La Cambra de Comerç de Reus ha participat de manera activa en diversos dels actes institucionals, que s’han realitzat, durant les darreres hores, en motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona que s’escau tot just aquest dimarts 8 de març.

Així la vicepresidenta primera de la corporació, Agata Girbes, ha assistit en representació de la corporació a la inauguració de la mostra Pioneres de la Ciència que organitza la Subdelegació del Govern a Tarragona. La producció es troba exhibida al vestíbul de la subdelegació i té l’objectiu de reconèixer les aportacions científiques de dones destacades. Es tracta d’un projecte cedit per l’Observatori d’Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili. Pretén donar valor i destacar aquelles dones que han estat pioneres a la nostra història en àmbits com la física, l’economia, la filosofia i la medicina, entre d’altres.

Per altra banda, la representant de la Cambra al Consell de Polítiques per la Igualtat de l’Ajuntament de Reus, Virgínia Peña, ha participat en l’acte institucional organitzat pel consistori al saló de sessions del palau municipal. En aquesta ocasió l’artista feminista reusenca, Marta Roigé Peco, autora del cartell de la programació d’aquest any, ha estat l’encarregada de llegir la declaració institucional. L’acte també ha comptat amb les intervencions de la regidora amb les funcions de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Marina Berasategui; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; l’alcalde, Carles Pellicer i l’acompanyament musical de Pepper & Soul. Cal recordar que la Cambra es sumarà als actes del 8M amb una convocatòria inclosa en el programa de l’Ajuntament i que es realitzarà el 22 de març amb el títol Corresponsabilitat social a les empreses.

Finalment destacar, del conjunt d’accions vinculades al #8demarç, el vídeo que han protagonitzat algunes de les professionals de la Cambra de Comerç, amb el lema “No toca felicitar, toca reivindicar. Avui i cada dia” i que s’ha difós per les xarxes socials de la corporació.