Reus, 4 d’octubre de 2021. Amb l’aforament esgotat de fa dies la Cambra de Comerç de Reus ha celebrat aquest dilluns la segona sessió del Reus Viu el Vi i la Música, el cicle que organitza la Cambra dins del gruix d’activitats commemoratives del seu 135è aniversari. En aquesta ocasió la Denominació d’Origen convidada ha estat la DO Catalunya que, representada pel secretari del seu Consell regulador, Anton Castellà, ha presentat cinc vins: el blanc jove Marmellans del Celler de Capçanes; L’Equilibrista Blanc del celler Ca n’Estruc; un rosat de Freixenet; L’estació, un negre de l’Agrícola Sant Josep de Bot; i un negre jove de garnatxa negra en un format “trencador”, el Dulban de Castelo de Pedregosa, envasat en llauna.

Cadascun dels tastos ha estat maridat amb la música en directe de Susannes, la cantautora de l’Alt Camp, establerta a Cambrils, que ha ofert algunes de les seves composicions més celebrades inspirades en la sobirania alimentària i l’agroecologia amb la dolçor i reivindicació del contacte amb la Terra. El tast també ha comptat amb una degustació d’avellanes de la DOP Reus i ha finalitzat amb una degustació del clàssic pa amb i vi i sucre recreat pel Forn Sistaré amb tres varietats d’aquesta preparació més característica i antiga de la cuina catalana, i que forma part del seu Corpus Culinari.

Precisament la regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, ha estat l’encarregada de cloure l’acte posant en valor la importància del cicle a l’hora de reivindicar els productes locals de qualitat i la necessitat de popularitzar-los entre el gran públic. D’aquí que hagi subratllat la importància del cicle Reus Viu el Vi i la Música on també es projecten, en paral·lel, valors emergents i consolidats del panorama musical de les nostres comarques. Per altra banda cal destacar la presència, entre els assistents, dels representants del Centre d’Amics de Reus, de Bravium Teatre i de la Federació d’Associacions de Veïns, entitats convidades al tast.

La propera cita del cicle serà el dijous 21 d’octubre amb el tast de vins de la DO Conca de Barberà.

Reus Viu el Vi i la Música és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus amb el suport de l’Agència Reus Promoció i del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.