’una realitat que sempre ha merescut totes les seves atencions”. Precisament Just ha volgut realçar la condició de comerciant d’Amorós i el seu vincle amb el Priorat. El Xavier va ser sempre una persona convençuda del potencial del territori per projectar el nom de la ciutat. Com a comerciant va recórrer totes les comarques de l’entorn. I el fet de ser descendent, per línia paterna, de Pradell li va servir per refermar aquest convenciment que la gent de Reus sense la força del territori seríem ben poca cosa” ha apuntat el President de la Cambra.

La referència al poeta és ben present també a l’espai Llotja on hi ha reproduït un fragment d’un dels seus poemes més celebrat, el de “A la meva ciutat” i on retrata, de manera precisa i plena de sentiment, el cèlebre Mercat dels Dilluns.

(foto Reus Digital)