El Celler Cooperatiu de Gandesa ha estat l’escenari d’un dels actes del 135è Aniversari de la Cambra de Comerç de Reus. Una vuitantena de persones han assistit a la taula rodona Cambra, empresa, turisme i territori, que ha comptat amb la participació de  Marta Domènech, Directora General de Turisme de la Generalitat.

 

La Cambra de Comerç de Reus ha remarcat el seu compromís amb el territori i la Terra Alta posant-se al servei del teixit empresarial d’aquestes comarques en un moment clau per al seu desenvolupament. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha destacat que cal creure’s “la incalculable riquesa” de la Terra Alta. “No venim aquí per dir que som els millors, venim perquè som també de la Terra Alta i ens sentim de les Terres de l’Ebre. Formeu part d’aquests meravellosos 98 pobles que tenim a la Cambra de Comerç de Reus. La Terra Alta és capital”, ha dit Just.

El president de la Cambra de Comerç de Reus ha posat de manifest la voluntat de la Corporació de treballar en xarxa per ajudar al territori i contribuir a lluitar per evitar el despoblament a través d’un teixit empresarial fort i unes infraestructures adequades. En aquest sentit, Just ha ressaltat la funció pública de la Cambra i ha demanat al teixit empresarial del territori que exigeixi més a la Cambra per contribuir a impulsar l’economia local.

L’Alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha celebrat que la Cambra de Reus hagi triat una joia arquitectònica com el celler cooperatiu de Gandesa per un dels actes del 135è aniversari de la Corporació. Luz ha recollit el guant de la Cambra de Comerç de posar-se al servei del territori ha assegurat que “la única manera de fer territori i tirar endavant és la transversalitat”.

La Presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, ha agraït a la Cambra que hagi pensat en la Terra Alta per celebrar una taula rodona sobre un model de turisme sostenible i basat en la proximitat. “Apostem per aquest model i cal treballar-hi de manera conjunta per sortir d’aquest bucle de despoblament que estem patint”, ha dit Sanromà.

Per la seva banda, el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha fet una crida al sector públic i privat a aprofitar l’impuls del turisme associat al sector primari i al territori després del  canvi d’hàbits generat per la pandèmia i el nou marc de finançament europeu per tirar endavant nous projectes. Salvadó ha reivindicat el paper de la Cambra de Comerç com “actor i aliat imprescindible per transformar aquests projectes en positiu”.

Dins els actes del 135è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus, la Cooperativa de Gandesa  ha acollit la celebració de la taula rodona Cambra, empresa, turisme i territori que ha comptat amb la participació de Marta Domènech, Directora General de Turisme de la Generalitat; Josep Ramon Guiu, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà i Muntanyes de Prades i Anton Monner, publicista i escriptor, cronista oficial de la ciutat de Gandesa.  Marta Domènech ha remarcat que s’està buscant “un compromís nacional per un turisme sostenible” i ha destacat la Covid  ha posat de manifest un territori d’interior amb autèntics tresors amagats.

Una vuitantena de persones han assistit a la taula rodona i, seguidament, han gaudit d’un Tastet gastronòmic amb productes del territori maridats amb olis novells de la DOP Terra Alta i amb vins de la DO Terra Alta.