La iniciativa conjunta de la Fundació Mémora, amb el patrocini de Mémora i la col·laboració de l’Ajuntament de ReusArxiprestat de Reus, es realitzarà el 20 de novembre a l’església Prioral de Sant Pere amb l’actuació de la Coral de la URV.

Reus, 11 de novembre de 2021.- La Cambra ha acollit aquest migdia la presentació del Concert Solidari que, de manera conjunta, organitzen la Fundació Mémora i la corporació el proper 20 de novembre, a les 20h, a l’església Prioral de Sant Pere. Una proposta artística que protagonitzarà la Coral de la URV interpretant el Rèquiem de Fauré.

La iniciativa vol servir per recaptar fons a benefici del projecte que Càritas Interparroquial a Reus vol desenvolupar a la ciutat, el Centre Residencial d’integració per a dones. Una iniciativa pionera a les nostres comarques i que té per objectiu atendre les necessitats de les dones sense llar. El Director de Càritas Interparroquial a Reus, Miquel Maria Aragonès, ha apuntat que tot i que les dones, en relació als homes, tenen una certa invisibilitat en aquesta problemàtica, la seva realitat és molt més dura, amb un taxa de pobresa i risc d’exclusió superior a la dels homes. Això es deu al fet que les dones pateixen més situacions d’infrahabitatge, abús i violència abans de quedar-se sense llar, i quan requereixen de l’atenció d’un Centre com el que planteja Càritas, les seves condicions físiques i emocionals són més greus que les dels homes.

El Gerent de Mémora, Javier Ríos, ha destacat la importància del concert no únicament per l’objectiu que persegueix de recaptar fons, sinó també per poder donar visibilitat al projecte, per crear consciència sobre una problemàtica social a la que no podem ser aliens. Per la seva part el President de la Cambra, Jordi Just, ha apel·lat a la necessitat d’implicar al teixit empresarial al que representa en una acció d’aquestes característiques, que ha de servir per ajudar i confortar una iniciativa que, en les seves pròpies paraules, és tan necessària com convenient per donar resposta a una problemàtica creixent, la de les dones en risc d’exclusió, que cal pal·liar amb serveis eficients com els que planteja Càritas.

El Concert Solidari, que s’inclou en la programació del 135è aniversari de la Cambra, està patrocinat per Mémora i compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, l’Arxiprestat de Reus i l’Associació de Concerts de Reus. Precisament el seu President, Joan Sas, ha posat en valor la proposta artística que planteja amb la possibilitat de gaudir d’una de les formacions de referència del panorama de la música coral a casa nostra com és la Coral de la URV.

L’entrada al Concert és gratuïta per bé que els assistents, en el format de taquilla inversa, podran fer les seves aportacions en metàl·lic al finalitzar l’acte. També hi haurà la possibilitat d’efectuar les donacions amb targeta de crèdit/dèbit al mateix concert amb TPV i també amb BIZUM. En paral·lel l’organització també posa a disposició la possibilitat de contribuir a la Fila 0 amb donatius al CC ES03 0182 5400 2202 0175 8808.

 

DESCARREGAR PROGRAMA AQUÍ