(Tram de la Nacional 420. Foto Reus Digital)

Les Cambres de Comerç de Cuenca, Lleida, Reus, Teruel y Tortosa han decidit sumar esforços perquè s’executi el que estableix l’esmena aprovada, en els pressupostos generals de l’Estat al Congrés de Diputats, que destina una partida d’un milió d’euros per iniciar l’estudi informatiu de l’autovia entre Reus i Alcanyís, comunicades actualment per la carretera Nacional 420 Tarragona-Còrdova.

Per aquest motiu han traslladat una carta a la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, subratllant la importància estratègica d’aquesta carretera, clau pel desenvolupament econòmic i social de les comarques que travessa. En la mateix línia expressen que es tracta d’una infraestructura que pot servir per descongestionar els eixos existents, permetent una millor vertebració d’una part de la península que fins el moment no te desenvolupada cap via d’alta capacitat i donant així resposta als problemes creixents d’uns territoris greument afectats pel despoblament. I en paral·lel permetria una millor connexió amb el port de Tarragona, en continu creixement i expansió, amb l’interior de península.

El President de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha volgut subratllar la importància de l’esmena que es va aprovar amb una majoria gairebé unànime de 287 vot afirmatius i cap en contra. “Mai com ara -ha apuntat Just- s’havia arribat tan lluny en en una iniciativa parlamentària d’aquestes característiques. I d’aquí el nostre prec al Ministeri que executiu la partida. Estem parlant una carretera vital per millorar la competitivitat de les nostres empreses, però també per posar fre al despoblament, el que es coneix com l’España Vaciada i que també té el seu reflex a la Catalunya buidada”.

En la carta les cambres sol·liciten una reunió amb la Secretaria d’Estat de Transports, Isabel Pardo de Vera, per saber en quin punt es troba l’encàrrec de l’estudi per donar resposta al que en el seu dia va aprovar el Congrés.