El president de la Cámara de España, José Luís Bonet, ha estat l’encarregat aquest migdia de descobrir la placa commemorativa de la campanya de Mecenatge de la Cambra de Comerç de Reus va realitzar l’any 2020 per fer front a les conseqüències de la pandèmia. 46 empreses i institucions van donar suport a aquesta iniciativa extraordinària que va servir per confortar la corporació en un dels moments més transcendents de la seva història.

Per perpetuar la generositat dels participants, la placa s’ha instal·lat al vestíbul de l’edifici corporatiu de la Cambra i reprodueix el nom de tots els col·laboradors. El president de la corporació, Jordi Just, ha volgut subratllar, en la seva intervenció, la importància d’aquesta aportació que ha estat determinant per mantenir l’activitat en un moment de tanta dificultat com el que va provocar la pandèmia.

Abans de la descoberta, i a la sala d’actes de l’edifici corporatiu, José Luís Bonet ha pronunciat una conferència que ha servit per dibuixar algunes de les línies bàsiques que les cambres espanyoles en general, i la de Reus en particular, estan seguint per donar suport a empreses en l’actual situació econòmica. Bonet ha posat en valor el talent, el treball i la tenacitat com a principals qualitats de les empreses a l’hora de fer front a la situació provocada per la pandèmia que, segons ell, ha capgirat el paradigma de les mateixes empreses. Conceptes com la digitalització, sostenibilitat o formació s’imposen a l’hora de dibuixar aquesta nova realitat.

Bonet també s’ha referit a la importància dels fons Next Generation i a la necessitat d’aconseguir, per garantir l’èxit d’aquests fons, que impactin directament sobre les petites i mitjanes empreses. Per altra banda també ha aprofitat per anunciar que en el desplegament de les oficines Acelera Pyme, que desenvolupa Red.es en complicitat amb les cambres, la Cambra de Reus molt probablement disposarà de la seva pròpia oficina per donar servei al seu territori corporatiu.