La Cambra de Reus i la formació política Teruel Existe comparteixen propostes i interessos respecte a les millores necessàries en la N-420, la línia de ferrocarril R15 i l’Aeroport de Reus i l’estació intermodal. La formació política s’ha compromès a introduir aquestes reivindicacions a les esmenes que presentarà als Pressupostos Generals de l’Estat.

Teruel Existe ha fet seves totes les reivindicacions en infraestructures plantejades per la Cambra de Comerç de Reus. En aquest sentit, la Corporació i la formació política comparteixen criteris respecte a necessitats en la carretera N-420, la línia de ferrocarril R15 y la connexió amb l’Aeroport de Reus i la futura estació intermodal. Teruel Existe s’ha compromès a traslladar aquestes reivindicacions dins les esmenes que presentaran als Pressupostos Generals de l’Estat. En aquesta línia, el president de la Cambra, Jordi Just, ha explicat que s’està parlant amb tots els diputats i senadors del territori perquè recolzin també aquestes peticions. En aquest treball s’emmarca la reunió amb Teruel Existe atenent que defensen els interessos de comarques limítrofs amb el territori de la Cambra. Just ha agraït el suport de Teruel Existe i ha destacat que ambdós territoris “comparteixen interessos i mancances que cal treballar per resoldre”.

El diputat de Teruel Existe, Tomàs Guitarte, ha destacat la necessitat de reivindicar el desdoblament de la N420 creant un eix interior que “vertebri el territori i acabi amb desequilibris interns per evitar el despoblament i crear activitat econòmica”.

Segons el diputat, aquesta via tindria origen a l’àrea metropolitana que s’està creant a Reus i Tarragona i connectaria amb Madrid sense passar per Saragossa. “Ara és el moment de destinar recursos a resoldre dèficits històrics, de centrar-nos en un model de desenvolupament d’equilibri territorial i no en un model que focalitza la inversió en punts concrets”, ha dit. Per Guitarte, “la connexió amb Tarragona és essencial per al desenvolupament del Baix Aragó”. En aquest sentit, ha destacat la importància de l’Aeroport de Reus per al turisme internacional que arriba al Matarranya i ha catalogat la infraestructura com “l’aeroport del Baix Aragó”. Per aquest motiu, diu, cal millorar la connexió per carretera amb l’aeroport i recolzen la creació de l’estació intermodal.

Precisament, Teruel Existe remarca la necessitat de millorar la línia ferroviària R15 ja que actualment no es competitiva a nivell de transport de passatgers. En aquesta línia el senador de Teruel Existe, Joaquín Egea, ha apuntat que “hi ha molta feina per fer, tenint en compte que 2021 és l’any europeu del tren i s’està fent molt poc per millorar i vertebrar certes comarques”. En sintonia amb el que sovint comenta la Cambra de Reus, Egea considera la R15 més pròpia del segle passat que no pas de l’actualitat.

Tant la Cambra de Comerç de Reus com Teruel Existe coincideixen en que aquestes millores beneficiarien a la població d’ambdues zones, aportarien activitat econòmica i evitarien el despoblament. La Corporació i la formació s’han emplaçat a dur a terme un debat obert sobre aquestes qüestions en el marc dels Vermuts Cambra pel primer semestre de 2022.