La ruta de tapes de Reus recupera la normalitat, després dels ajornaments provocats per la pandèmia, en la divuitena edició coincidint amb el seu desè aniversari

 

Reus, 2 de novembre de 2021.- La Ganxet Pintxo de Tardor 2021 arrencarà el proper 4 de novembre, dos anys després de l’última edició. La pandèmia ha obligat a ajornar fins a tres convocatòries de la popular ruta de tapes, les de primavera de 2020 i 2021 i la de tardor de 2020. Gràcies a la millora de la situació sanitària, la ruta podrà tornar en plenitud durant la primera quinzena de novembre convertint-se, també, en un estímul pel sector de la restauració que ha patit molt directament els efectes de la crisi provocada per la Covid. Curiosament la Ganxet Pintxo va néixer el 2011 per ajudar un sector molt perjudicat pels efectes de la crisi econòmica de finals del primer decenni del segle XXI. 10 anys després la ruta és més necessària que mai per poder també confortar al sector després de l’impacte de la pandèmia.

En aquesta divuitena edició de la ruta hi participaran 31 establiments que presentaran una àmplia varietat de propostes gastronòmiques, moltes vinculades als productes de temporada i, també, a especialitats gastronòmiques del territori. Els restauradors han pogut comptar amb l’assessorament de la xef i estilista gastronòmica Eva Hausmann, encarregada de supervisar la sessió fotogràfica de les tapes que es va realitzar al Mercat Central de Reus el dijous 14 d’octubre.

Així doncs, els participants de la ruta tindran l’oportunitat de degustar una selecta selecció de tapes al preu de 3,5 euros, el qual inclou la consumició d’una Estrella Damm en format de quinto o canya.

Com és tradicional, els clients de la ruta podran votar les millors tapes omplint les butlletes que trobaran als establiments participants. Aquestes votacions permetran determinar els tres guanyadors del Premi Popular. Per la seva banda el jurat professional s’encarregarà també, en base a la seva deliberació, a tres guanyadors de la seva categoria. A més, també s’elegirà quina és la tapa d’aquesta edició que millor marida amb Estrella Damm, la cervesa elaborada segons la recepta original de 1876, resultat de la combinació de malt d’ordi, arròs i llúpol, 100% ingredients naturals, sense additius ni conservants. En total, set guardons que donaran forma al quadre d’honor d’aquesta edició i que es faran públics durant la segona quinzena del mes de novembre.

LA INAUGURACIÓ, HOMENATGE ALS 10 ANYS DE LA RUTA

Com es tradicional, la ruta s’inaugurarà oficialment en un acte públic que es realitzarà el dimecres 3 de novembre a l’espai de la Llotja i que presidiran l’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el President de la Cambra, Jordi Just. L’encarregat de tallar la tradicional cinta inaugural serà el cantautor local Ariel Santamaría, protagonista del cartell popular de la ruta que ja és visible arreu de la ciutat. En paral·lel l’organització aprofitarà l’acte per homenatjar una vintena d’establiments, persones i entitats amb el premi a la fidelitat que han estat determinants, amb la seva col·laboració, per fer realitat aquests 10 anys de ruta de tapes.

El mateix dia de la inauguració, a les onze del matí, es realitzarà la foto de grup dels establiments de la plaça de Prim.

L’organització repartirà més de 10.000 guies de la ganxeta -la guia de la Ganxet Pintxo- en format paper. I els participants també podran disposar de tota la informació de la ruta amb l’APP de Gastronosfera.

La Ganxet Pintxo de Tardor 2021 és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus.

 

Relació d’establiments participants a la GANXET PINTXO TARDOR 2021

ABRASA’M Broqueta ibèrica

ADN SISTARÉ Fot-li queixalada, que soc de Reus i no mossego

AS DE COPES Tinc gana

BAR BON MAR Sèpia amb all i oli

BATTICUORE Tires cruixents de pollastre de corral

BUANA Buddha bowl de pollastre

CAFÈ TEATRE DEL CENTRE Choripán

CAL GALLISÀ Bao Mercadal!

CAL SERRET Croc’s

CONFITERIA POY  Mousse de xocolata amb sorpresa

EL RACÓ DE JP Timbal de peus de porc amb gamba i reducció de salsa

HOTEL NH CIUTAT DE REUS El nostre steack tartar amb foie

LA BRASERIA – BONÀREA Quin morro!

LA PRESÓ Rock and roll de vedella

LA TERRASSA Galta de porc al vi negre

L’ABSIS Mandonguilles amb xips de moniato

MA.LA.VITA Pannacotta de parmesà

MUSEU DEL VERMUT Burrito català

OXYGEN GASTROBAR ibèricO2

PEIXATERIES VELLES Niu de Peixateries

RESTAURANT CASA CODER Llepa, llépol!!

RESTAURANT 158 El timbal ganxet

RESTAURANT EL CÍRCOL Ravioli mar i muntanya

SA KIKA Niu de Sa Kika

SAWÀDDEE KÀ – MENJAR TAILANDÈS Secret-Aon

SINGLOT BY SINGLA & CO Gaudí i gaudir!!

SUSHI CORNER BY SORA Sushi duo

STAR BURGER STAR Tapa

TÀSTUM REUS Minihamburguesa Mozza

TAVERNA DESPERTAFERRO Pebrot del piquillo farcit de brandada de “bou i arròs VEGÀ”

VA DE VI Va de… Quim