El director general d’Innovació i Emprenedoria i de la Generalitat ha estat el convidat de la xerrada d’aquest matí del cicle Vermuts Cambra Reus que la corporació organitza en motiu de la celebració del seu 135è aniversari.

 

Reus, 3 de novembre de 2021.- Lluís Juncà, director general d’Innovació i del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, ha estat el convidat d’avui al cicle Vermuts Cambra Reus, que organitza la Cambra de Comerç de Reus amb el suport de Vermuts Miró, dins els actes del 135è aniversari de l’entitat. En la seva intervenció, Juncà ha fet un exercici d’autocrítica on ha reconegut que cal fer una reflexió per guanyar en rapidesa i agilitat i també per ser menys rígids per tancar acords de col·laboració, des de l’administració, per ajudar empreses i centres de recerca.

Abans de la intervenció de Juncà, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha reivindicat les Cambres de Comerç de Catalunya com una xarxa que aporta “un capital que no ens podem deixar perdre” i ha afegit i ha reclamat un altre cop al Govern de la Generalitat que “necessitem l’esperada llei de cambres per aconseguir els recursos públics per fer front a les nostres obligacions amb les empreses i els autònoms”.

La xerrada de Juncà, titulada Els ingredients de la Innovació a Catalunya, ha girat al voltant de les potencialitats que Catalunya té  per unir recerca i empresa. “L’única manera de ser competitius és tenir la capacitat de treballar en xarxa. És un dels actius que tenim  com a país per presentar-nos al món, gràcies al talent i la capacitat d’innovació i col·laboració amb els diferents agents existents”. Juncà ha afegit posteriorment que “si la innovació ha de ser una palanca de creixement pel país, aquesta ha d’estar a l’abast de les petites empreses per ajudar-les també a créixer”. Juncà ha reivindicat una nova cultura d’empresa i de la innovació que trenqui la mala visió que alguns tenen dels casos d’èxit i del creixement de la mida de les empreses.

Però per aconseguir aquest canvi de paradigma, Juncà ha reivindicat canvis a l’administració. “La competitivitat és extrema al món i, en molts casos, la lentitud de l’administració fa fracassar molts projectes, igual que també ho fa la rigidesa d’aquestes administracions i la poca capacitat dels líders polítics de fer coses diferents i als quals se’ls ha de poder exigir noves propostes”.

Respecte a la Llei de Cambres, Juncà s’ha compromès a presentar una llei que tingui en compte les singularitats de totes elles i que pugui garantir la seva viabilitat a partir de l’especialització perquè està convençut “que no tothom pot fer de tot”.

El cicle Vermuts Cambra Reus continuarà la propera setmana, concretament el dimecres 10 de novembre, amb la intervenció del President de la Fira de Barcelona, Pau Relat.