Un tast de cinc vins de Cingles Blaus, la coneguda bodega de Cornudella de Montsant, ha obert la porta a la pròxima celebració del Reus Viu el Vi, que arribarà a la ciutat els dies 3, 4 i 5 de juny. L’Espai Llotja s’ha omplert aquest dilluns per viure un triple maridatge de vins de la DO Montsant, l’actuació del cantautor reusenc Fito Luri i la degustació de coques amb cireres, de la mà del forn Sistaré, en un format anomenat ‘Paraules, Vi i Música’, que concentrava en una sola jornada el tast de vins que organitza cada any la Cambra de Reus.

La família Busquets ha estat la gran protagonista de la tarda, amb Magí Baiget i la primera sommelier que té la firma, Carla Camps, introduint el públic en les característiques dels cinc vins -dos blancs i tres negres- que s’oferien amb les peces del darrer disc de Fito Luri d’acompanyants. Un Fito Luri amb una llarga relació amb Cornudella i on hi actua amb regularitat. Interpretà cançons del seu darrer àlbum, ‘Salvar l’ànima’, que estrenarà a l’octubre a Reus. També tocà ‘El Joan de Cal Sastre’, peça dedicada al que fou el seu cunyat de Cornudella, ja finat.

Cingles Blaus oferia al tast els vins Mas de les Moreres, Octubre i tancava amb Cingles Blaus Selecció 2019, un autèntic DO Montsant de la casa, ‘la joia de la corona’, com el definia Camps. La festa, presentada per la regidora de Promoció de Ciutat, Montse Caelles, i amb la conducció del secretari general de la Cambra, Josep Baiges, obre el camí a la Reus Viu el Vi i confirma de nou la sorprenent revitalització que està vivint els darrers anys l’Espai Llotja. No ha faltat ni una campanya a benefici de la Galeta Solidària feta pels fornes de Reus, la recaptació de la qual es destinarà a lluitar contra l’esclerosi múltiple.

(Notícia publicada a Tots 21. Autor Jaume Garcia)