Als guardons que lliura la corporació s’hi afegeixen enguany els PREMIS REUS EMPRESA 2021, sota el paraigua de la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, i el PREMI PEL MEDI AMBIENT CIUTAT DE REUS, de la regidoria de Medi Ambient el mateix Consistori.

El lliurament es complementarà amb els Premis de Periodisme que distingiran sis treballs periodístics que posen en valor el teixit empresarial de la demarcació.

 

Els Premis Cambra Reus 2021 es convertiran, el proper 22 de desembre, en l’acte central del 135è aniversari de la corporació que s’ha celebrat, amb més de seixanta actes programats arreu del territori corporatiu, durant el darrer trimestre.

La gala, que es realitzarà a l’auditori Antoni Gaudí de Fira de Reus, servirà per reconèixer 44 realitats empresarials d’arreu de les cinc comarques que conformen l’àmbit d’influència de la corporació. Uns premis als que cal afegir les distincions dels premis de periodisme que serviran per distingir sis treballs periodístics que posen en valor el teixit empresarial de la demarcació. En aquesta ocasió seran guardonats els periodistes Jan Magarolas (NW Revista de Reus), Anna Fortuny (8TV), Marta Pons i Albert Torres (Canal Reus TV), Alba Cartañà (Reus Digital), Esteve Giralt (Indicador d’Economia) i Canal Reus.

La convocatòria tindrà caràcter solidari ja que els assistents podran fer les seves aportacions per fer possible el nou parc infantil de l’escola d’educació especial Nostra Sra. del Mar de Reus. Una realitat educativa de primera magnitud que també serà reconeguda amb un dels premis d’honor.

La Cambra, que organitza els premis en col·laboració amb la regidoria d’Empresa i Ocupació i amb el patrocini, entre d’altres, de CaixaBank, ha volgut en aquesta ocasió fer un reconeixement explícit a diverses realitats sobre les que ha impactat la pandèmia durant aquests darrers mesos. Sectors com el turisme, la cultura (Tallers Avall) , la restauració (Rucuria, promotora del Quatre Molins de Cornudella) , el comerç (Estanc Reus 1, Unió botiguers i empresaris de l’Espluga de Francolí, Pastisseria Pepi d’Ulldemolins, Pastisseria Montaña d’Ascó, Cal Forner de Batea), les agències de viatge (Nuevos Destinos Ahuel) o el de les fires (Fira de l’Avellana de Riudoms) tindran un protagonisme destacat amb l’homenatge a empreses que exemplifiquen l’esperit de superació en un moment certament complicat.

En paral·lel també es reconeixeran àmbits que defineixen línies estratègiques de la Cambra com és la Formació Professional (Institut Martí l’Humà de Montblanc i Fina Mestres, secretària executiva de la Fundació FP Empresa) o la promoció de productes agroalimentaris, amb especial atenció a la creació de la Farina de Mestral, el projecte que acompanya la Cambra en col·laboració amb el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, l’Agropecuària Coperal de Santa Coloma de Queralt i la Farinera Poquet d’Ascó.

Com ja va succeir en la darrera edició, els Consells Comarcals tindran un protagonisme destacat atenent que la Cambra articula la seva xarxa territorial a través dels mateixos Consells. L’oli de la DOP Terra Alta, Pescaporta Distribucions (Ribera), l’Agrícola i Secció de Crèdit de Cabacés (Priorat), el Càmping Serra de Prades (Conca) i el projecte de prontoteràpia que promou la MIDIT, la Mancomunitat de municipis que dibuixen Tivissa, Pratdip i l’Hospitalet de l’Infant i Vandellós, són els que lliuraran les màximes autoritats comarcals del #TerritoriCambraReus.

 Com no podia ser d’altra manera aquesta edició també servirà per posar en valor les empreses que s’han distingit en la lluita contra la pandèmia. Seran els Premis Honorífics Compromís que serviran per reconèixer tres centres hospitalaris –el Sant Joan de Reus, el Comarcal de Móra d’Ebre i l’Institut Pere Mata-, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, el servei de prevenció de riscos laborals Salut i Treball i l’empresa de fabricació de material sanitari Tecnol Health.

A la part final de la gala es lliuraran els Premis d’Honor a diverses realitats cabdals al territori. Des del Port de Tarragona com a referent de la internacionalització al Grup Bon Preu, que construirà el seu nou centre logístic a Montblanc, passant pel Grup Fermator, que reconstruirà la seva fàbrica a Falset afectada pel temporal Filomena, o exemplificant casos com Freshly Cosmetics que construeix el seu centre logístic a Gandesa, DAMM pel suport incondicional a la Ganxet Pintxo, o el projecte Bons Reus de l’Ajuntament de Reus com a iniciativa de promoció comercial destacada.

 

Els Premis Cambra incorporen els PREMIS REUS EMPRESA i els PREMIS PEL MEDI AMBIENT CIUTAT DE REUS

Seguint amb la voluntat de fer xarxa de la Cambra, aquesta convocatòria dels Premis Cambra es veurà enriquida amb el lliurament dels Premis que atorguen dues regidories de l’Ajuntament de Reus.

 

PREMIS REUS EMPRESA

 La regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus que ja col·labora, de manera global, a la convocatòria, lliurarà els guardons REUS EMPRESA 2021 a tres empreses de referència. És el cas de Casa Pladevall, per la seva aposta continuada pel model comercial del Mercat Central de Reus; Costa Concentrados Levantinos, per la seva vocació de procurar per l’economia circular a les seves instal·lacions; i laboratoris Cenavisa, pel seu programa continuat d’investigació tecnològica en l’elaboració dels seus productes veterinaris.

 PREMIS PEL MEDI AMBIENT CIUTAT DE REUS

 La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus lliurarà els guardons per reconèixer millors pràctiques mediambientals per part de les empreses adherides al Pacte pel Medi Ambient de Reus. En aquesta ocasió es distingiran les empreses Comercial Valira (Gran empresa), Òptica La Creu Blanca (petita i mitjana empresa) i Em fa el pes (microempresa). Els accèssits se’ls enduen, en les mateixes categories, Elring Klinger, Porta Sistemas i Daffos Orgànica.

La gala, presidida per Vicepresident del Govern de la Generalitat, l’Hble. Sr. Jordi Puigneró, serà presentada pels periodistes Berta Treig (Canal Terres de l’Ebre) i Marc Càmara (Canal Reus Televisió).

 

RELACIÓ DE GUARDONATS PREMIS CAMBRA REUS EDICIÓ 2021

 Premis de periodisme Cambra Reus 2021

Sr. Jan Magarolas. NW Revista de Reus

Canal Reus TV

Sra. Anna Fortuny. 8 TV

Sra. Marta Pons i Sr. Albert Torres. Canal Reus TV

Sra. Alba Cartañà. Reusdigital.cat

Sr. Esteve Giralt. Indicador d’Economia

 

Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus

Categoria Mitjana i Gran empresa

Premi: Comercial Valira SA

Accésit: ElringKlinger SAU

 

Categoria Petita empresa

Premi: La Creu Blanca SL

Accèssit: Porta Sistemas SL

 

Categoria Microempresa

Premi: Em fa el pes

Accéssit: Perfumeria Daffos SL

 

Premis Cambra Reus 2021 Comerç

Estanc Reus 1. Baix Camp

Unió botiguers i empresaris de l’Espluga de Francolí. Conca de Barberà

Pastisseria Pepi. Ulldemolins. Priorat

Pastisseria Montaña. Ascó. Ribera d’Ebre.

Forn de pa i pastisseria Cal Forner des de 1892. Batea. Terra Alta

 

Premis Reus Empresa 2021

Casa Pladevall

Costa Concentrados Levantinos S.L.

Laboratoris CENAVISA

 

Premi Cambra Reus 2021 FP

Sra. Fina Mestres. Cambrils. Baix Camp

Institut Martí l’Humà. Montblanc. Conca de Barberà

 

Premi Cultura Cambra Reus 2021

Taller Avall. Reus. Baix Camp

 

Premi Cambra Reus 2021 Agència de Viatges

Nuevos Destinos Ahuel. Reus. Baix Camp.

 

Premi Cambra Reus 2021 Restauració

Rucuria S.L.. Cornudella. Priorat

 

Premi Cambra Reus 2021 Fires

Fira de l’Avellana. Riudoms. Baix Camp

 

Premi Cambra Reus 2021 Promoció Agroalimentària Cambra Reus 2021

Agropecuaria Coperal I Seccio De Credit S.c.c.l. Santa Coloma de Queralt. Conca de Barberà

Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp

Farines Poquet. Ascó. Ribera d’Ebre

Sr. Joan Cabré Ramon. President del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp (a títol pòstum)

 

Premi Cambra Reus 2021 Associacionisme empresarial

FECAM. Cambrils. Baix Camp

 

Premis Cambra Reus Lideratge empresarial

Sra. Ana Macho. Presidenta de l’AEDT (a títol pòstum)

 

Premis Comarcals Cambra Reus 2021

MIDIT. Tivissa, Pratdip i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Ribera d’Ebre i Baix Camp

 

Càmping Serra de Prades Resort. Vilanova de Prades. Conca de Barberà

Agrícola i secció de crèdit de Cabacés, SCCL. Priorat.

Pescaporta Distribucions SL. Vinebre. Ribera d’Ebre

Denominació d´Origen Protegida Oli Terra Alta

 

Premis Honorífics Compromís Reus 2021

Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Ribera d’Ebre

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Institut Pere Mata

Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona

Salut i Treball

TQ Tecnol

 

Premi Honorífic a la iniciativa de promoció comercial Cambra Reus 2021

Ajuntament de Reus pels Bons Reus

 

Premi Honorífic al desenvolupament internacional

Port de Tarragona

 

Premis d’Honor Cambra Reus 2021

Cooperativa Verge del Mar SCCL

Freshly Cosmetics

Grup Bonpreu

Grup Fermator

DAMM

 

PREMIS CAMBRA REUS 2021. EDICIÓ 135èANIVERSARI

PREMIS DE PERIODISME CAMBRA REUS 2021

La Cambra inclou un any més, dins del cartell dels Premis Cambra, la concessió dels guardons de periodisme per posar en valor aquells treballs que subratllen la importància de les empreses del #TerritoriCambraReus.

  1. Jan Magarolas Guinovart. NW Revista de Reus

Pel reportatge titulat La Ganxet Pintxo, les claus de l’èxit publicat en el número del mes de novembre de 2021 a la NW Revista de Reus. Un article que permet conèixer la gènesi i l’evolució de la ruta de tapes de Reus organitzada per la Cambra amb el patrocini d’Estrella DAMM i el suport de l’Ajuntament de Reus. Un dels fenòmens gastronòmics de la ciutat de Reus que, deu anys després de la seva creació, ha esdevingut un autèntic fet social.

 

  1. CANAL REUS TV

Per la primera emissió televisiva en directe d’un tast d’avellanes que es va realitzar el 15 d’octubre de 2020 des de la Casa Navàs de Reus. Una iniciativa impulsada per la Cambra i La Llotja de Reus en el marc de les jornades de promoció del Temps d’Avellana i que Canal Reus TV va fer seva obtenint un resultat extraordinari, en el fons i en la forma, que ha marcat una fita històrica en la valorització de la fruita seca de referència de casa nostra.

 

  1. Anna Fortuny Torrell. 8TV

Pel conjunt de reportatges i connexions en directe emesos durant el segons semestre de 2021 al programa Directe Catalunya de 8TV i que tenen, com a fil conductor, donar a conèixer a tot el país diverses iniciatives de caire econòmic del nostre territori corporatiu. D’aquests reportatges destaca el dedicat a la producció de la garrofa al Baix Camp i a la Ribera d’Ebre. La Llotja de Reus està treballant en la valorització d’aquest llegum de referència que cotitza al nostre mercat i d’aquí l’oportunitat del reportatge.

 

  1. Marta Pons i Sr. Albert Torres. Canal Reus TV

Pel documental El País d’Escornalbou, corporduït per Canal Reus TV i la Diputació de Tarragona i estrenat el gener de 2020. El treball recull testimonis dels set pobles que integren l’antiga Baronia d’Escornalbou (Colldejou, Vilanova d’Escornalbou, Riudecanyes, Duesaigües, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella i l’Argentera) al #TerritoriCambraReus. El país d’Escornalbou mira de fer la crònica i el retrat de la identitat i la realitat d’aquests pobles, posant l’accent en les relacions creuades que mantenen i en aquells aspectes que tenen en comú els diferents municipis.

 

  1. Alba Cartañà. Reusdigital.cat

Pel treball Estem treballant per l’amor a l’art publicat el 9 de novembre de 2020 al Reusdigital.cat. Arran del tancament de bars i restaurants decretats per l’impacte de la Covid l’octubre de l’any passat, el reportatge descobreix com es van adaptar diversos establiments comercials i de restauració a la nova realitat, posant en valor campanyes com els Bons Reus per confortar els sectors afectats en un moment tan complex de present i de futur.

 

  1. Esteve Giralt. Indicador d’Economia

Pel reportatge De la guerra de preus a la recerca del valor afegit dedicat al sector agroalimentari del #TerritoriCambraReus publicat a l’especial del vintè aniversari de l’Indicador de Economia dedicat a l’evolució dels sectors productius de casa nostra. Un treball que permet valorar el moment que viuen algunes de les empreses punteres, en plena evolució de la comercialització directa, la producció ecològica i la tecnificació, i que posa l’accent en un dels àmbits estratègics en els que treballa la Cambra, la valorització del producte propi en el mercat de proximitat.

 

Premis de Medi Ambient

Categoria Mitjana i Gran empresa

Premi: Comercial Valira SA

Referent en la fabricació i comercialització de productes de cuina Valira ha esdevingut un referent en la producció d´estris de cocció que permeten dur a terme una cuina saludable. En l´àmbit del reconeixement en els Premis ser una empresa en la que l’alumini i el ferro són les matèries primeres principals que utilitzen per fabricar aquest tipus de producte. Per això han desenvolupat un projecte d’economia circular per recuperar els residus que generen, destacant el programa de reciclatge de paelles que els seus clients han de llençar.

Accésit: ElringKlinger SAU

Empresa multinacional que a Reus proporciona llocs de treball directes a més de 450 persones, fabricant productes individualitzats altament eficients, dissenyats per a una àmplia gamma d´aplicacions de segellat relacionades amb el sector automoció. Destaca en l´àmbit del reconeixement en els Premis per ser una empresa que, d´acord amb els ODS de les Nacions Unides, ha presentat dues millors pràctiques ambientals implantades que tenen una repercussió directa en la millora de la qualitat de les aigües residuals i en la qualitat de l´aire. Elements aquests que han comportat una millora en la productivitat i la possibilitat de generar nous llocs de treball impulsant un desenvolupament econòmic sostenible.

 

Categoria Petita empresa

Premi: La Creu Blanca SL

 Òptica amb més de 100 anys de tradició i amb establiments a Reus, Tarragona, Valls i Móra d’Ebre.  Destaquen en l´àmbit del reconeixement obtingut en els Premis per implementar diverses accions en la seva organització empresarials com proveïdors confiables en els productes de neteja de les seves instal·lacions alineats en els objectius ambientals com és Em fa el Pes; la utilització d´una valisa interna per reduir l´ús de caixes i bosses de plàstic; la comercialització de productes de fabricació ecològica a través de la marca NOIDOLS; prescindir de la utilització d´etiquetes i utilitzar/potenciar eines de comunicació prioritàries i sostenibles amb el medi ambient com ara la publicitat en banderoles de roba o les trameses a través de correu electrònic versus el paper.

 

Accèssit: Porta Sistemas SL

Des de 1963 ofereixen sistemes d’identificació i de marcatge per a tot tipus de sectors i han adquirit una experiència de més de 30 anys en la fabricació d’etiquetes autoadhesives. Destaquen en l´àmbit del reconeixement obtingut en els Premis per haver introduït al seu sistema de fabricació, l’opció d’utilitzar paper suport fílmic (només el 8% de fabricants i competidors europeus l´utilitza). Aquest suport està lliure de qualsevol silicona, és 100% reciclable ja que el seu component principal és el PET (Polietilè). Disposa del certificat FSC (Forest Stewardship Council), que significa que el paper suport prové de boscos gestionats de manera sostenible. Ocupa menys espai d’emmagatzematge, menys consum de material auxiliar (disminució en el reciclatge del cartró) i menys espai pel seu transport que repercuteix en millorar l’impacte de CO2, ja que s´optimitza el transport reduint l’espai necessari en un 40%, contribuint a la reducció de la petjada de carboni.

 

Categoria Microempresa

Premi: Em fa el pes

 Establiment que s´integra dins una agrupació de botigues de la marca “4eco” (la primera a la província de Tarragona) amb l’objectiu de reduir l’impacte dels envasos de plàstic sobre el medi ambient. El seu target és l´especialització en la neteja de les llars i la higiene personal així com la neteja industrial. Destaquen en l´àmbit del reconeixement obtingut en els Premis per la mitigació en l´ús d´envasos mitjançant la venda de productes biodegradables a doll, així com l´aposta ferma per un consum responsable i sostenible dins d’un model d’economia circular basat en les premisses de la pedagogia, compromís, informació, exemplaritat en la pròpia organització empresarial sobre els beneficis d´altres formes de consum alternatiu de proximitat.

 

Accéssit: Daffos Orgànic

 L´empresa es dedica a la venda de productes de cosmètica i perfumeria. Destaquen en l´àmbit del reconeixement obtingut en els Premis per haver realitzat un canvi de model de negoci apostant per la transformació total de la botiga passant d´una perfumeria tradicional a una perfumeria ecològica o orgànica, renunciant a les marques convencionals i focalitzant-se en marques ecològiques lliures de plàstics no reciclats i prioritzant els productes de proximitat. A això cal afegir la renúncia a un packaging tradicional i la substitució del plàstic per paper reciclat que ha culminat fins al punt de canviar la denominació social de l´empresa a Daffos Orgànic.

 

Premis Comerç Cambra Reus

en un any especialment complicat pel comerç, molt directament afectat per l’impacte de la pandèmia, la Cambra vol posar en valor diverses realitats del sector com és el cas d’un establiment històric de la ciutat de Reus, una associació de comerciants de referència a la Conca de Barberà i tres forns i pastisseries del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. En aquest últim cas la corporació ha volgut subratllar la importància d’aquesta tipologia d’establiments que cal considerar gairebé com essencials a l’hora de garantir serveis bàsics pels habitants dels diversos municipis de la Cambra.

 Estanc Núm 1 de Reus. Baix Camp

Conegut popularment com l’estanc de la Riera, l’establiment acredita 60 anys d’impecable activitat comercial. A partir de l’any 2000 van realitzar un canvi conceptual: a la venda de tabac, del qual en son especialistes en tota mena de varietats i formes, també despatxen loteries, havent repartit premis importants, i oferint el servei ampliat de premsa i revistes, a més de recàrregues de mòbil, i tot tipus de targetes de transport i d’internet. Fidels a una manera molt genuïna d’entendre el vincle amb la ciutat i el territori, també despatxen vins de les nostres Denominacions d’Origen i tots els vermuts de Reus. I sempre recomanant el consum responsable. L’establiment ha esdevingut un dels comerços més populars de Reus gràcies al seu tracte impecable en l’atenció al públic i la sensibilitat de sumar-se a multitud d’iniciatives solidàries amb l’objectiu de fer ciutat.

Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga de Francolí. Conca de Barberà

Fundada l’any 1984 amb la intenció d’organitzar l’oferta comercial del poble per tal d’actuar amb una sola veu i unificar horaris i festius, es va reorganitzar el 2007 unitat als botiguers del municipi per promocionar el consum de proximitat, fent-se present al món virtual i procurant per la formació dels seus associats. En aquell moment s’amplia la representació de l’entitat a tota la petita i mitjana empresa de l’Espluga. Actualment l’entitat, una de les més actives de la comarca, realitza promocions comercials per incentivar el consum de proximitat oferint serveis als associats i actuant d’interlocutor davant l’administració local.

 

Pastisseria Pepi. Ulldemolins. Priorat

La pastisseria Pepi s’ha convertit en el referent més dolç d’Ulldemolins gràcies a les típics orelletes confeccionades estirant la pasta amb el genoll en el procés de fabricació. També excel·leixen els bunyols de vent, els pastissets, les pastes seques, les magdalenes, el pa de pessic,  els carquinyolis, les coques de cireres, els blaiets, els panellets, el torró de varietats diferents i, en especial, els de vi ranci i d’oli del raig o la xocolata de rebosteria. Totes aquestes delicadeses fan que només traspassar la porta , t’envaeixi l’olor a torrat i dolç que t’obre els sentits i et fa vulnerable a la temptació.

 Forn de Pa i Pastisseria Montaña. Ascó. Ribera d’Ebre

 Des del 1870, el Forn Montaña, situat al casc antic de la vila d’Ascó, és hereu d’una llarga tradició familiar de la qual la tercera generació regenta actualment el negoci. Excel·leixen per oferir als seus clients una gran varietat de productes artesans com el pa artesà fet amb forn de llunya i tot tipus de pastes casolanes com són els famosos pastissets, els corassons, el cóc ràpid, les coques de recapte, entre d’altres.

 

Forn de Pa i Pastisseria Cal Forner. Batea. Terra Alta

Dels del 1892 quatre generacions de la mateixa família han treballat a Cal fins arribar a la Emilia i l’Antonio, qui avui es lleva ben d’hora per oferir el producte de sempre. Encara couen el pa amb el forn de llenya, que avui funciona amb clofolls. Hi trobareu Trobem pa de diferents tipus, com ara pa de monyes o pa integral. I també pastes típiques com els ametllats, mantegades, la coqueta d’aiguardent, pastissets, magdalenes, coc en mel, coca amb ametlla o coca amb sardina.

 

PREMIS REUS EMPRESA 2021

La regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus ha col·laborat, des dels inicis, en la organització dels Premis Cambra Reus. En l’any del 135è aniversari de la corporació la regidoria dona una passa més enllà en la seva col·laboració amb l’acte lliurant, de manera específica, els premis Reus Empresa que volen subratllar diverses iniciatives empresarials de referència a la ciutat en àmbits estratègics com l’economia circular, la investigació i l’empresa comercial.

 Casa Pladevall. Reus. Baix Camp

La família Pladevall, originària del Bages, va obrir l’any 1963 una parada de carnisseria al Mercat Central de Reus, dos anys després de fer-ho a Salou. D’aleshores ençà el creixement de l’empresa -amb parades a Reus i Tarragona- ha anat en paral·lel a la seva aposta inequívoca pel model comercial del mateix Mercat del qual és un autèntic abanderat. En aquests gairebé 60 anys d’activitat,  Casa Pladevall s’ha convertit en una de referència del sector apostant pel menjar de qualitat, el producte de proximitat i el tracte personalitzat. Una empresa que, en aquest llarg camí, ha comptat amb treballadors, col·laboradors i altres persones. Sense ells, l’empresa no seia el que és.

 Costa Concentrados Levantinos. Reus i Riudoms. Baix Camp

L’empresa forma part del grup de la família Escoda fundat el 1961 per Joan Escoda Bonet i dedicada a l’elaboració de fruits secs per compte de tercers. A l’any 2002, el Sr. Joan J. Escoda i Miquel assoleix la direcció de l’empresa de begudes vegetals d’origen valencià Costa Concentrados Llevantines sent la primera indústria d’Espanya especialitzada en la fabricació de concentrats d’orxata de xufla des de 1897. Va ser la primera empresa orxatera que va fabricar la primera orxata ecològica envasada en bric. L’empresa creix i passen a ser fabricants de begudes vegetals a la planta d’Alcàsser. L’any 2015 van adquirir les actuals instal·lacions a Riudoms per reconvertir-les en fàbrica de begudes vegetals d’última generació, tecnològicament parlant, on hi fabriquen les marques pròpies AMANDÍN® i COSTA® envasades amb la darrera tecnologia del mercat. Actualment, a la planta de Riudoms, es fabrica l’orxata i també begudes derivades de cereals, així com brous i nates per cuinar ecològiques i cremes de fruits secs per untar.

 Cenavisa. Reus. Baix Camp

Laboratori farmacèutic fundat a Reus el 1965 amb una àmplia experiència en la investigació, el desenvolupament, la fabricació i la comercialització de productes d’ús veterinari. La gamma d’especialitats farmacològiques que són elaborades i comercialitzades per CENAVISA compleixen una sèrie de requisits exigits segons regles inherents a la indústria farmacèutica. L’avançada tecnologia emprada i les estrictes condicions d’esterilitat proporcionen als seus productes, màximes garanties sanitàries i de conservació. Durant els primers anys de la dècada dels 70 van iniciar-se les exportacions a països com Portugal, Taiwan i alguns estats de l’Orient Mitjà. A dia d’avui, els productes de l’empresa arriben als cinc continents, trobant-se fortament implantats a més de 60 països arreu del món.

 PREMI CAMBRA REUS 2021. FORMACIÓ PROFESSIONAL

Fruit de la relació estreta que la Cambra sempre ha mantingut amb el món de l’FP, la corporació vol distingir dues realitats que han excel·lit al seu territori. D’una banda, un centre de referència. De l’altra, la trajectòria d’una professional de l’ensenyament que s’ha dedicat, en cos i ànima, a prestigiar el món de l’FP.

 Institut Martí l´Humà. Montblanc. Conca de Barberà

L’Institut Martí l’Humà de Montblanc compta amb l’oferta formativa d’ ensenyaments més amplia de la Conca de Barberà (ESO, Batxillerat, CFGM d’administració, CFGM de manteniment electromecànic, CFGM d’elaboració de productes alimentaris i CFGS d’energies renovables. Té com a missió contribuir a la formació integral de les persones, tot adaptant les metodologies educatives a les particularitats individuals. Està compromès amb l’ensenyament públic de qualitat, amb la millora contínua i la innovació educativa.

Dona importància a les relacions humanes i a la seva qualitat, fa ús de la innovació educativa i recolza la realització de millores en la qualitat de l’ensenyament, en la investigació pedagògica i en el desenvolupament i la divulgació de mètodes i tècniques més adequats per a l’exercici de la docència.

S’han fet esforços per dur a terme estratègies conjuntes, amb la indústria i el sector serveis de la comarca, que facin possible l’adaptació de la nostra feina a les demandes  de les empreses.

 Fina Mestres Ventura. Cambrils.

La Cambra vol posar en valor la trajectòria de la que ha estat, des de la seva fundació el 1991, secretària executiva de la Fundació FP i Empresa impulsada per la Cambra amb la participació de tots els centres de Formació Professional de Reus. L’objectiu de la iniciativa era -i és- coadjuvar a l’arrelament dels estudis de FP que s’imparteixen als centres i fomentar una estreta col·laboració del món econòmic i empresarial de la ciutat amb els centres de formació professional.

La fundació va ser una iniciativa de Jaume Badia, aleshores director de l’Institut Baix Camp, i amb el suport inestimable de la Cambra de Comerç, en especial del seu President, Francesc Cabré, i del que aquell moment  n’era el Secretari, Joan J. Sardà.

Llicenciada en dret i Catedràtica d’Administració d’empreses, Mestres ha dedicat tota la seva vida en favor de l’ensenyament del país en general, i de l’FP en particular. Un exemple de compromís cívic que cal posar en valor.

 

PREMI CAMBRA REUS 2021. CULTURA

Taller Avall. Reus. Baix Camp

La Cambra sempre ha entès el sector cultural com una realitat productiva de primera magnitud. D’aquí la voluntat de posar en valor les empreses del sector en aquesta edició dels Premis amb el reconeixement al Taller Avall, una iniciativa d’Aleix Vall, conservador i restaurador especialitzat en béns escultòrics, així com també mestre artesà d’imatgeria festiva. Sota el lema ‘L’art perdura, però la vida és breu’, un dels objectius del taller és aquest mateix, que l’art perduri.

 

PREMI CAMBRA REUS 2021. AGÈNCIA DE VIATGES

Nuevos Destinos Ahuel. Reus. Baix Camp

L’impacte econòmic de la pandèmia ha estat especialment dur en el sector de les agències de viatge. Per això els Premis volen reconèixer aquesta realitat econòmica posant en valor la trajectòria de NUEVOS DESTINOS AHUEL, agencia impulsada a Reus el 2004 per Mara González, amb més de 30 anys d’experiència en el sector. La seva visió cosmopolita del món (ha viscut a l’Argentina, el seu país natal, Portugal i Espanya) li ha permès imprimir un segell molt particular a la seva empresa. Amb el suport del seu equip professional converteix cada viatge pels seus clients en una experiència inoblidable.

 

PREMI CAMBRA REUS 2021. RESTAURACIÓ

Rucuria. Cornudella. Priorat

Quatre Molins és l’espai eno-gastronòmic de la empresa Rucuria que neix de la unió de Celler Ronadelles i Art Muria. Un projecte creat i  impulsat pel viticultor Jaume Giral amb la finalitat de potenciar els vins i l’economia de Priorat. El 2017, amb la incorporació del jove xef Rafel Muria, es converteix en el Restaurant de referència de la zona i el 2020 aconsegueix la primera Estrella Michelin de la comarca del Priorat i la setena de la demarcació. Muria, el xef de la mel, és un professional senzill, humil i aparentment vergonyós però amb una gran capacitat de lideratge i una trajectòria internacional. El restaurant està ubicat al bell mig del poble Cornudella de Montsant.

 

PREMI CAMBRA REUS 2021. CERTAMEN FIRAL

Fira de l’Avellana. Riudoms. Baix Camp

Hereva de la fira agrària i ramadera de Sant Llorenç, datada des del 1599, la fira de Riudoms té com a referència principal la Fira de l’Avellana que des del 1981 està dedicada a la promoció activa d’aquesta fruita seca i d’altres productes locals. El municipi, durant molts anys, ha liderat la promoció de l’avellana, un dels principals productes agrícoles conreats al municipi i a la comarca, donant a conèixer als visitants diferents usos aplicats a la cuina, la pastisseria o la beguda.

 

Premi CAMBRA REUS 2021. promoció agroalimentària

EL PROJECTE DE LA FARINA DE MESTRAL

La col·laboració del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp amb la Cambra, després que el Gremi decidís situar la seva seu a l’edifici  institucional de la mateixa corporació a Reus, ha permès reactivar el projecte de creació de la Farina de quilòmetre zero Mestral. Un projecte que enxarxa el #TerritoriCambraReus ja que el blat és de l’Agropecuària Coperal, de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, i la farina resultant s’elabora a la Farinera Poquet d’Ascó, a la Ribera d’Ebre. La Farina impulsada pel Gremi del Baix Camp també serà utilitzada pels Gremis d’arreu de la demarcació de Tarragona.

Per això la Cambra vol subratllar la voluntat de les tres realitats guardonades a l’hora de sumar en favor d’un projecte d’innegable valor gastronòmic i territorial.

 

Agropecuària COPERAL i Secció de Crèdit SCCL. Santa Coloma de Queralt. Conca de Barberà

Fundada el 1960 actualment compta amb més de 2600 socis i socis col·laboradors. El seu creixement des de la seva fundació s’ha basat en el bon servei, la proximitat, la confiança i en la màxima de “el diner del camp per al camp”. Ocupa a prop de quaranta persones i el volum d’operacions del darrer exercici va superar els 32 milions d’euros. Amb un àmplia oferta de productes i serveis per atendre les necessitats dels seus associats, la seva àrea d’influència s’estén arreu de la Catalunya Central, amb seus a Santa Coloma, Sarral i el Pla de Santa Maria. A més és sòcia de les cooperatives de segon grau COTECNICA, UNIÓ FRUITS, CEOLPE, ASC i participa en entitats representatives del sector.

 

Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp

Entitat de referència del sector dels forners al seu territori d’influència, l’entitat procura per oferir una àmplia gamma de serveis als seus associats amb l’objectiu sense deixar, en paral·lel, de treballar per prestigiar l’ofici i garantir-ne la continuïtat donant suport a les propostes formatives que van en aquesta línia. El Gremi impulsa i defensa el producte sostenible respectuós amb el medi ambient. I lidera projectes de gran valor afegit, que impulsen la investigació tecnològica, com pot ser la creació de la mateixa farina de Mestral.

 

Farinera Poquet. Ascó. Ribera d’Ebre.

La voluntat de millora constant va portar a Farines Poquet a desenvolupar. El 1994, la primera farinera de l’estat espanyol totalment automatitzada i de funcionament desatès. L’empresa ha esdevingut tan emblemàtica que ha donat nom al carrer on es troba, el carrer de la Farinera d’Ascó. Les seves gairebé centenàries parets, contenen una farinera amb les últimes tecnologies electròniques i informàtiques, que fan que el procés d’elaboració de la farina estigui totalment automatitzat. Actualment és l’única farinera existent al #TerritoriCambraReus.

 

Premi Cambra a títol pòstum al forner Joan Cabré RAMON, impulsor del pa i la Farina de Mestral

En aquest mateix bloc es lliurarà el Premi Cambra a títol pòstum a Joan Cabré Ramon,  propietari del centenari Forn Cabré de Reus i President del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp i de la Federació de Gremis de Forners de la província de Tarragona. Ell fou l’autèntic impulsor del Pa i la Farina de Mestral. Cabré, membre també del Ple de la Cambra en representació del Gremi, va morir de manera sobtada el mes de maig de 2020.

 

PREMI CAMBRA REUS 2021. ASSOCIACIONISME EMPRESARIAL

FECAM. Federació d’Empresaris de Cambrils. Baix Camp

La Federació es va fundar el 9 de març de 1996 per la defensa dels interessos de les associacions i empreses afiliades fent un front comú davant les problemàtiques que poguessin sorgir tant a nivell municipal com a d’altres Organismes Oficials. Les primeres associacions implicades són la Unió de Botiguers de Cambrils i l’Associació d’Empreses de la Construcció de Cambrils que conjuntament amb alguns membres individuals van iniciar la seva activitat. Més endavant es van afegir l’Associació de Càmpings, el Club Nàutic, l’Associació d’Hostaleria, l’Associació de Propietaris del Polígon Belianes i l’Associació de Xiringuitos Platja. La FECAM vol dedicar el premi als presidents que han liderat la Federació: José Osuna Ruíz, Eduard García Fernández, Jordi Savall Ferraté, Tomàs Arcos Martín, Ignasi Recasens Pahí i Victorià Luque Jiménez.

 

PREMI CAMBRA REUS 2021. LIDERATGE EMPRESARIAL

Anna Macho. Presidenta de l’AEDT. Premi a títol pòstum.

Diplomada en investigació privada i direcció de seguretat i empresària del mateix sector, era des del 2015 la presidenta de l’Associació d’Empresàries i Directives de Tarragona (AEDT). Sota la seva gestió l’entitat es va convertir en un referent de l’associacionisme empresarial i va impulsar la creació, amb les associades de la ciutat, de la delegació de Reus i el Baix Camp cercant la complicitat de la Cambra per ser-ne la seu de l’entitat a la comarca. Macho va morir, de manera sobtada, el juliol de 2021.

 

PREMIS COMARCALS CAMBRA REUS

La Cambra sustenta el seu desplegament territorial en estreta col·laboració amb els Consells Comarcals del seu àmbit corporatiu. Per aquest motiu els Premis volen visualitzar aquesta suma que multiplica amb la presència de les màximes autoritats dels Consells lliurant un dels premis a empreses de la seva comarca.

 

MIDIT. Projecte Prontoteràpia. Tivissa, Pratdip i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. BAIX CAMP

L’any 1995 els ajuntaments de Tivissa, Pratdip i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant van crear la MIDIT (Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori). Els seus objectius fundacionals són la realització i suport d’iniciatives que incideixin al desenvolupament integral del territori en el sector industrial, turístic, agrari, forestal i social. El guardó, més enllà de posar en valor la trajectòria de la MIDIT, vol subratllar la importància de l’última iniciativa presentada aquest mes de novembre, la creació  a l’antiga central nuclear de Vandellòs d’un centre de protonteràpia de tractament contra el càncer.

 

Càmping Serra de Prades. Vilanova de Prades. CONCA DE BARBERÀ

Càmping de referència del #TerritoriCambraReus, impulsat fa 28 anys per la família Guiu, de Ca l’Abelló, que va ser capaç de convertir uns camps d’ametllers gairebé abandonats en un projecte turístic sostenible de primera magnitud per donar vida al petit poble que l’acull,  fent una transformació agroturística d’un municipi de 100 habitants amb plena regressió  demogràfica  que avui es sustenta, en part, pels ingressos que genera aquesta empresa turística a l’entorn.

Al llarg dels quasi 30 anys de treball els 3 fills del fundador, en Josep Ramon, Xavier i Toni Guiu s’han convertit en tres  grans experts del turisme d’interior, implicats en el territori, sempre buscant  la innovació turística que  també ha realitzat el món del càmping en els darrers 20 anys,  distingits amb el Diploma Turístic de Catalunya al 1995 i el distintiu de garantia de Qualitat Ambiental al 1998 per la Generalitat de Catalunya  entre d’altres reconeixements.

 

Agrícola i secció de crèdit de Cabacés, SCCL. Priorat.

Fundada l’any 1933 per 51 pagesos d’aquest poble del Priorat sota el nom de Sindicat Agrícola de Cabacés, l’actual Agrícola és fruit del canvi que experimenta l’empresa en el tombat de segle, amb una renovació de la maquinària, un gran increment de la producció i l’inici del procés per elaborar oli ecològic. Tot això repercuteix en una millora global del producte gràcies a un nou sistema de traçabilitat, un registre de tractaments fitosanitaris que reben els arbres, una nova normativa de lliurament de les olives al molí, perquè arribin en millor estat, ventilades i evitant que s’aixafin o fermentin abans de ser mòltes. Els resultats de les millores en els processos de producció van ser immediats: l’oli verge extra Baronia de Cabacés va començar a rebre premis tant locals com nacionals i internacionals, sent un dels productes, de la seva especialitat, més prestigiosos al #TerritoriCambraReus.

 

Pescaporta Distribucions. Vinebre. RIBERA D’ALTA

Empresa familiar dedicada al comerç i distribució de peix i marisc fresc, així com de productes congelats en general. Fa més de 35 anys que els germans Porta Serrano es dediquen al comerç i distribució de peix i marisc fresc, així com productes congelats en general. Fills del Pep de “Cal guarda” i de la Carme de “Cal tigre”, van ser criats de forma humil darrera del taulell de la botiga de la mare, qui va començar venent peix a principis dels anys 70. Anys més tard, el seu fill Eduard es va aventurar a anar a la Llotja de La Ràpita per obrir peixateries i vendre’n a botigues i restaurants. Poc temps després, dos dels seus germans, Toni i Mª Carme s’hi van unir, fundant Pescaporta CB que, amb ajuda de la família va anar creixent.  Actualment, a l’empresa s’hi ha integrat la tercera generació, creixent progressivament gràcies a les persones que hi treballen i a la confiança dels clients.

 

DOP Oli Terra Alta. TERRA ALTA

L’any 2005 la Comunitat Europea reconeixia oficialment la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta. D’aquesta manera culminava un procés que s’havia iniciat 5 anys abans quan el sector d’oliva de la zona va començar a donar els primers passos per protegir el seu oli d’oliva verge extra. D’aleshores ençà la DOP Oli Terra Alta ha aconseguit un posicionament extraordinari i valoritzant la producció de les empreses inscrites, caracteritzada per la diversitat aromàtica i gustativa dels seus olis elaborats, majoritàriament, de la varietat Empeltre, una olivera que ve de molt antic.

 

PREMIS HONORÍFICS AL COMPROMÍS

En l’any del seu 135è aniversari, i davant de la situació provocada per la Covid que estem vivint des del març de 2020, la Cambra vol reconèixer una sèrie d’empreses que s’han significat, de manera ben especial, per la seva dedicació a procurar per la ciutadania. Són empreses que, més que mai, han fet del seu compromís amb la societat en un moment d’urgència màxima la seva raó de ser, redoblant esforços i donant resposta a les necessitats de la nostra gent. Tres centres hospitalaris de referència, una empresa de material sanitari de casa nostra i una realitat que exemplifica la feina indispensable de la prevenció de riscos laborals a les empreses en un moment tan complex com l’actual.

 

Hospital Universitari de Sant Joan

Centre de Referència de l’atenció sanitària del sud de Catalunya, amb un equipament de 93.000 metres quadrats que fou inaugurat el 2010 amb una inversió de 120 milions d’euros. Una xifres que el situen com el projecte més ambiciós fet mai a la ciutat. L’hospital disposa de l’expertesa professional i de la dotació tecnològica necessàries per donar el millor servei a cada usuari. Així, està preparat per ser referència en determinades especialitats com Oncologia, Cirurgia Bariàtrica, Cirurgia Plàstica i Reparadora, Medicina Vascular o Cirurgia Toràcica, tot tenint molt present la seva vocació universitària. Per això la nova Facultat de Medicina es construirà a tocar de l’Hospital que, a més, té una important unitat docent amb capacitat per acollir fins a 600 estudiants.

 

Hospital  Comarcal de Móra d´Ebre. Ribera d’Ebre

L’Hospital va néixer l’any 1988 com a centre de referència del programa ALTEBRAT, una experiència pilot per què tot dels serveis sanitaris de la Ribera d’Ebre, del Priorat i de la Terra Alta funcionessin de manera integrada. També es pretenia dotar el territori d’un potent motor de reequilibri territorial, en una zona marcada per l’amenaça del despoblament i la falta de teixit industrial.

Construït sobre el turó adjacent a l’antic castell i a la part alta de la població de Móra d’Ebre, va fer merèixer el premi FAD d’arquitectura l’any 1988. Les seves unitats d’hospitalització ofereixen a cada habitació una sortida a l’exterior amb un mirador espectacular sobre l’Ebre, en un ambient assistencial proper i familiar.

El progressiu increment de la seva cartera de serveis especialitzats, la incorporació de nous elements tecnològics i la d’una unitat de serveis sociosanitaris han permès, amb el pas dels anys, oferir un ampli ventall de serveis, imprescindibles per garantir la qualitat de vida dels seus 45.000 usuaris de referència.

 

Institut Pere Mata. Reus. Baix Camp

L’Institut Pere Mata és una entitat de serveis de salut mental que gestiona una àmplia xarxa de dispositius de titularitat pública: des dels serveis especialitzats de la xarxa ambulatòria per a adults i per a infants i joves de menys de 18 anys, fins als recursos d’hospitalització i d’altres d’especialitats.

Conjuntament amb la tasca pròpiament assistencial, des de 1983 aquesta organització ha desenvolupat una molt important actuació relacionada amb la docència, la formació i la investigació, de manera que l’Institut Pere Mata no entén avui la seva existència sense aquesta estratègia sòlida de futur que es basa en l’assistència, la docència i la recerca. Per l’Institut Pere Mata la qualitat, la innovació, el progrés i la integració de la salut mental en el sistema de salut són fites que es poden assolir gràcies a aquesta triple aliança i a la dedicació de tots els professionals de l’organització que manifesten aquest compromís diàriament.

 

Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona

El Col·legi de Farmacèutics de la província de Tarragona és una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat d’obrar per al compliment de les seves finalitats.

El formen obligatòriament tots els qui estiguin en possessió del títol de llicenciat o de doctor en farmàcia, i exerceixin la professió en qualsevol de les seves modalitats dins l’àmbit territorial que comprèn la província de Tarragona.

Els llicenciats en farmàcia que no exerceixin la professió dins l’esmentat àmbit territorial, també en poden formar part en qualitat de “sense exercici”.

 

Salut i Treball. Reus. Baix Camp

En menys de 10 anys, i una plantilla de 24 persones,  s’ha convertit en tot un referent en els serveis de prevenció de riscos laborals, amb presència a Reus, Tarragona, Barcelona i Lleida. L’empresa ha apostat, des d’un primer moment, per la digitalització amb dues plataformes en línia, SiT Formació, dedicada a la millora de les competències professionals, i SiT Telemedicina, per a la cura, seguiment i vigilància de la salut laboral dels treballadors.  Dirigida per Paco Lari, també s’ha especialitzat en atendre les necessitats sorgides de les noves tendències laborals. D’ençà l’estat d’alarma ha format a més de 4.000 treballadors a través dels canals virtuals.

 

TECNOL HEALTH. Reus. Baix Camp

Divisió de TQ Tecnol, grup industrial global amb més de 24 anys d’experiència en la fabricació i distribució de productes tècnics i certificats de primera qualitat. L’empresa, sota el paraigua global de Masser Grup, ha esdevingut en plena pandèmia una autèntica referència del sector a l’Estat en la fabricació de material sanitari sent la primera productora de mascaretes sanitàries d’Espanya. De fet s’ha convertit en la primera fàbrica nacional de mascaretes quirúrgiques certificada per AENOR amb la ISO 13485 de productes sanitaris.

 

PREMI HONORÍFIC A LA INICIATIVA DE PROMOCIÓ COMERCIAL

Bons Reus

El setembre de 2020 l’Ajuntament de Reus, a través de l’Agència Reus Promoció, posava en marxa els BONS REUS, els bons de comerç per donar suport al sector comercial afectat per l’impacte de la pandèmia. Poc més d’un any després les sis campanyes realitzades, amb una inversió municipal d’1.210.000 euros, han generat un impacte directe superior als cinc milions d’euros. La iniciativa, a partir del model reusenc, s’ha replicat des d’aleshores arreu de municipis del país i de l’estat espanyol.

 

PREMI HONORÍFIC AL DESENVOLUPAMENT INTERNACIONAL

Port de Tarragona

Amb més de 2.000 anys d’història, el Port de Tarragona és avui el 4t port del sistema portuari estatal ocupant una posició de rellevància en el rànquing de Ports de l’Estat. Un autèntic motor de projecció exterior, una referència claríssima a la Mediterrània, especialment pel que fa als tràfics històrics, com el petroquímic o l’agroalimentari. Però també per altres tràfics més nous, com la pasta de paper, convertint-se el Port de Tarragona en líder al mediterrani, amb 43.000 tones al mes de setembre de 2021, superant els resultats record del 2019, o bé la nova línia ro-ro amb Turquia, que s’ha iniciat enguany amb gran èxit, o, per esmentar-ne algun més: els creuers on el Port de Tarragona, liderant la Taula Institucional de Creuers ha contribuït activament a posicionar Tarragona i el seu territori com a destinació turística de primer nivell al Mediterrani.

 

PREMIS D’HONOR 135è ANIVERSARI

Cooperativa Verge del Mar. Reus. Baix Camp

L’any  1997 es va constituir la Cooperativa Verge del Mar, formada per un grup de famílies i professionals de l’escola Nostra Sra. Del Mar per tal de poder adquirir un edifici a Reus, i poder continuar amb la tasca educativa d’atenció a alumnes amb necessitats especials, que s’havia iniciat feia anys a Tarragona. Actualment la formen 26 cooperativistes i la seva gestió és competència del Consell Rector, que és l’òrgan competent juntament amb l’Assemblea de cooperativistes per prendre les decisions necessàries perquè l’empresa i l’escola puguin tirar endavant. Des de fa 24 anys l’escola està situada a l’autovia de Bellissens de Reus on ofereixen una educació i uns espais adaptats a les necessitats del seus alumnes.

 

Freshly Cosmetics. Reus i Gandesa. Baix Camp i Terra Alta

Amb seu a Reus (Baix Camp) Freshly Cosmetics és una marca digital que ha crescut a través del seu propi canal online. Mireia Trepat i Miquel Antolín, enginyers químics, van adonar-se que el sector químic no els apassionava i van veure que la cosmètica tradicional necessitava una revolució. I com la mare del Miquel, Mercè Civil, elaborava productes de cosmètica natural van veure l’oportunitat d’aportar valor al món cosmètic creant, el 2016, l’empresa que . L’any vinent inauguren el nou centre logístic a Gandesa, a la Terra Alta, que generarà 150 llocs de treball.

 

DAMM

Damm actualment és present a més de 130 països. La companyia va ser fundada en 1876 pel mestre cerveser alsacià August Kuentzmann Damm i avui és un dels principals líders en el sector de l’alimentació i begudes, amb presència en el sector de la restauració, de la logística i la distribució. Disposa de 16 fàbriques en la Península Ibèrica, on produeix i envasa més de 19M d’hectolitres de cervesa, aigua, refrescos, llet i batuts. En 2019 la seva facturació va arribar als 1.385 milions d’euros i la plantilla total de l’empresa es va situar en 4.900 persones a tancament d’any.

La companyia està molt arrelada a Reus i a tot el territori del sud de Catalunya. En aquest sentit, Damm col·labora amb el Ganxet Pintxo des de fa 10 anys i patrocina diverses trobades cultures i esportives de la ciutat de Reus. Una prova del seu compromís són les seves cerveses, començant per l’Estrella Damm, així com la COMPLOT IPA Mediterrània amb el Llúpol produït a Prades (Baix Camp) o la nova DUET amb garnatxa blanca de la Terra Alta.

 

Grup Bon Preu

Empresa catalana referent en el sector de l’alimentació. Organització compromesa amb els ciutadans i amb el territori. La seva activitat s’orienta al mercat català, amb l’anhel d’oferir el millor servei, preu i qualitat de producte als clients, treballant amb proveïdors locals i de km 0 i compromesos amb la sostenibilitat i medi ambient. Compten amb més de 131 supermercats Bonpreu; 56 hipermercats Esclat; 19 centres de recollida de la compra a BonpreuEsclat Online i entreguen a domicili a 43 poblacions de Catalunya; tenen 56 benzineres EsclatOil i 13 minimercats i recentment hem posat en marxa la comercialitzadora elèctrica BonpreuEsclat Energia. A tancament de l’exercici 2020, la seva facturació havia estat de 1.623,6 M €. El passat mes de novembre s’anunciava la voluntat de l’empresa de construir a Montblanc, al #TerritoriCambraReus, el seu futur centre logístic per Tarragona i  Lleida. Una inversió propera als 50 milions d’euros que generarà al voltant de 500 llocs de treball.

 

Grup Fermator. Reus i Falset. Baix Camp i Priorat

El Grup Fermator, amb seu a Reus, és el fabricant monoproducte líder mundial de portes automàtiques d’ascensor. Les portes Fermator estan instal·lades a tot el món per a ascensors de trànsit baix, mitjà i alt, així com per a ús domèstic, oficines, aeroports, hotels i edificis públics. El gener de 2021 el temporal Filomena va provocar l’esfondrament de la teulada de la fàbrica de Falset. L’empresa ha decidit reconstruir-la garantint la continuïtat de tots els llocs de treball de l’empresa més important del Priorat.