Reus, 5 d’octubre de 2021. La Cambra de Comerç de Reus ha organitzat aquest dimarts, dins del cicle Esmorzars Cambra, una sessió monogràfica dedicada al desenvolupament tecnològic de la Fotocatàlisi. Amb el patrocini de l’empresa Higitech l’acte ha comptat amb la participació de David Almazán, President de l’Associació Ibèrica de la fotocatàlisi, que ha presentat el llibre blanc de la fotocatàlisi.

Aquest és un redactat de gran interès que omple el buit existent per la manca d’una normalització reguladora d’àmbit estatal, sent una completa actualització de conceptes, investigacions i experiències en l’àmbit de la fotocatàlisi atmosfèrica, tant en espais exteriors i interiors. El llibre combina el caràcter divulgatiu de diferents conceptes d’interès general com la panoràmica de la contaminació ambiental en espais exteriors i interiors i els seus efectes sobre la salut.

David Almazán ha destacat la importància de la fotocatàlisi i la seva progressiva implantació, especialment en aquells entorns amb més contaminació. En aquest sentit ha recordat que l’elevada concentració d’òxids de nitrogen és la que provoca majors problemes respiratoris i cardiovasculars entre les persones grans i els infants. I d’aquí la importància de desenvolupar-la. Tot i així ha advertit que en entorns amb poca pol·lució la fotocatàlisi també està indicada com a fórmula auto-netejadora en el manteniment d’edificis i amb l’estalvi que això comporta.

En definitiva, el llibre blanc de la fotocatàlisi està especialment indicat per a tècnics i gestors d’Administracions Públiques, Estudis d’Arquitectura, Empreses Constructores i Concessionàries, Aparelladors, Urbanistes, Professionals de Medi Ambient així com per a totes aquelles persones interessades en la qualitat de l’aire que respirem i en l’optimització de costos de conservació en les nostres ciutats i llars.

Higitech ha presentat, durant la sessió, la seva àmplia gamma d’aplicacions que ofereix l’empresa amb productes vinculats a la Bioseguretat, l’Ecosostenibilitat i l’Eficiència Energètica especialment orientats a l’espai constructiu. Una gamma destinada fer de l’entorn un millor hàbitat en consonància amb els objectius 2030 de la Comissió Europea per la millora del nostre planeta.