CaixaBank i la Cambra de Comerç de Reus han signat un acord de col·laboració pel qual l’entitat financera donarà suport al servei d’ajuda de l’entitat cameral a les empreses del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta per accedir als fons europeus emmarcats dins de el Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El text contempla la col·laboració d’ambdues entitats per identificar àrees d’acció prioritàries, aliniades amb els objectius de la Unió Europea, assessorar les empreses, així com la celebració de jornades específiques. L’acord també recull que es desenvoluparà una contínua interlocució amb l’administració i s’oferirà informació puntual a les empreses pel que fa a les convocatòries d’ajudes autonòmiques o estatals de caràcter genèric o transversal i sobre les novetats més rellevants que es vagin produint en relació amb la gestió dels fons europeus.

Els fons europeus han d’impulsar un canvi en el model productiu en nom d’un creixement sostenible i inclusiu, la transició ecològica i digital, la cohesió social i territorial i la igualtat efectiva. En aquestes inversions, les empreses poden comptar amb les diferents línies de finançament de CaixaBank

Jordi Just, ha destacat que “des de la Cambra de Comerç de Reus, gràcies a la col·laboració de CaixaBank, volem oferir a tot el teixit productiu del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta el màxim suport perquè puguin aprofitar al màxim els fons europeus“, emmarcats en el pla “Espanya pot”.

Per la seva banda, el director comercial d’Empreses de CaixaBank a la direcció territorial Catalunya, Antonio Asensio, ha assenyalat que “amb aquesta aliança amb la Cambra de Comerç de Reus reforcem la nostra aposta pel teixit empresarial del territori assessorant i donant suport a iniciatives que fomentin la innovació i l’emprenedoria amb l’objectiu compartit entre tots els agents econòmics i empresarials de la demarcació de Lleida de millorar la productivitat i competitivitat de les empreses“.

L’acord signat, que estarà vigent fins a desembre de 2022, ha estat subscrit pel director comercial d’Empreses de CaixaBank a la direcció territorial Catalunya, Antonio Asensio, pel director d’institucions de CaixaBank a la direcció territorial Catalunya, Joaquim Macià, i pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, en un acte que ha tingut lloc a la seu de la Cambra de Comerç reusenca.