El Vermut de Reus i les Denominacions d’Origen del #TerritoriCambraReus estan representades a l’estand de la Cambra de Comerç de Reus a FENAVIN

La Cambra de Comerç de Reus disposa del seu propi estand a FENAVIN, la Feria Nacional del Vino, que es realitza del 10 al 12 de maig a Ciudad Real. Són cellers que representen algunes de les principals Denominacions d’Origen del Territori com és el cas de la DO Conca, DO Montsant, DOQ Priorat i DO Terra Alta. És la tercera edició d’aquest certamen bianual on la Cambra disposarà del seu propi estand amb l’objectiu de donar aixopluc a les empreses que volen participar d’aquest esdeveniment de referència nacional i internacional. Els cellers participants són De Haan Altés, l’Encastell, Cal Bessó, Cal Pla, Batea, La Botera i Pascona, a més del Vermut de Reus i el Celler de Viveristes de la Conca.

Les vuit maques del Vermut de Reus representades sota el paraigua de l’Agència Reus Promoció

L’estand de la Cambra compta, també, amb la presència de l’Agència de Promoció de Ciutat de Reus amb un espai propi que servirà per donar a conèixer les 8 marques que formen part de la marca Vermut de Reus, Miró, Yzaguirre, Iris, Rofes, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp, així com informar de tot allò relacionat amb aquesta beguda centenària i de totes les experiències i activitats de “La Ruta del Vermut de Reus”, dirigides al públic individual, que juntament amb les propostes relacionades amb la visita al patrimoni modernista de la ciutat, configuren una proposta turística singular i atractiva, que permet allargar l’estada a la ciutat, i per tant, afavorirà l’allotjament als hotels de Reus.

A banda de la presència a la Fira, l’Agència farà una presentació el dia 11 de maig, a les 12 h, l’hora el Vermut a la Sala d’Activitats, sota el nom “Reus, capital del Vermut”, on es presentaran totes les activitats enoturístiques que es poden realitzar a la ciutat i que finalitzarà amb un tast de totes les marques de Vermut de Reus.

Aquesta acció està alineada amb els objectius fixats al Pla Estratègic de l’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció», per potenciar el posicionament de Reus com a Capital del Vermut.

El Celler de Viveristes de la Conca d’incorpora a l’estand de la Cambra

Més enllà dels cellers que estan representats a l’estand de FENAVIN, cal destacar també la presència del Celler de Viveristes de la Conca. La Cambra ha facilitat la presencia del Viver, ubicat a la Societat Coopertiva Agrícola de Barberà de la Conca sota el paraigua de Concactiva, l’Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà, per donar visibilitat a la tasca que realitzen els joves emprenedors que volen crear una empresa vitivinícola.

 L’impacte de Fenavin

A l’hora de quantificar la importància de FENAVIN, un certamen bianual organitzat per la Diputació de Ciudad Real que no es poden realitzar l’any passat per les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, és bo fixar-se en algunes xifres prou eloqüents. S’hi aplegaran 1.900 cooperatives i cellers, que produeixen o comercialitzen vi, en vuit pavellons de la fira de Ciudad Real que sumen, en total, 29.000 metres quadrats. S’espera la presència de prop de 18.000 compradors (14.000 nacionals i 3.700 internacionals procedents de 80 països) que podran gaudir de vins avalats per 137 segells de qualitat diferenciada de tot el país. En paral·lel la fira es complementa amb un programa d’activitats que inclou jornades i conferències tècniques centrades en l’exportació, en les últimes tendències de mà rqueting i noves tecnologies per optimitzar la venda de vi. També s’abordarà la sostenibilitat en el consum mundial del vi després de la pandèmia entre d’altres temes d’interès.

Cal tenir en compte, a més, que FENAVIN disposa de la major sala de tast de vins del món, amb 1.436 referències en els 1.600 metres quadrats, que formen, en aquesta edició, la Galeria del Vi.