Prop de 40 cellers i més de dues-centes cinquanta referències. Aquesta és l’oferta que trobaran els visitants de la Reus Viu el Vi, la fira de les Denominacions d’Origen de la Cambra que es realitzarà del 3 al 5 de juny a la plaça de la Llibertat de Reus. Podeu descobrir tots els detalls visitant la pàgina web https://www.reusviuelvi.cat/2022/

La fira culmina tot un seguit d’actes que s’han realitzat des de la passada tardor, quan es va ajornar, per l’augment de contagis, l’edició extraordinària que es volia realitzar durant els primers dies d’octubre. Una programació especial, vinculada també al 135è aniversari de la Cambra, que a partir d’ara es vincularà a cada edició de la fira. Més de 500 persones han participat als tastos realitzats.

 • Tast DO Tarragona
 • Tast DO Catalunya
 • Tast DO Conca de Barberà
 • Tast DO Terra Alta
 • Tast d´Oli de la DOP Siurana, amb delícies gastronòmiques maridades amb vi del territori
 • Tast de Vermut de Reus
 • Tast DO Montsant
 • Tast de Pans de Farina Mestral del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp maridats amb vi del territori
 • Tast DOQ Priorat
 • Tast d’Avellanes de la DO Avellana de Reus combinat amb vins rancis i dolços
 • Tast de Vins dolços i rancis amb delicadeses del Gremi de Forners
 • Tast de vins de Cingles Blaus (primera empresa que va apostar per la Reus Viu el Vi i que ha participat, ininterrompudament, en totes les edicions) amb l’acompanyament de les delicadeses d’Adn Sistaré.

La Reus Viu el Vi torna tres anys després de l’última edició, la del 2019. L’esclat de la pandèmia el mes de març de 2020 va provocar l’ajornament de l’edició del mes de juny d’aquell any, que ja estava tancada pel que fa a la inscripció de cellers participants. L’any passat es va voler fer una edició extraordinària el mes d’octubre, per vincular-la al 135è aniversari de la Cambra. Però finalment, malgrat que la resposta dels cellers per participar-hi va ser entusiasta, a darrera hora es va ajornar atenent l’increment de contagis que es va detectar en els dies previs a la celebració de la fira.

El cartell, novament una creació de Jordi Romero

El dissenyador reusenc Jordi Romero ha estat novament l’encarregat de realitzar el cartell d’aquesta edició. Seguint amb la línia encetada el 2014, Romero ha evolucionat el logo de la fira que ell mateix va crear. I en aquesta ocasió apostant per dibuixar un somriure en el cor que ocupa a part central de la copa.

CELLERS PARTICIPANTS

DO MONTSANT

Cingles Blaus, Cap de Ruc, GR Vins de Gran Recorregut,   Hidalgo Albert, Cellers Unió, Aibar 1895, Anguera Domènech, Atavus Priorat, Celler de l’Era, Cellers Sant Rafel, Stilvins.

 DO TERRA ALTA

Cap de Ruc, GR Vins de Gran Recorregut, Celler Batea, Casa Mariol, Cellers Unió, Agrícola Corbera d’Ebre, Cooperativa Gandesa, Clos Galena, Stilvins, Vins Danica.

DO CATALUNYA

Cap de Ruc, Celler Batea, Cellers Unió, Maset

DO CAVA

Cap de Ruc, Cava Reverté, Vins i Caves Portell, Maset

DOQ PRIORAT

Sabaté Franquet, GR Vins de Gran Recorregut, Hidalgo Albert , Cellers Unió, Atavus Priorat, Maset, Clos Galena, Gran Clos del Priorat, Celler Pasanau

DO TARRAGONA

Cellers Unió, Mas del Botó

DO CONCA DE BARBERÀ

Vins i Caves Portell

VERMUT DE REUS

Cori, Fot-li, Iris, Miró, Olave, Or del Camp, Rofes, Yzaguirre

HORARIS

Reus Viu el VI

Divendres 3 i dissabte 4, de 17.30h a 23h

Diumenge 5, de 17.30 a 22h

Mostra del Vermut de Reus

Dissabte 4 i diumenge 5, de 12 a 14.30h

PREUS REUS VIU EL VI

PACK DE TAST 15 euros: Copa, Catàleg, Portacopa, 5 tastos, el barret de la fira.

TAST DE VI INDIVIDUAL 2 Euros

TIQUET Gastronòmic 3 Euros

L’Agrupació de 5 tiquets GASTRONÒMICS 14 euros

PREUS TERCERA MOSTRA DEL VERMUT 8 euros: Got de Vidre, Dos tastos de vermut, catàleg, patates Piqué, Olives La Masrojana, el barret de la mostra

OPCIÓ GOT DE VIDRE + 2 tastos de Vermut: 4 euros

LA DIRECTORA GENERAL DE TURISME, PROTAGONISTA DE LA INAUGURACIÓ

La inauguració de la fira, prevista pel divendres 3 a les 19h, anirà a càrrec de la Directora General de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech. Es dona la circumstància que Domènech fou la directora de la Reus Viu el Vi l’any 2020, en la seva qualitat de membre del Comitè Executiu. Mesos després fou nomenada pel Govern de la Generalitat per ocupar aquest càrrec dins de l’àmbit de l’administració catalana.

ELS ENIGMES DE LA REUS VIU EL VI amb Ruth Troyano Puig

Durant les últimes sis setmanes s’han proposat els enigmes de la sommelier reusenca Ruth Troyano Puig. Més de 500 persones han participat d’aquesta juguesca que s’ha fet a través de les xarxes pròpies de la fira del vi.

CONCURS D’INSTAGRAM DE LA REUS VIU EL VI

Durant la fira es realitzarà el tradicional concurs de fotografies de la Reus Viu el Vi a instagram. Només caldrà etiquetar les fotos amb el perfil de la fira. El guanyador s’endurà un àpat per a dues persones en un restaurant de Reus.

ELS PATROCINADORS

La Reus Viu el Vi és una iniciativa de la Cambra, amb el suport de l’Ajuntament de Reus i el patrocini de Vermuts Miró. La nova propietat, liderada per l’empresari Xavier Martínez, ha decidit renovar aquest històric patrocini que la marca local de vermut havia mantingut durant les darreres edicions.