El Radar Cambra, corresponent al tercer trimestre de 2021, ofereix una lectura positiva per part dels panelistes que han participat d’aquesta consulta, la número 31 que realitza la Cambra amb el suport de la Regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus i la gestió tècnica del Gabinet Ceres. L’índex de confiança empresarial ofereix registres clarament a l’alça, que confirmen la inèrcia de les darreres consultes i que capgiren, en sentit positiu, les d’ara fa un any, quan la pandèmia travessava un dels moments més durs.

Els panelistes consideren que el ritme de vacunació i el control de les dades epidemiològiques ha permès augmentar les expectatives de recuperació amb el desig que es puguin consolidar durant la darrera part de l’any malgrat el possible increment de la incidència de la COVID. L’Ajuntament i la Cambra han realitzat, dins de la cautela que provoca l’actual situació, una lectura positiva de les dades que corroboren la bona línia de recuperació descrita.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, s’ha felicitat per aquestes xifres apuntant que es continua treballant per acompanyar aquesta millora de les expectatives. I ha posat com exemple la iniciativa Reus Espais Vius, amb la línia d’ajuts de 250.000 euros que es va presentar la setmana passada destinats a revitalitzar el comerç a l’eix dels ravals de Sant Pere i Robuster. Són, en paraules de Prats, propostes concretes de reactivació econòmica que donen resposta a les necessitats actuals.

Aquesta onada del Radar també ha consultat sobre les infraestructures del territori i el paper que poden jugar a l’hora d’afavorir la competitivitat de les empreses. Els panelistes consideren que, en aquest àmbit, hi ha un dèficit evident al territori que cal pal·liar per donar resposta a les necessitats de la població en general, i de les empreses en particular. I prioritzen, com una de les més importants per donar servei al territori i a l’aeroport, la futura Estació Central Intermodal del Camp de Tarragona.

Per altra banda el Radar també ha consultat sobre la vacunació que, una vegada més a criteri dels panelistes, es situa com l’element determinant per aconseguir vèncer la crisi provocada per la pandèmia. Sobre aquesta qüestió el secretari general de la Cambra, Josep Baiges, ha recordat que la corporació sempre ha considerat prioritària la vacunació com eix principal de la recuperació. I que, com no podria ser d’altra manera, tot el que serveixi per incrementar-la serà molt benvingut apuntant que en qüestions de salut pública la llibertat individual mai hauria d’estar per sobre de la col·lectiva.