La fàbrica que l’empresa té a Malàisia, amb una estructura molt semblant a la que tindrà la de Mont-roig del Camp | ACN

La Cambra de Comerç de Reus valora de manera molt positiva la decisió de l’empresa ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, de construir la seva primera planta de producció a Europa al municipi de Mont-roig i que comportarà la creació de 500 llocs de treball amb una inversió de 600 milions d’euros.

El President de la Cambra, Jordi Just, ha posat en valor  l’habilitat de l’Ajuntament de Mont-roig d’apostar per una gran implantació d’aquestes característiques, amb connotacions molt vinculades a l’energia neta, sostenible i moderna, i que permet diversificar l’economia del municipi que ara mateix està molt centrada en el turisme i els serveis. A més també destaca l’impacte econòmic que generarà, amb la creació de llocs de treball, molts d’ells qualificats,  que anirà molt més enllà del municipi i que irradiarà sobre el seu territori d’influència. També ha assenyalat l’agilitat de la Generalitat en la negociació amb l’empresa i que ha estat determinant per aconseguir l’objectiu final.

Just ha assenyalt que l’aposta de l’empresa coreana, que ha triat Mont-roig descartant d’altres possibles ubicacions arreu d’Europa, subratlla el valor estratègic del nostre territori per acollir implantacions d’aquestes característiques. I fa més necessari que mai la millora de les infraestructures del territori que serveixen per fer encara més atractiva la zona per ubicar implantacions d’aquesta magnitud i dimensió. Infraestructures transcendents, que tan reclamem des de la Cambra, com l’estació intermodal, l’Aeroport, el Port, la Nacional 420 o la C14 entre d’altres. En definitiva, un nus de comunicacions determinant per garantir la qualitat de vida de la nostra gent i la competitivitat de les nostres empreses.