Després de dos anys sense la ruta de tapes per l’impacte de la pandèmia, l’operatiu aconsegueix un ampli seguiment popular en el desè aniversari de la seva creació.

Reus, 14 de novembre de 2021.- La Ganxet Pintxo ha superat amb escreix totes les expectatives. Després de dos anys de la celebració de la darrera ruta de tapes a la ciutat de Reus, i d’haver ajornat tres edicions per l’impacte de la pandèmia, l’operatiu ha estat un gran dinamitzador de l’activitat de la restauració amb índexs de participació altíssims, molt per sobre de les previsions inicials. A destacar l’afluència que han registrat els establiments durant els dos caps de setmana consecutius que ha servit, a la vegada, per recuperar embranzida després que el mal temps de principis de setmana provoqués un cert alentiment de l’activitat, especialment en els establiments que realitzen a les seves terrasses el gruix de l’atenció al públic.

El President de la Cambra de Comerç, Jordi Just, ha volgut subratllar la capacitat que “una vegada més ha demostrat la ruta a l’hora de convertir-se en element dinamitzador de l’activitat econòmica. Si buscàvem recuperar l’embranzida en un moment complex, atenent les circumstàncies que han envoltat al sector de la restauració durant els darrers mesos, la Ganxet Pinto s’ha convertit en el millor revitalitzador possible.” Per la seva banda el coordinador tècnic de la ruta, Jaume Batista, s’ha felicitat per la “fantàstica feina dels restauradors que han redoblat esforços per atendre a una clientela que, en gran nombre, ha volgut gaudir de la ruta i dels seus atractius gastronòmics”. Per Batista l’alt índex de participació i seguiment demostra “que deu anys després de la primera edició la ruta manté inalterable la condició de fet social extraordinari capaç, per ell mateix, de generar una dinàmica de mobilització ciutadana a l’abast de pocs operatius d’aquestes característiques”.

A partir de demà dilluns l’organització començarà a recomptar les butlletes de votació emeses pels clients de la ruta i que permetrà determinar els guanyadors d’aquesta edició. Els finalistes es coneixeran durant els darrers dies en l’acte de cloenda de la divuitena edició de la ruta de tapes de Reus. La propera cita amb la Ganxet Pintxo serà la primavera de 2022.

Destacar, per últim, l’èxit del cartell d’aquesta edició protagonitzat per Ariel Santamaría. L’alta demanda registrada ha decidit a l’organització crear una edició especial en A3 de la imatge que els interessats poden recollir, gratuïtament, a les oficines de la Cambra, al carrer de Boule 2, de Reus.

La Ganxet Pintxo és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus.