La Ganxet Pintxo ha tancat l’edició Primavera 2022 havent complert les expectatives inicials atenent l’activitat registrada en els 35 establiments que han participat d’aquesta convocatòria. Després d’un primer cap de setmana condicionat pel sobtat descens de les temperatures, la bonança de la recta final de la darrera setmana, especialment dijous, divendres i dissabte, ha servit per recuperar sensacions i aconseguir un nivell de consum similar al d’altres operatius anteriors programats en aquesta estació de l’any.

Si tenim en compte que les últimes edicions de tardor i primavera s’han realitzat després de l’impacte de la pandèmia, el president de la Cambra, Jordi Just, considera que, atenent l’activitat registrada, ja es pot parlar “d’un retorn gairebé absolut a la normalitat. Ens hem mogut en xifres realment òptimes d’usuaris. L’edició de tardor ja ens va sorprendre positivament en comprovar la demanda existent després de la interrupció forçada per la pandèmia que ja no ens va permetre realitzar l’edició de primavera 2020. Per això satisfà comprovar que l’operatiu manté la seva capacitat d’atracció ja que hem registrat xifres d’activitat molt similars als de la primavera de 2019”.

En aquest balanç també s’han de destacar les gairebé dues-centes donacions de sang que s’han produït durant la campanya extraordinària realitzada amb el Banc de Sang a l’Hospital de Sant Joan de Reus. Una xifra que es valora molt positivament tenint en compte que aquesta iniciativa no es realitzava des de la tardor de 2019. Unes donacions que serviran per incrementar les reserves del Banc que s’han vist limitades pels efectes de la Covid.

Pel que fa a l’enigma del Ganxet Mot, la iniciativa que es realitza de manera conjunta amb el Centre de Normalització Lingüística, en aquesta ocasió s’han rebut més de 500 respostes als 5 enigmes plantejats, una xifra que constitueix un nou rècord en aquest popular joc que serveix per familiaritzar als participants en l’ús correcte de la llengua en l’àmbit gastronòmic.

Finalitzada la ruta gastronòmica, que en l’edició de tardor d’enguany arribarà a la vintena edició, la Ganxet Pintxo Primavera 2022 es clourà oficialment el dimecres 27 d’abril amb el lliurament dels guardons d’enguany amb els premis popular i professional a les millors tapes; la distinció que atorga DAMM a la tapa que millor marida amb cervesa;  el Ganxet Llengua que concedeix el Centre de Normalització Lingüística a l’establiment més sensible amb el Català; i el Ganxet Forner que enguany s’incorpora al cartell d’honor i amb el qual el Gremi de Forners de Reus vol distingir la millor tapa elaborada amb pa de Forner artesà.

La Ganxet Pintxo Primavera 2022 és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini de Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus.