El certamen, que aplegarà empreses, gremis, entitats i federacions empresarials i a les Oficines JOVE de les cinc comarques del territori CambraReus, recupera el format presencial a l’espai de la Llotja de Reus.

  

Reus, 20 d’octubre de 2021.- La Cambra de Comerç de Reus ja té a punt la quarta edició de la fira de l’Ocupació Juvenil que es celebrarà demà dijous a l’espai de la Llotja de Reus. I ho farà superant els 600 inscrits en la primera convocatòria presencial després del parèntesi provocat per la pandèmia que va obligar, en l’última edició organitzada per la corporació, a adoptar el format virtual.

L’àmplia demanada d’empreses per participar la fira i la impossibilitat d’acollir-les totes a l’espai de la Llotja, atenent les seves limitacions, ha decidit a l’organització a proposar la participació de Gremis (Construcció, Fusters i Forners), entitats comercials (Unió de Botiguers de Reus) i a la mateixa Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT), que en aquest cas actuen de paraigua de les empreses a les que representen.

Precisament el President de la Cambra, Jordi Just, ha valorat molt positivament l’impacte de la fira entre les empreses el que demostra “la importància d’aquest tipus de convocatòries que són favorables en les dues direccions. D’entrada, entre els joves que tenen la possibilitat de conèixer i valorar diverses ofertes de treball en empreses de referència de la demarcació. Però també per les mateixes empreses que en un sol dia poden donar resposta a la necessitat de trobar perfils adequats en els diferents llocs de treball que precisen cobrir”. Just també ha posat en valor l’alta inscripció que és un símptoma evident de la importància d’aquesta fira per millorar l’ocupabilitat entre un sector de la població -el juvenil- que ha patit, en primera persona, l’envestida de la crisi.

Més enllà de l’espai expositiu i de relació, la fira programa en paral·lel diversos tallers formatius que es desenvoluparan a les aules de la Cambra amb l’objectiu de dotar d’estratègies als joves en la cerca de feina. És el cas de les formació sobre les Habilitats comunicatives per a una entrevista a càrrec d’Àngels Pedregosa, consultora de màrqueting, coach d’equips i professora de mindfuness. I també es realitzarà al jornada La tolerància al fracàs i la motivació a càrrec de la psicòloga Maria del Olmo.

A més dels Gremis i de les entitats empresarials participants, la fira comptarà amb la presència d’Adecco, Bauhaus, Borges, Càmping Joan, Carrefour, Forn i pastisseria Sant Salvador, Forn Sistaré i Adn Sistaré, GCTplus, Inserta, Liasa i Cinpasa, Ramon Bergadà i el SOC. També cal destacar la presència de les oficines Jove de les cinc comarques de l’àmbit territorial de la Cambra com són el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

La fira es podrà visitar de 9 a 14h i durant la mateixa, si és el cas, els que vulguin assistir-hi poden formalitzar la inscripció a la mateixa recepció de la Llotja, a l’accés des de la plaça de Prim.