Immaculada Riera ha estat la convidada al Vermut Cambra que s’ha celebrat aquest matí a Reus dins els actes de celebració del 135 aniversari de l’ens

 

Reus, 25 d’octubre de 2021.- La directora general de la Cámara de Comercio de España, la catalana Immaculada Riera, ha estat la convidada aquest migdia al Vermut Cambra que s’ha fet a la sala d’actes de la Cambra de Reus, amb la presència d’un centenar de representants d’empreses i també de la classe política i econòmica de la ciutat i del territori. Es tracta d’una conferència/col·loqui que s’ha desenvolupat dins els actes de celebració dels 135 anys de la Cambra de Reus, en col·laboració amb l’Associació d’Empresàries i Directives de Tarragona, i ha comptat amb el patrocini de Vermuts Miró.

En la seva intervenció, Riera ha reivindicat el paper de les Cambres de Comerç en la gestió dels fons Next Generation procedents de la Unió Europea. Riera ha posat d’exemple els governs autonòmics de les Illes Canàries o de les Illes Balears, que han derivat bona part de la gestió d’aquests fons a les Cambres de Comerç, perquè aquests organismes disposen de suficients recursos, de prou garanties jurídiques i de la capil·laritat necessària per gestionar els recursos que han d’arribar. En aquest mateix sentit, Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, ha demanat a la Generalitat que faci el mateix que aquestes altres comunitats, “en lloc de reforçar les seves estructures per gestionar aquests fons directament”, ha dit.

Riera, en la seva intervenció que ha girat en bona part en el suport a l’emprenedoria femenina, ha dit que  “les cambres són una institució amb un paper molt rellevant per l’economia i la societat” i ha fet un petit exercici d’autocrítica quan ha assegurat que “no ens venen prou”.  La Directora de la Cámara de España ha explicat que “les cambres som entitats de corporació de dret públic, un model de servei públic i de cooperació públic i privat; que estem al servei del conjunt de les empreses i de tota la societat”.

 

El paper de la Cambra de Reus

Inmaculada Riera ha destacat també el paper que en els últims mesos ha tingut la Cambra de Reus: “Reus ha estat una de les cambres amb més energia, responsabilitat i compromís amb la societat. En èpoques de dificultat és quan les institucions tenen més sentit, i la de Reus, en temps de Covid, ha estat al servei de les empreses i de les persones que les formen”.

Riera ha explicat els tres eixos amb què treballen les cambres: la representativitat, el comerç interior amb els reptes de la globalització que comporten i el suport a la internacionalització, posant en relleu la importància que tenen els nous mercats asiàtics i també els països africans. Per últim, s’ha referit al paper que ha de tenir la dona en la nostra societat. Segons Riera “hi ha d’haver incentius temporals que promoguin el paper de la dona a la societat” i ha afegit que cal donar més visibilitat a la dona a través dels models d’èxit. Ha dit que cal continuar impulsant instruments per ajudar les dones  en la seva activitat emprenedora i ho ha exemplificat detallant que, del gener a l’agost del 2021, s’han assessorat 7.800 emprenedores i s’han posat en marxa 790 projectes liderats per dones.

Abans de la intervenció de Riera, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha tingut  un record emocionat per Ana Macho, la presidenta de l’Associació de Dones Empresàries i Directives de Tarragona (AEDT)  que va morir fa uns mesos de forma sobtada. Just ha fet referència a la col·laboració amb aquesta entitat i a les col·laboracions futures que tindran.  Per la seva banda, l’advocada Cristina Budí, delegada a Reus i al Baix Camp de l’AEDT, ha destacat la voluntat de la Cambra de Reus de “treballar en xarxa pel futur, coincidint amb molts objectius conjunts”  com s’ha demostrat en el dia d’avui en la col·laboració en aquest acte que ha acabat amb una trobada informal de networking a la sala de la Llotja de Reus.