Reus, 11 d’octubre de 2021. La Cambra de Comerç de Reus lamenta la cancel·lació a partir de novembre de la línia regular de BINTER amb les Canàries a l’Aeroport de Reus. Una noticia que només es pot qualificar de negativa atenent l’impacte que té sobre el mateix Aeroport i el territori. Però la corporació vol, també, extreure’n una lectura positiva de la feina feta, de la unitat d’acció que es va poder visualitzar en la presentació del vol a l’Aeroport de Reus,  i dels esforços que s’hi han destinat per fer viable la línia. Una experiència que ha de servir per continuar treballant en la captació de vols regulars.

La Cambra considera que no és moment de retreure res a ningú perquè totes les parts implicades, dins de les seves possibilitats, han fet el que han pogut perquè la línia fos viable. Per això la corporació vol posar en valor l’entusiasme amb el que BINTER, des del primer dia, va afrontar el repte de crear aquesta línia i també els esforços, en l’àmbit de la promoció, que s’han destinat des del territori a través de la Taula Estratègica.

Segons el President de la Cambra, Jordi Just, aquesta noticia “és una entrebanc en el camí. Però aquestes situacions ens fan més forts. I més quan s’ha visualitzar, com en aquest cas, una unitat d’acció a l’hora de fer possible aquesta línia regular”. El mateix President assenyala que la conjuntura actual, amb l’impacte de la COVID en l’activitat aeroportuària, tampoc ha ajudat a consolidar la línia, però va més enllà a l’hora de demanar una reflexió general sobre la capacitat d’atracció de l’Aeroport i el territori. “El cas que ens ocupa ens ensenya que queda camí per recórrer per fer encara més atractiu l’Aeroport per l’activitat de les companyies que plantegin línies regulars. I per això el futur passa necessàriament per potenciar encara més el territori des del punt de vista turístic i empresarial i treballar en paral·lel, i sense descans, per millorar-ne les prestacions, per convertir-lo en una referència per la mateixa gent de les nostres comarques que han de fer seu aquest Aeroport perquè és el seu Aeroport”.

En aquest sentit Just ha subratllat la importància de la futura Estació Central Intermodal del Camp de Tarragona. “És evident que l’estació multiplicarà exponencialment les possibilitats de l’aeroport. A Reus no ho tenim fàcil amb l’Aeroport de Barcelona al costat, amb una oferta de tanta magnitud. Però amb un connexió ferroviària àgil i competitiva aquesta amenaça actual pot convertir-se, el dia de demà, en una oportunitat. NO en tenim cap dubte i en aquesta línia treballarem”.