L’església Prioral de Sant Pere acollirà l’esdeveniment el divendres 17 de desembre, a les 20.30h. Les entrades poden adquirir-se al preu de 10 euros

El pianista Ignasi Cambra serà el gran protagonista del concert commemoratiu del 135è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus que es realitzarà el divendres 17 de desembre, a les 20.30h, a l’església Prioral de Sant Pere. Una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, l’Associació de Concerts i l’Arxiprestat de Reus.

Cambra (Barcelona, 1989) acredita, tot i la seva joventut, una destacada trajectòria musical com ha considerat el prestigiós director d’orquestra rus Valeri Guérguiev. La seva musicalitat i tècnica resulten admirables tot i la dificultat d’haver d’estudiar les partitures en braille i aprendre d’oïda, degut a la seva ceguesa. Un fet que no li impedeix interpretar obres d’una tremenda complexitat com demostrarà durant el concert que realitzarà a la Prioral interpretant obres de Chopin, Scriabin i Brahms.

La Cambra de Comerç de Reus ha inclòs aquest concert en el programa d’activitats del 135è aniversari de la corporació. Un programa on la música, en particular, i la cultura, en general, hi tenen un protagonisme destacat. Al concert del proper 17 de desembre cal sumar-hi que va realitzar, amb caràcter solidari, la Coral de la URV el 20 de novembre; la col·laboració amb el Festival Accents per programar el recital de Maria Arnal i Marcel Bagés previst pel divendres 10 de desembre; i finalment el Concert Extraordinari de Cap d’Any del 4 de gener al Teatre Fortuny en col·laboració amb l’Associació de Concerts i que protagonitzarà l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Durant la presentació del concert, que s’ha efectuat aquest matí a la Cambra, el president de la corporació, Jordi Just, ha destacat en la seva intervenció la sensibilitat de l’intèrpret en relació al món de l’empresa, atenent a més que recentment ha finalitzat un programa MBA d’IESE. Per la seva part el director artístic de l’Associació de Concerts, Marc Moncusí, ha destacat l’altíssim nivell de Cambra, un dels grans pianistes catalans del moment que d’aquí unes setmanes interpretarà el mateix repertori en el concert que té previst realitzar al Palau de la Música Catalana.

En representació de Crisolar, l’empresa patrocinadora, el seu responsable de Màrqueting, David Cruz, ha subratllat l’interès de la Cambra de voler realitzar actes vinculats amb la cultura per poder donar suport a una de les realitats que més ha patit amb la pandèmia. Finalment el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha posat en valor la capacitat de la Cambra d’enxarxar amb la cultura en el seu 135è aniversari, destacant, de manera ben especial, la sensibilitat que demostra la corporació a l’hora de donar suport a la cultura com a sector productiu que és i que, per tant, necessita també de l’escalf de tots.

L’entrada al concert serà gratuïta per bé que es demana als assistents que prèviament confirmin la seva assistència al correu electrònic presidenciacambrareus@cambrareus.org.

 

Ignasi Cambra

Nascut a Barcelona el 1989, va començar la seva formació pianística als 6 anys a l’Escola de Música de Barcelona, de la mà de Maria Lluïsa Alegre i Albert Atenelle. Als disset anys, quan estava a punt de començar la carrera d’Administració i Direcció d’Empreses, va guanyar una beca que li va permetre anar a la Jacobs School of Music de la Universitat d’Indiana, on va cursar el grau de piano.

L’any 2011 i durant dos anys va formar part del reduït grup d’alumnes que integren el Toradze Piano Studio, tutelat pel mestre Alexander Toradze, fet que el va acostar a la figura d’un dels seus principals mentors: Valery Gergiev. El 2013 va ingressar a la que es considera la millor escola de música del món, la Juilliard School de Nova York, per realitzar un màster de piano amb Jerome Lowenthal i Matti Raekalio. Just acabats aquests estudis, el 2015, va tornar a Catalunya on va estar com a artista resident dins el programa Residències Musicals a La Pedrera. Aquell mateix any entra a formar part del projecte “Partitura” de promoció de joves talents musicals, liderat per la pianista Maria João Pires.

Ignasi Cambra ha tocat en escenaris tan prestigiosos com el Teatre Mariinski de Sant Petersburg, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Weill Recital Hall del Carnegie Hall de Nova York, el Kennedy Center de Washington DC, les Nacions Unides, el Hahn Hall de Santa Barbara i el Minato Mirai Hall de Yokohama, entre d’altres.

Ha format part de la programació de la Quinzena Musical de Sant Sebastià i de la Temporada d’Ibercamera -en ambdós casos sota la direcció de Valery Gergiev-, així com també de la Schubertiada de Vilabertran, el Festival Castell de Peralada, el festival de Santa Florentina o el seu debut aquest any amb l’OBC tocant el Concert per a dos pianos KV. 365 de Mozart amb Maria João Pires

L’any 2017 va treure el seu primer disc, Live in Barcelona, amb obres de Grieg i Rachmaninov i està en procés d’elaboració el seu darrer enregistrament amb Impromptus de Schubert i Chopin.

 

 

Els actes de la setmana de la cultura i de la música del 135è aniversari

El concert de l’Ignasi Cambra culminarà una setmana amb clar protagonisme de la música i la cultura al programa del 135è aniversari. Aquestes són les previsions del 10 al 17 de desembre:

Divendres 10 de desembre. El Concert de Maria Arnal i Mercel Bagés al Fortuny dins de la programació del Festival Accents. Doncs intèrprets molt vinculats a la Ribera.

Dilluns 13 de desembre. El Reus Viu el Vi i la Música amb el tast de vins rancis i dolços que s’acompanyarà de la música de l’acordonista de Mont-roig Guillem Anguera

Dimarts 14 de desembre. La conferència que organitzem conjuntament amb el Centre de Lectura amb l’escriptor i periodista Jordi Amat que ens parlarà del Reus que va fer a Gabriel Ferrater

Dijous 16 de desembre. La presentació del llibre NO MORIRÉ MAI de l’escriptor Genís Sinca. Es tracta de la biografia del divulgador Eduard Punset, persona molt vinculada al territori Cambra Reus. L’acte l’organitzem en col·laboració amb Òmnium, Reus Digital i La Nova Ràdio.

I finalment divendres 17 de desembre el concert que avui ens ocupa, el de l’Ignasi Cambra a l’església Prioral de Sant Pere.