Tot i l’esperança de poder retornar a la normalitat de la fira Reus viu el vi, finalment, les restriccions per la covid han obligat a fer-la en un format diferent: un tast dins de la Llotja, amenitzat per la música del cantautor reusenc Fito Luri i el saxofonista tarragoní Xavier Pié.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha fet costat als músics, tot dient que “el sector de la música ha estat dels més afectats per la pandèmia i per això, des de la Cambra se’ls vol donar suport”. El forn Sistaré també ha estat present a la vetllada aportant les típiques Coietes i d’altres productes del seu establiment.

Just ha apuntat també que la voluntat de la Cambra era “organitzar la fira per mantenir l’esperit del certamen”. Tot i això, espera que “l’any vinent es pugui fer amb total normalitat”. L’acte d’enguany s’inclou dins de la programació extraordinària del 135è aniversari de la Cambra i s’inclou dins del programa de les Festes de Misericòrdia.

La primera sessió s’ha dedicat a la DO Tarragona, una de les sis amb les quals compta la nostra demarcació. L’encarregat de dirigir el tast ha estat el periodista Joan Carrión, qui ha apuntat algunes dades la DO tarragonina. Els assistents van poder saber que es va crear el 1945 i que compta amb prop de 4.000 hectàrees de terreny cultivat.

Carrión també s’ha referit al logotip de la DO, tot explicant que l’àmfora que la representa la relaciona amb la història romana i la tradició mil·lenària del vi al nostre territori. La quarentena de persones inscrites van poder tastar vins com el Roureda Macabeu del Celler Unió, de Reus; Chardonnay de De Muller, de Reus; Flors i violes, del celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp; Amial del celler Biopaumerà, de Rasquera, i el Vimblanc Sol i Serena de Molí de Rué, de Vinebre.

En el tast, han participat, entre altres, l’alcalde Carles Pellicer i la regidora de Promoció de la ciutat, Montserrat Caelles, que en la seva intervenció han lloat aquesta iniciativa i han demanat que es torni a la normalitat amb el final de les restriccions. La següent sessió està programada per al dilluns, 4 d’octubre, amb el tast a càrrec de la DO Catalunya i l’actuació de la cantautora Susannes.