La intervenció del Secretari d’Indústria Raül Blanco al cicle Vermut Cambra Reus va superar totes les expectatives d’afluència. Amb un sala gairebé plena de gom a gom Blanco va dibuixar algunes de les línies estratègiques del seu departament. Ho va fer just després de la presentació del President de la Cambra, Jordi Just, que va desgranar tot un seguit de reivindicacions del sector industrial del seu territori, posant especial èmfasi en les infraestructures com element determinant per millorar la competitivitat de les empreses. En aquest sentit va insistir en la importància del desdoblament de la Nacional 420 tot just el mateix dia que es va conèixer el posicionament conjunt de les cambres de Cuenca, Lleida, Reus, Teruel i Tortosa demanant al Ministeri que executi l’estudi informatiu que es va aprovar el Congrés en el tràmit dels pressupostos generals de l’Estat.

El President de la Cambra també va subratllar la importància d’afavorir rebaixes en els combustibles i l’electricitat en un moment de màxima dificultat atenent l’increment de preus que s’ha produït. I també va posar l’accent en la necessitat de treballar per millorar la qualificació dels treballadors amb especial atenció a la Formació Professional i amb l’objectiu de prestigiar al treballador de la indústria i d’afavorir noves vocacions.

Blanco va recollir algunes de les propostes de Just, incorporant-les al seu discurs que va ser especialment didàctic i clarificador en relació a algunes de les qüestions de la seva competència amb especial atenció a les línies de suport a indústries i Pimes. En la seva intervenció va posar en valor la importància dels PERTES, com el del vehicle elèctric, l’agroalimentari, el d’indústria verda o el d’economia circular.  I en una mirada de futur va subratllar la transcendència de la Llei d’Indústria que ha de servir per dibuixar un entorn legal que deixi pel futur un marc estable de recursos i de promoció de política industrial. “Hem d’aconseguir el màxim consens per proposar aquest pacte” va apuntar Blanco.

L’acte va comptar també amb les intervencions de la Diputada Sandra Guaita, encarregada de presentar al convidat, i de la Delegada del Govern, Teresa Pallarès, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que van tancar l’acte amb un discurs generós, de mà estesa a l’hora de cercar complicitats per cercar àmbits de millora i desenvolupament per les empreses, i destacant la importància dels Clústers existents al territori. Uns Clústers que el mateix Blanco va voler posar en valor assenyalant que aporten especificitats molt importants per un territori emprenedor i dinàmic com el nostre.